Το έκανε ξανά ο «Βασιλιάς» του μήκους: Back to back χρυσό μετάλλιο για τον Τεντόγλου! (vids)

Το έκανε ξανά ο «Βασιλιάς» του μήκους: Back to back χρυσό μετάλλιο για τον Τεντόγλου! (vids)

Σπουδαίος Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε εύκολα με 8.48μ. το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που είναι το δεύτερο σερί του μετά από εκείνο του Τόκιο - Έγραψε ιστορία ο «Βασιλιάς» του μήκους!

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!

Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν το έχανε με τίποτα το χρυσό! Και δεν το έχασε! Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν για μία ακόμη φορά συγκλονιστικός και με άλμα στα 8.48μ. κατέκτησε για δεύτερη σερί φορά την κορυφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά το Τόκιο, πρώτος και στο Παρίσι! Πολύ εύκολα, χωρίς να… ιδρώσει, με μία μεστή εμφάνιση, ο air Τεντόγλου έκανε ξανά υπερήφανους όλους τους Έλληνες με τη σπουδαία επιτυχία του!

Διαβάστε επίσης: Νόα – ΑΕΚ 3-1: Κιτρινόμαυρη τραγωδία στην Αρμενία με υπογραφή Στρακόσα

Η δεύτερη προσπάθεια του Μίλτου «ξεκλείδωσε» το χρυσό μετάλλιο. Στο πρώτο του άλμα ο 26χρονος άλτης έκανε 8.27μ. και έμεινε στη δεύτερη θέση (ο Φουρλάνι ξεκίνησε με 8.34), αλλά αμέσως… αποκαταστάθηκε η τάξη και με το 8.48 λίγο αργότερα ανέβηκε στην πρώτη θέση και δεν έπεσε ποτέ από αυτήν. Στη συνέχεια έκανε 8.24, 8.36, 8.31 και η τελευταία του προσπάθεια ήταν άκυρη.

Έγραψε ιστορία ο Τεντόγλου, καθώς έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία του μήκους που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο αγώνισμα, μετά τα τέσσερα σερί του Καρλ Λιούις από το 1984 έως το 1996. Παράλληλα, ο Μίλτος έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που έφτασε στην κατάκτηση συνεχόμενων χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων και ο πρώτος γενικότερα στον 21ο αιώνα. Είχε προηγηθεί ο  Πύρρος Δήμας στην Άρση Βαρών με τρία χρυσά από το 1992 έως το 2000.

Η Ελλάδα πλέον μετράει 7 μετάλλια στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα χρυσό, ένα ασημένιο και πέντε χάλκινα! Πέμπτη καλύτερη συγκομιδή για τα ελληνικά χρώματα στην ιστορία, μετά από την Αθήνα το 1896 (47 μετάλλια), το 2004 (16), το Σίδνεϊ το 2000 (8) και την Ατλάντα το 1996 (13).

Οι 8 πρώτοι στον τελικό του μήκους:

1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα)   8,48 -ΧΡΥΣΟ
2. Γουέϊν Πίνοκ (Τζαμάϊκα)       8,36 -ΑΣΗΜΕΝΙΟ
3. Ματία Φουρλάνι (Ιταλία)      8,34 -ΧΑΛΚΙΝΟ
4. Σάϊμον Εχάμερ (Ελβετία)             8,20
5. Τζ.Φίντσαμ-Ντιούκς (Βρετανία) 8,14
6. Σίμον Μπατς (Γερμανία)             8,07
7. Μινγκούν Ζανγκ (Κίνα)               8,07
8. Γιανάν Βάνγκ (Κίνα)                   8,03

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ