Η μπλούζα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τις υπογραφές, οι κόρες του Πετρούνια και η Μυτιληνιά Ολυμπιονίκης! (pics)

Η μπλούζα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τις υπογραφές, οι κόρες του Πετρούνια και η Μυτιληνιά Ολυμπιονίκης! (pics)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνεχάρη τα μέλη της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής ομάδα στο Παρίσι και το In.gr σας μεταφέρει τους διαλόγους με τους αθλητές.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη των αποστολών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι για να δώσει τα συγχαρητήρια της.

Στην εναρκτήρια ομιλία της η κα Σακελλαροπούλου επισήμανε μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας συγχαρώ με την καρδιά μου και να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των Ελλήνων. Πιστοί στο ολυμπιακό ιδεώδες, δεν καταξιωθήκατε μόνο ατομικά, αλλά αναδείξατε την πατρίδα μας παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης: Αντονί Μαρσιάλ: Εσύ τον βάζεις στο top 10 των ονομάτων που ήρθαν στην Ελλάδα; (vids)

Αποτελείτε ένα λαμπρό παράδειγμα για τους νέους μας. Η ηθική ακεραιότητα, η αυτοπειθαρχία, η εργατικότητα και η συνέπεια που επιδεικνύετε σε κάθε σας βήμα συνθέτουν ένα πρότυπο βίου που ενθαρρύνει και εμπνέει.»

Στη συνέχεια χαιρέτησε έναν προς έναν όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, ξεκινώντας από την Παραολυμπιακή Ομάδα, με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας σε όλους στον πληθυντικό, είχε ιδιαίτερο διάλογο με την χρυσή Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, καθώς και με τον επίσης χρυσό Νάσο Γκαβέλα. Στον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Καπελάκη, έδωσε τα συγχαρητήρια για όλη την ομάδα, τονίζοντας ότι δίνουν το λαμπρό παράδειγμα σε όλους τους Έλληνες, με το πάθος και τη θέληση τους.

Η παρουσίαση των αθλητών

Ακολούθησαν οι συστάσεις με τα μέλη της Ολυμπιακής Ομάδας, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο να παρουσιάζει τους αθλητές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρώτος ήταν ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του τζούντο Θοδωρής Τσελίδης με την κα Σακελλαροπούλου να λέει: «Αποδείχθηκε γούρικος ο κ. Τσελίδης, Ξεκινήσαμε επιφυλακτικά αλλά πραγματικά πήγαμε πολύ καλά», αναφορικά με το γεγονός ότι ο Τσελίδης κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι.

Ακολούθησαν τα συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια, στον οποίο είπε: «Ξέρω ότι συνεχίζετε για το Λος Αντζελες. Δίνετε το παράδειγμα της συνέχειας κύριε Πετρούνια . Να είστε πάντα καλά, να χαίρεστε τις κόρες σας», ενώ στη Σημαιοφόρο Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τόνισε την ξεχωριστή στιγμή που την είδε να τερματίζει στα 20χλμ. βάδην κρατώντας την ελληνική σημαία.
Μετά ήταν η σειρά της Team Hellas της κωπηλασίας με το χρυσό Ολυμπιονίκη στο Τόκιο και έκτο στο Παρίσι Στέφανο Ντούσκο και τους χάλκινους στη γαλλική πρωτεύουσα Αντώνη Παπακωνσταντίνου, Πέτρο Γκαϊδατζή, Ζωή Φίτσιου, Μιλένα Κοντού!

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε στη Μιλένα Κοντού για την οποία ήξερε ότι είναι από τη Μυτιλήνη και της είπε ότι όταν πήγε στο Μόλυβο όλοι μιλούσαν για τη μόλις 19 ετών χάλκινη Ολυμπιονίκη!

Στο τέλος η κα Σακελλαροπούλου πήρε στα χέρια της ένα δώρο από τον Αρχηγό Αποστολής στο Παρίσι Πέτρο Συναδινό, μία μπλούζα της ελληνικής ομάδας με τις υπογραφές όσων πήραν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και από άλλα μέλη της Team Hellas, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να λέει χαρακτηριστικά: «Θα την βάλω σε κορνίζα!»

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ