«Διαφάνεια» για τον Σηκουάνα ζητά ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν στο τέλος τους αλλά το «σίριαλ» γύρω από τα νερά του Σηκουάνα συνεχίζεται.

Η ΜΚΟ «Surfrider Foundation»-με έδρα τις ΗΠΑ- κάλεσε σήμερα (8/8) τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να επιδείξουν «διαφάνεια» δημοσιεύοντας όλα τα αποτελέσματα των αναλύσεων της ποιότητας του νερού του Σηκουάνα, που διατάραξαν τους αγώνες του τριάθλου και της ανοιχτής κολύμβησης.

Ο οργανισμός, που δραστηριοποιείται στην προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος (προστασία και διατήρηση των ωκεανών και των παραλιών του κόσμου), ζήτησε σε ένα δελτίο τύπου από «όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 να δημοσιοποιήσουν όλα τα δεδομένα» στον ποταμό που διασχίζει τη γαλλική πρωτεύουσα και αυτό προκειμένου να «διασφαλιστεί η διαφάνεια ενημέρωσης των πολιτών».

Διαβάστε επίσης: Στη Ζιράτ με «χρυσό» συμβόλαιο ο Στερν, πάει για «μπαμ» με Ατανασίεβιτς ο Ολυμπιακός (vid)

Ζήτησε πίσης από την περιφέρεια και το δημαρχείο του Παρισιού να «ενημερώσουν τα εβδομαδιαία δελτία» σχετικά με την ποιότητα του νερού του ποταμού.

Η Surfrider, που πήρε τα δικά του δείγματα στον Σηκουάνα, εξηγεί ότι δεν είχε πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο, κοντά στη γέφυρα Αλέξανδρου Γ’ (Alexandre-III), από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έλλειψης εξουσιοδότησης από τους διοργανωτές.

Οι διοργανωτές πρέπει «να επιδείξουν πλήρη διαφάνεια τόσο για την ασφάλεια των αθλητών, αλλά και για την ενημέρωση των πολιτών, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της κολυμβητικότητας του Σηκουάνα το καλοκαίρι του 2025», αναφέρεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από