Η αποθέωση στους Ολυμπιονίκες, η έκπληξη με την Αννα Βίσση και οι αναμνήσεις του υπέροχου 2004 (pics)

Η αποθέωση στους Ολυμπιονίκες, η έκπληξη με την Αννα Βίσση και οι αναμνήσεις του υπέροχου 2004 (pics)

Το In.gr έζησε από κοντά τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο και μεταφέρει εικόνες και συναισθήματα

Συγκίνηση, αναμνήσεις και υπερηφάνεια ήταν τα βασικά συστατικά της λαμπρής εκδήλωσης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με τίτλο «Αθήνα 20 χρόνια μετά» για να γιορτάσει το υπέροχο καλοκαίρι του 2004, όταν η Ελλάδα διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατέκτησε το Euro.

Παρά τη βροχή που είχε προηγηθεί, στο Παναθηναϊκό Στάδιο βρέθηκαν χιλιάδες θεατές για να ξαναθυμηθούν εκείνα τα χρόνια και να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες του 2004 και του 2024 καθώς και στους Πρωταθλητές Ευρώπης του Euro 2004.

Διαβάστε επίσης: Από τον Πασχαλάκη στον Ροντινέι: Όλες οι ανανεώσεις των Κυπελλούχων Ευρώπης επί εποχής Μεντιλίμπαρ

Σπουδαία εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο για το υπέροχο καλοκαίρι του 2004

Η συγκίνηση άρχισε να χτυπάει…κόκκινο με ένα υπέροχο βίντεο που τους πήγε όλα 20 χρόνια πίσω, στην ανάληψη και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σε συνδυασμό με τα τύμπανα του Νίκου Κούρτη, που θύμισαν τόσο έντονα την Τελετή Εναρξης των Αγώνων.

Ακολούθησε η παρέλαση των εθελοντών και των συντελεστών των καταπληκτικών Αγώνων της Αθήνας, με τη συμμετοχή ενός 96χρονου εθελοντή να ξεχωρίζει και όλο το Παναθηναϊκό Στάδιο με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα να λέει ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Ενθουσιώδης ήταν και η υποδοχή στους Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες εκείνης της χρονιάς , μεταξύ των οποίων ο Πύρρος Δήμας, ο Νικόλας Κακλαμανάκης, η Σοφία Μπεκατώρου, η Αιμιλία Τσουλφά, ο Δημοσθένης Ταμπάκος, η Τασούλα Κελεσίδου, ο Μιχάλης Μουρούτσος και πολλοί άλλοι.

Ειδική αναφορά έγινε στον σπουδαίο Αλέξανδρο Νικολαϊδη, τον Ολυμπιονίκη του τάεκβοντο που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή, με τη σύζυγο του Δώρα Τσαμπάζη να παραλαμβάνει το βραβείο για εκείνον.

Μετά ήταν η σειρά των Πρωταθλητών Ευρώπης στο Εuro 2004 να γνωρίσουν την αποθέωση και τον ομοσπονδιακό προπονητή Οτο Ρεχάγκελ να χαιρετά έναν προς έναν τους πρώην παίκτες του και τον Γιώργο Καραγκούνη να παίρνει το βραβείο από τα χέρια του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου, καθώς ο αρχηγός εκείνης της θρυλικής ομάδας Θοδωρής Ζαγοράκης απουσίαζε.

Βραβεύτηκαν και οι Ολυμπιονίκες και οι Παραολυμπιονίκες του 2024

Τη σκυτάλη των βραβεύσεων πήραν οι Ολυμπιακές και οι Παραολυμπιακές του 2024 με την Ελλάδα να κατακτά συνολικά 21 μετάλλια στο Παρίσι. Μοναδικοί απόντες ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Εμμανουήλ Καραλής που είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι την περασμένη Παρασκευή και είχαν κανονίσει εδώ και καιρό τις διακοπές τους.

Μετά τη βράβευση τους, οι Ολυμπιονίκες και οι Παραολυμπιονίκες του 2024 δεν σταμάτησαν να δίνουν αυτόγραφα και να εισπράττουν την αγάπη του κόσμου, με τον Απόστολο Χρήστου να δίνει αυτόγραφα και βγάζει selfies ακόμα και μετά το τέλος της εκδήλωσης!

Στη μεγάλη γιορτή του ελληνικού αθλητισμού δεν έλειψαν και οι καλλιτεχνικές πινελιές. Η υπέροχη Έλενα Παπαρίζου τραγούδησε το My Number One και το αφιέρωσε σε όλους αυτούς τους κορυφαίους αθλητές.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η συγκλονιστική Αννα Βίσση που ερμήνευσε τρία τραγούδια της προσκαλώντας τους Ολυμπιονίκες και τους αθλητές να τραγουδήσουν μαζί της επάνω στη σκηνή, μετατρέποντας την εκδήλωση σε ένα μεγάλο πάρτι.

Η σπουδαία εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπέροχη Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ καθώς και με το εντυπωσιακό Cosmos Laser & Light show. Ολοι αποχώρησαν γεμάτοι αναμνήσεις και κυρίως με την αίσθηση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας ήταν ανεπανάληπτοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ