Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς MVP του Ολυμπιακού τουρνουά – Αυτή είναι η καλύτερη πεντάδα (pics)

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς MVP του Ολυμπιακού τουρνουά – Αυτή είναι η καλύτερη πεντάδα (pics)

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού τουρνουά, ενώ ο Βίκτορ Γουενμπανιαμά πήρε το βραβείο του ανερχόμενου αστέρα - Αναλυτικά η καλύτερη πεντάδα του τουρνουά

Το τουρνουά μπάσκετ των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων ολοκληρώθηκε, με τις ΗΠΑ να επικρατούν της οικοδέσποινας Γαλλίας στο «Παλέ ντε Μπερσί» (98-87) και να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον… εξωγήινο, Στεφ Κάρι.

Μετά την κατάκτηση του χρυσού από την Team USA, η FIBA ανακοίνωσε τα βραβεία της διοργάνωσης, αναδεικνύοντας MVP του τουρνουά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία-Σερβία 83-93: Οι «πλάβι» διέλυσαν τους Παγκόσμιους πρωταθλητές και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο

Ο 40χρονος σούπερ σταρ του ΝΒΑ είχε 14.2 πόντους (78% στο δίποντο, 31% στο τρίποντο, 73% στις βολές), 6.8 ριμπάουντ, 8.5 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 23.5 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ανά 24.5 λεπτά σε έξι αγώνες, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του μέχρι το ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Φυσικά, ο ΛεΜπρόν δεν θα μπορούσε να λείπει από την καλύτερη 5άδα του τουρνουά, στην οποία βρίσκονται επίσης ο συμπαίκτης του, Στεφ Κάρι, μαζί με τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα της Γαλλίας, τον Νίκολα Γιόκιτς της Σερβίας και τον Ντένις Σρέντερ της Γερμανίας.

Τέλος, ως ο πιο ανερχόμενος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο 20χρονος Βίκτορ Γουεμπανιάμα, ο οποίος είχε ανά μέσο όρο 15.8 πόντους, 9.7 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ και 20.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, στα παιχνίδια του με την εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ