Νόα Λάιλς: Πέντε πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον χρυσό ολυμπιονίκη

Νόα Λάιλς: Πέντε πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον χρυσό ολυμπιονίκη

Μετά το χρυσό στα 100μ. στίβου ο Νόα Λάιλς έκανε κατάθεση ψυχής και μίλησε για όλα όσα κρύβονται πίσω από τη λάμψη ενός χρυσού μεταλλίου

Ο Αμερικάνος Νόα Λάιλς θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει το διπλό σπριντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όταν θα τρέξει στα 200 μέτρα σήμερα Πέμπτη, μετά τη νίκη του στα 100 μέτρα στην πιο γρήγορη κούρσα στην ιστορία των Αγώνων.

Άσθμα, δυσλεξία και άγχος: κανένα πρόβλημα

Διαβάστε επίσης: Τζένγκο: «Με βλέπω στα μετάλλια, λόγω του άγχους καταστρέφω τον εαυτό μου»

Αφού ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου στο Stade de France, ο Λάιλς ανήρτησε ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι είχε διάφορα προβλήματα. Αυτά όμως δεν τον εμπόδισαν ποτέ να γίνει ένας από τους ταχύτερους άνδρες στον πλανήτη.

«Έχω άσθμα, αλλεργίες, δυσλεξία, ADD (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής), άγχος και κατάθλιψη. Αλλά θα σας πω ότι αυτό που έχετε δεν καθορίζει αυτό που μπορείτε να γίνετε.» έγραψε.

«Παγκόσμιος πρωταθλητής σε τι;»
Παρά την αυξανόμενη δημοτικότητά του, ο Λάιλς εξόργισε αρκετούς επαγγελματίες και οπαδούς του μπάσκετ όταν αμφισβήτησε το ΝΒΑ.

«Αυτό που με πονάει είναι όταν βλέπω στους τελικούς του NBA να βάζουν τον τίτλο Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Ποιανού; Των Ηνωμένων Πολιτειών; Μην με παρεξηγείτε, αγαπώ τις ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν είναι ο κόσμος. Εμείς είμαστε ο κόσμος, έχουμε εδώ σχεδόν κάθε χώρα να παλεύει για την σημαία της να θριαμβεύει να δίνει τα πάντα, δεν υπάρχουν σημαίες στο NBA», είπε.

Ο δύο φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ, Κέβιν Ντουράντ, δεν το πήρε καλά, σχολιάζοντας: «Κάποιος να βοηθήσει αυτόν τον άνθρωπο».

«Πάντα έλεγα ότι τη μέρα που δεν θα διασκέδαζω με αυτό το άθλημα, θα το αφήσω»

Και ράπερ
Δεν είναι πολλοί οι αθλητές που κάνουν καριέρα και στη μουσική, αλλά ο Λάιλς είναι ράπερ και έχει το δικό του κανάλι στο Spotify, με το όνομα «Nojo18».

Ο σπρίντερ εμφανίστηκε επίσης στην τελετή έναρξης των τελικών του Diamond League 2019 στη Ζυρίχη μαζί με το ελβετικό συγκρότημα Baba Shrimps και την αμερικανίδα επικοντίστρια Sandi Morris.

Δεν κατάφερε να προκριθεί στους Αγώνες του Τόκιο
Ο Λάιλς μπορεί να στέφθηκε ο ταχύτερος σπρίντερ στον κόσμο στο Παρίσι, αλλά πριν από τρία χρόνια δεν κατάφερε καν να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 100μ. αφού τερμάτισε έβδομος στα αμερικανικά δοκιμαστικά με χρόνο που δεν ξεπέρασε τα 10 δευτερόλεπτα.

Ήταν επίσης το φαβορί στα 200μ. έχοντας κάνει τον ταχύτερο χρόνο της χρονιάς στην προετοιμασία για τους Αγώνες του Τόκιο, αλλά κατάφερε να πάρει μόνο το χάλκινο μετάλλιο πίσω από τον Andre De Grasse από τον Καναδά και τον αμερικάνο Kenneth Bednarek.

Ο αγώνας για την ψυχική υγεία
Μίλησε με δάκρυα στα μάτια για τους αγώνες της ψυχικής του υγείας και τα αντικαταθλιπτικά φάρμακά του, τα οποία είπε ότι του αφαίρεσαν την ενέργειά του πριν σταματήσει να τα παίρνει πριν από τους Αγώνες.

«Πάντα έλεγα ότι τη μέρα που δεν θα διασκέδαζω με αυτό το άθλημα, θα το αφήσω», είπε ο Λάιλς, ο οποίος παραδέχτηκε ότι βρισκόταν σε θεραπεία από τα εννέα του χρόνια.

«Για λίγο, δεν διασκέδαζα φέτος. Ήθελα να φύγω. Έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Έλεγα: ‘πρέπει να γίνω καλύτερος. Δεν μπορώ να αφήσω αυτό να με ελέγξει’. Θέλω να ξέρεις ότι είναι εντάξει να μην αισθάνεσαι καλά, μπορείς να βγεις έξω και να μιλήσεις με κάποιον επαγγελματία ή ακόμα και να πάρεις φάρμακα. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα, δεν θέλεις να ξυπνήσεις μια μέρα και να σκεφτείς: ‘εγώ δεν θέλω να είμαι πια εδώ»».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ