Αποθεωτική υποδοχή στον Πετρούνια: «Άρχισα ήδη να σκέφτομαι το επόμενο πρόγραμμα για νέες επιτυχίες» (pics & vid)

Αποθεωτική υποδοχή στον Πετρούνια: «Άρχισα ήδη να σκέφτομαι το επόμενο πρόγραμμα για νέες επιτυχίες» (pics & vid)

Λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης (7/8) έφτασε ο τρεις φορές ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας από το Παρίσι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε με το χάλκινο μετάλλιο από το Παρίσι και στο αεροδρόμιο τον περίμενε πλήθος κόσμου για να τον υποδεχτεί.

Ο ίδιος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του ενώ έδωσε και το σύνθημα για το μέλλον.

Διαβάστε επίσης: ΕΠΟ: Συνάντηση Γκαγκάτση με Βαρδινογιάννη για την αγορά της Παιανίας για τις Εθνικές ομάδες

Όσα είπε ο Πετρούνιας:

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα, περήφανος, τρισευτυχισμένος και λίγο κουρασμένος. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να γεμίσω τις μπαταρίες μου. Μεσολάβησαν πολλές δυσκολίες και διοργανώσεις αυτή την τριετία, τις ξεπεράσαμε και είμαστε πλέον εδώ που είμαστε σήμερα.

Από την επόμενη μέρα άρχισα να λέω τις σκέψεις μου στον προπονητή μου για τον επόμενο κώδικα, το επόμενο πρόγραμμα, ώστε να ξανακερδίσουμε και να είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα να ξεκουραστεί το μυαλό και το σώμα και να επιστρέψω με την ίδια όρεξη, ώστε να συνεχιστούν οι επιτυχίες».

Για τις σκέψεις του μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός του: «Μόλις προσγειώθηκα και κόλλησα και δεν έκανα βήμα σκέφτηκα ‘την πάτησαν οι Κινέζοι’, αλλά εν βγήκε (γέλια). Η δεύτερη σκέψη ήταν πως εξασφάλισα μετάλλιο, γιατί ήμουν σίγουρος για την εκτέλεση πως θα είναι στα μετάλλια. Αγχωθήκαμε λίγο στο τέλος γιατί υπήρχε Γάλλος στην έδρα του, αλλά… μου ζητήθηκε και το παρέδωσα. Όπως έγινε στην Αμβέρσα, έτσι έγινε και προχθές».

Για την αλληλοστήριξη που είχαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής: «Ο Παπανικολάου είχε πολύ άγχος. Είναι η πρώτη φορά από τους τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες που έχω πάει που υπήρχε τόσο όμορφο κλίμα στην ελληνική αποστολή. Κάτι έγινε σωστά και οργανωτικά μάλλον από την ΕΟΕ, τα παιδιά είναι εξαιρετικά, ξέρουν οι περισσότεροι τι αντιμετώπιζαν και πώς να το διαχειριστούν. Ο ένας υποστήριξε τον άλλο και πανηγύριζε για τις επιτυχίες του άλλου».

Για το πού αφιερώνει το νέο του μετάλλιο: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην οικογένειά μου και στους ανθρώπους που με αγαπάνε και πιστεύουν σε μένα. Σίγουρα η στήριξη και η αγάπη όλων των Ελλήνων είναι πολύτιμη και με βοηθά, αλλά είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που τα παιδιά μου καταλαβαίνουν τι κάνω και τους το αφιερώνω. Δεν περίμενα η Βασιλική να καταφέρει να φτάσει μέχρι εκεί κάτω μετά τον αγώνα, γι’ αυτό και συγκινήθηκα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ