Αν πάρουμε και τα ριμπάουντ- Μεγάλη Ελλάδα ως τα μισά του δρόμου, αλλά…

Αν πάρουμε και τα ριμπάουντ- Μεγάλη Ελλάδα ως τα μισά του δρόμου, αλλά…

Αν η Ελλάδα καταφέρει να ελέγξει τα ριμπάουντ τότε μπορεί να…

Μεγάλη προσπάθεια από την Ελλάδα στον προημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά με τη Γερμανία. Ένα καταπληκτικό πρώτο μισό. Με αμυνάρες, σκεπτόμενο μπάσκετ και όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν προβληματίσει ουσιαστικά τους παγκόσμιους πρωταθλητές. Βεβαίως είναι τέτοιο το επίπεδο της Γερμανίας που ακόμη και έτσι, ακόμη και με την Ελλάδα εξαιρετική σε πολλά κομμάτια του ματς, οι δύο ομάδες είναι μαζί στο σκορ: 36-36 στην ανάπαυλα.

Τι θέλουμε για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά; Να ελέγξουμε το ριμπάουντ. Αυτό είναι που ως εδώ κάνει τη ζημιά. Έχουν σχεδόν τα διπλά ριμπάουντ τα Πάντσερ: 20-12 σε μια διαφορά που επί της ουσίας έβαλε ξανά τους Γερμανούς μέσα στο παιχνίδι. Και από τα 20 ριμπάουντ τα 8 είναι επιθετικά. Είναι ανανεώσεις επιθέσεων.

Διαβάστε επίσης: The Athletic: «Αυτό είναι το ποσό που ζητάει η Γουλβς για τον Ποντένσε»

Η Ελλάδα πήρε την πρώτη περίοδο με 21-11 έχοντας ως όπλο την καταπληκτική της άμυνα, με τον Τόμας Γουόκαπ να δίνει ρεσιτάλ. Έχασε όμως τη δεύτερη με 15-25 ακριβώς γιατί το ριμπάουντ άλλαξε τα δεδομένα. Έχουν 34 σουτ εντός πεδιάς οι Γερμανοί έναντι 28 της Ελλάδας και η απόσταση είναι η διαφορά στα επιθετικά ριμπάουντ. Κάπως έτσι «έκρυψε» το 1/10 τρίποντα της αφετηρίας η παρέα του Στρέντερ. Με τους δύο Βάγκνερ να κάνουν τη ζημιά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ