Κάρι: «Εντυπωσίασα ακόμα και τον εαυτό μου, αυτό το χρυσό ήταν όσα ονειρευόμουν»

Κάρι: «Εντυπωσίασα ακόμα και τον εαυτό μου, αυτό το χρυσό ήταν όσα ονειρευόμουν»

Ο Στεφ Κάρι εντυπωσίασε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό με το ρεσιτάλ τριπόντων στα τελευταία λεπτά του τελικού στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εξήγησε ότι το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε, ήταν όλα όσα ονειρευόταν στην καριέρα του με εθνόσημο.

Ο Στεφ Κάρι πήρε από το χέρι τις ΗΠΑ στον μεγάλο τελικό κόντρα στη Γαλλία και ηγήθηκε εμφατικά της ομάδας του, για να την οδηγήσει στον θρίαμβο και στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο 36χρονος σούπερ σταρ των Γουόριορς εξιστόρησε πώς έφτασε στα τελευταία σουτ, για να υπογράψει τη νίκη των ΗΠΑ και να βγάλει νοκ-άουτ τη Γαλλία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Κάρι εντυπωσίασε μέχρι και τον εαυτό του:

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες: Το μετάλλιο κερδήθηκε το…Μάρτιο

«Κάθε σουτ που παίρνεις, πιστεύεις ότι θα μπει. Αυτό ήταν το τέλος μιας τέλειας αλληλουχίας σουτ. Αυτό που είδα ήταν το στεφάνι. Δεν είδα ποιος ήταν μπροστά μου. Ήξερα ότι είναι στη λήξη του χρόνου. Με εντυπωσίασε… Ναι, εντυπωσίασα τον εαυτό μου… (σ.σ. γέλια).

Πάντα λέμε: «Κάνε ότι χρειάζεται το παιχνίδι και μείνε στον ρυθμό του αγώνα. Στα πρώτα ματς είχα καλά σουτ, αλλά αστοχούσα. Ο κόουτς μού υπενθύμισε να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό και αυτό με βοήθησε να συγκεντρωθώ στα τελευταία δύο παιχνίδια. Το ματς απαιτούσε να πάρω αυτά τα σουτ και εγώ ήμουν ικανός να τα βάλω.

Τα τελευταία δυόμιση λεπτά ήταν ιδιαίτερα. Τα παιδιά με εξίταραν. Είχαμε αυτοπεποίθηση σε αυτό που κάναμε και απλά ήμουν συγκεντρωμένος στη στιγμή, το απολάμβανα», εξήγησε ο σπουδαίος Αμερικανός γκαρντ, για να αναφερθεί και στη σημασία του χρυσού μεταλλίου για εκείνον:

«Αυτό το χρυσό ήταν όσα ονειρευόμουν και ακόμα περισσότερα. Ο ενθουσιασμός να τα καταφέρουμε με τα υπόλοιπα παιδιά ήταν τεράστιος στα αποδυτήρια. Όλοι ενταχθήκαμε στην ομάδα για να συνεχίσουμε την κυριαρχία της Team USA. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο.

Πάντα έβλεπα τους άλλους αθλητές να κατακτούν μετάλλια και φανταζόμουν πώς θα ένιωθα όταν θα το έκανα και εγώ. Δεν το έκανα για να βγάλω κάτι από αυτά που δεν έχω πετύχει, ήθελα μόνο βιώσω την αυτή την εμπειρία που δεν είχα. Ήταν μοναδική στιγμή», κατέληξε ενδεικτικά ο Στεφ Κάρι στη συνέντευξη Τύπου, μετά από την απονομή του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ