Hateful 12 : Εσύ ξέρεις ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των ιδρυτικών μελών της European Super League;

Hateful 12 : Εσύ ξέρεις ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των ιδρυτικών μελών της European Super League;

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τις 12 ομάδες που αποφάσισαν τη δημιουργία της European Super League; To10.gr σας παρουσιάζει τους ιδιοκτήτες των ιδρυτικών μελών της νεοσύστατης διοργάνωσης.

«Σεισμό» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο προκάλεσε η δημιουργία της European Super League, με τη UEFA να απειλεί με κυρώσεις τους… αποστάτες και με αποκλεισμό τους ποδοσφαιριστές τους.

Οι 12 πιο ισχυρές ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου αποφάσισαν να τραβήξουν τον δικό τους δρόμο και να δημιουργήσουν μια κλειστή λίγκα, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό τους, με τους οπαδούς και τους παίκτες να εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους.

Με τη στήριξη της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, JP Morgan, η οποία όπως αποκάλυψε χθες το απόγευμα ο εκπρόσωπός της σε δηλώσεις που έκανε στο Reuters θα επενδύσει 3.5 δις. ευρώ στη νεοσύστατη διοργάνωση, οι 12 μεγάλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αποφάσισαν να… σνομπάρουν το Champions League και να δημιουργήσουν τη δική τους λίγκα.

Οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Αρσεναλ, Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Τσέλσι, Ατλέτικο, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Τότεναμ και Ιντερ, με την απόφασή τους για την European Super League, έβαλαν φωτιά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και βρίσκονται σε… πόλεμο με την UEFA.

Ποιοι βρίσκονται, όμως, πίσω από τις 12 ομάδες που αποφάσισαν τη δημιουργία της νεοσύστατης διοργάνωσης; To10.gr σας παρουσιάζει τους ιδιοκτήτες των ιδρυτικών μελών της European Super League. Μερικούς από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οικογένεια Γκλέιζερ: Συγγενείς του Αμερικανού μεγιστάνα ακινήτων Μάλκολμ Γκλέιζερ που αγόρασαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2005. Επτά χρόνια μετά, ο αγγλικός σύλλογος έκανε την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης, εν μέρει για να αποπληρώσει χρέη. Θα είναι εκ τω μεγάλων κερδισμένων της Super League. Οι μετοχές της ΜanUnited εκτινάχθηκαν 11% τη Δευτέρα, στα ψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Νοεμβρίου. Είναι επίσης ιδιοκτήτες της ομάδας του NFL Τάμπα Μπέι Buccaneers που κέρδισε το Super Bowl φέτος.

Άρσεναλ

Στάνλει Κρένκε: ιδιοκτήτης της Αρσεναλ τα τελευταία τρία χρόνια. Εχει υπό τον έλεγχό του αρκετές αμερικανικές ομάδες , όπως οι Rams του Λος Αντζελες στο NFL. Η περιουσία του εκτιμάται στα 9,8 δις δολάρια.

Λίβερπουλ

Τζόν Χένρι: μεγαλομέτοχος της Fenway Sports Group που έχει επενδύσει στη Λιβερπουλ από το 2010. Εκανε περιουσία ως χρηματιστής σε προθεσμιακά συμβόλαια εμπορευμάτων, ενώ είναι ιδιοκτήτης των Red Sox της Βοστώνης στο αμερικανικό μπέιζμπολ.

Γιουβέντους

Οικογένεια Ανιέλι: Υπό την ηγεσία του Τζον Ελκάν, ιδιοκτήτρια της ιταλικής δυναστείας της Fiat και της Γιουβέντους με τον Ρονάλντο στη σύνθεσή της. Η μετοχή της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας εκτινάχθηκε 18% μετά την ανακοίνωση του σχεδίου, η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος από τον Οκτώβριο του 2013.

Τσέλσι

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Ο Ρώσος ολιγάρχης που αγόρασε την Τσέλσι το 2003 αντί 200 εκατ. δολαρίων. Η επένδυσή του σήμερα αξίζει 2 δις. Δολάρια.

Ατλέτικο

Μεγαλομέτοχος των Ροχιμπλάνκος είναι ο Μιγκέλ Άνχελ Χιλ Μαρίν (51%), ενώ μερίδιο έχει επίσης ο ισραηλινός μεγιστάνας, Αϊνταν Οφερ (30%).

Μίλαν

Το πλειοψηφικό πακέτο της ιταλικής ομάδας ανήκει στην Elliott Management Corporation, η οποία είναι μια αμερικανική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων. Ιδρυτής της είναι ο Πολ Σίνγκερ.

Μπαρτσελόνα

Σε αντίθεση με τις περισσότερες ομάδες που βρίσκονται στη σχετική λίστα, η Μπαρτσελόνα δεν έχει ιδιοκτήτη κάποιον μεγιστάνα, αλλά… απλούς πολίτες, αφού ανήκει στα μέλη της. Δεν είναι δυνατόν να αγοραστούν μετοχές του, αλλά μόνο η ιδιότητα του μέλους. Τα μέλη (σ.σ πάνω από 200.000 σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις) σχηματίζουν ένα διοικητικό συμβούλιο, το οποίο είναι το ανώτατο όργανο του συλλόγου. Αυτό είναι που παίρνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις.

Ρεάλ Μαδρίτης

Όπως και η Μπαρτσελόνα, έτσι και η Ρεάλ Μαδρίτης διοικείται από τα μέλη της. Τα μέλη εκλέγουν τον πρόεδρο, ο οποίος, όμως, όπως και στην περίπτωση των Καταλανών, δεν μπορεί να επενδύσει τα δικά του χρήματα στον σύλλογο. Το διοικητικό συμβούλιο παίρνει όλες τις μεγάλες αποφάσεις. Από το αγωνιστικό κομμάτι (απολύσεις, προσλήψεις προπονητών) μέχρι το οικονομικό. Ο πρόεδρος παίρνοντας το «οκ» από την πλειοψηφία των μελών του συμβουλίου, διαχειρίζεται τα κέρδη τα οποία προέρχονται κυρίως από πωλήσεις παικτών, τηλεοπτικά δικαιώματα και πωλήσεις εισιτηρίων.

Ιντερ

Ζιντόνγκ Ζανγκ: Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ιταλικής ομάδας. Ιδρυτής της κινεζικής Suning Appliance Group Co, που αγόρασε την Ιντερ το 2016 έναντι 306 εκατ. δολαρίων.

Μάντσεστερ Σίτι

Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν: Ο πλουσιότερος ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας στον κόσμο, με την περιουσία του να ξεπερνάει τα 30 δισ . δολαρίων. Ο Αλ Ναχιάν είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας του Αμπού Ντάμπι και ένας από τους τρεις πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Το 2015 πούλησε το 13% των μετοχών της Μάντσεστερ Σίτι με αντάλλαγμα 376 εκατ. ευρώ, το ίδιο ποσό που έδωσε το 2008 για την αγορά του συνόλου των μετοχών του βρετανικού συλλόγου.

Τότεναμ:

ENIC Group: Το 85% των μετοχών ανήκουν στην ENIC International Ltd. Χρέη προέδρου του συλλόγου εκτελεί ο διευθύνων σύμβουλος της ENIC, Ντανιέλ Λίβι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ