Ο Γάλλος πρωθυπουργός έδωσε οικονομικές εγγυήσεις για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2030

Ο Γάλλος πρωθυπουργός έδωσε οικονομικές εγγυήσεις για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2030

Η υποψηφιότητα των γαλλικών Άλπεων ήταν η προτιμώμενη επιλογή από τον Ιούνιο, αλλά λόγω εκλογών και πολιτικής αστάθειας, δεν ήταν σε θέση να παράσχει έγκαιρα τις απαραίτητες κρατικές και περιφερειακές οικονομικές εγγυήσεις

Η Γαλλία παρείχε σήμερα (2/10) οικονομικές εγγυήσεις στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), έχοντας επιλεγεί υπό όρους τον Ιούλιο για τη διοργάνωση των Χειμερινών Αγώνων του 2030.

Η υποψηφιότητα των γαλλικών Άλπεων ήταν η προτιμώμενη επιλογή από τον Ιούνιο, αλλά λόγω εκλογών και πολιτικής αστάθειας, δεν ήταν σε θέση να παράσχει έγκαιρα τις απαραίτητες κρατικές και περιφερειακές οικονομικές εγγυήσεις.

Διαβάστε επίσης: Τρινκιέρι: «Αυτό που έχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, δεν έχει ξανασυμβεί»

Η Γαλλία έπρεπε να έχει τις εγγυήσεις υπογεγραμμένες από τον πρωθυπουργό της έως την 1η Οκτωβρίου και να τις επικυρώσει από το κοινοβούλιο το αργότερο την 1η Μαρτίου 2025, είχε ανακοινώσει η ΔΟΕ τον Ιούλιο.

«Ως Πρωθυπουργός… Δεσμεύομαι να εγγυηθώ ότι θα καλύψω οποιοδήποτε πιθανό δημοσιονομικό έλλειμμα της οργανωτικής επιτροπής», έγραψε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Η Γαλλία διοργάνωσε προηγουμένως τους Χειμερινούς Αγώνες στο Σαμονί το 1924, στη Γκρενόμπλ το 1968 και στην Αλμπέρβιλ το 1992.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ