Κίρστι Κόβεντρι: Ποια είναι η 41χρονη Ολυμπιονίκης που ετοιμάζεται να γίνει Πρόεδρος της ΔΟΕ (pics)

Κίρστι Κόβεντρι: Ποια είναι η 41χρονη Ολυμπιονίκης που ετοιμάζεται να γίνει Πρόεδρος της ΔΟΕ (pics)

Η Κίρστι Κόβεντρι ετοιμάζεται να γράψει ιστορία και το In.gr παρουσιάζει την πρώτη γυναίκα που αναμένεται να γίνει Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στα 130 χρόνια ιστορίας της.

Η 41χρονη πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης είναι μεταξύ των επτά υποψηφίων που τον ερχόμενο Μάρτιο στη Μεσσηνία θα διεκδικήσουν την προεδρική θέση της ΔΟΕ κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει στην Ελλάδα.

Η Κόβεντρι που είναι η εκλεκτή του απερχόμενου Προέδρου Τόμας Μπαχ και θα έχει τη στήριξη του Γερμανού Ολυμπιονίκη και παράγοντα, έχει συμμετάσχει πέντε φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι η πιο επιτυχημένη Αφρικανή αθλήτρια στην ιστορία των Ολυμπιακών με επτά Ολυμπιακά μετάλλια.

Διαβάστε επίσης: Πετάει για Λιόν ο Ολυμπιακός – Ποιους πήρε μαζί του ο Μεντιλίμπαρ (pics, vids)

Τρία στην Αθήνα το 2004, από ένα χρυσό, ασημένιο, χάλκινο και τέσσερα στο Πεκίνο, ένα χρυσό και τρία ασημένια.

Εάν ψηφιστεί από τους συναδέλφους της στις εκλογές, θα είναι και η πρώτη Αφρικανίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Η ίδια έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο ως Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ εστιάζοντας στην οικοδόμηση της κοινότητας, δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων του οργανισμού και παρέχοντάς τους ευκαιρίες να αναπτυχθούν και να προοδεύσουν τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική τους ζωή, τονίζοντας συνεχώς ότι «οι αθλητές βρίσκονται στην καρδιά των πάντων».

Η Kόβεντρι έχει δηλώσει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν μέρος της ζωής της από πολύ μικρή και η πιθανή εκλογή της, θα ήταν το αποκορύφωμα του ταξιδιού της. Ονειρεύτηκε ένα χρυσό μετάλλιο ενώ παρακολουθούσε τους Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 και η τότε εννιάχρονη τότε Κίρτσι είπε στους γονείς της ότι θα ήθελε να πάρει μέρος και να κερδίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρά το γεγονός ότι προέρχεται από μία χώρα χωρίς διέξοδο στη θάλασσα, έγινε κορυφαία κολυμβήτρια με επτά Ολυμπιακά μετάλλια και πρώτη συμμετοχή το 2000 στο Σίδνεϊ, όταν ήταν ακόμα μαθήτρια.

Από το 2013 άρχισε να ασχολείται με τα διοικητικά του αθλητισμού, ως μέλος της Επιτροπής Αθλητών, στην οποία έγινε Πρόεδρος το 2018, θέση στην οποία παρέμεινε ως το 2021. Ως επικεφαλής των αθλητών ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, ενώ έγινε ξανά μέλος της το 2023, έχοντας την εύνοια του Μπαχ.

Είναι επίσης Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συντονισμού της ΔΟΕ για το Ντακάρ 2026 και το Μπρίσμπεϊν 2032. Πρόσφατα, εκπροσώπησε την Ολυμπιακή οικογένεια στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, τονίζοντας το ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει ο αθλητισμός στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Εκτός από όλα αυτά, είναι Υπουργός Νεολαίας, Αθλητισμού, Τεχνών και Αναψυχής της Ζιμπάμπουε αλλά και παντρεμένη με τον μάνατζερ της, με τον οποίο από το Μάιο του 2019 έχουν ένα κοριτσάκι.

Πηγή: In.gr

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ