Oλυμπιακός Αγώνες: Στον τελικό με ανατροπή επί της Αιγύπτου η Γαλλία (3-1)

Oλυμπιακός Αγώνες: Στον τελικό με ανατροπή επί της Αιγύπτου η Γαλλία (3-1)

Η Γαλλία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στην Αίγυπτο, αλλά με πρωταγωνιστή τον Ζαν-Φιλίπ Ματετά, που πέτυχε δύο γκολ, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων (3-1), όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον επιθετικό της Κρίσταλ Πάλας, Ζαν-Φιλίπ Ματετά, η Γαλλία «γύρισε» το σκορ στον δεύτερο ημιτελικό με την Αίγυπτο, επικράτησε με 3-1 στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια) και προκρίθηκε στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Αγώνων του Παρισιού, όπου την Παρασκευή (9/8) θα αντιμετωπίσει στο «Παρκ ντε Πρενς» την Ισπανία.

Μετά από ένα στείρο (0-0) πρώτο ημίχρονο, οι «Φαραώ» έδειξαν ικανοί για την απόλυτη έκπληξη, καθώς άνοιξαν το σκορ με τον Μαχμούντ Σαμπέρ στο 62’. Η Γαλλία που έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες, έφερε εν τέλει το ματς «στα ίσα» με τον Ματετά στο 83’ και στην παράταση (99’) πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον ίδιο παίκτη. Την τελική «πινελιά» στη νίκη των «μπλε» έβαλε ο Μικαέλ Ολισέ στο 108’, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτος Καραλής: Εκτοξεύθηκε πάνω από τα 5.90μ. (Vid)

Η ηττημένη Αίγυπτος (με τη οποία αγωνίστηκε στην παράταση ο Μπιλάλ Μαζχάρ, που έμεινε πριν από λίγες εβδομάδες ελεύθερος απ’ τον Παναθηναϊκό Β’) θα «μονομαχήσει» με το Μαρόκο για το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (8/8) στη Ναντ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ