Ο Τόμας Γουόκαπ έκλεισε… στόματα: Το επιθετικό «κρέσεντο» που κράτησε ζωντανή την Ελλάδα (pic,vids)

Ο Τόμας Γουόκαπ έκλεισε… στόματα: Το επιθετικό «κρέσεντο» που κράτησε ζωντανή την Ελλάδα (pic,vids)

Η Εθνική μας ομάδα κράτησε ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης με μπροστάρη τον Τόμας Γουόκαπ που τις πρώτες δύο αγωνιστικές άκουσε τα μύρια όσα...

Η Εθνική μας ομάδα με τη νίκη της απέναντι στην Αυστραλία κράτησε ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με μπροστάρη τον συγκλονιστικό, Τόμας Γουόκαπ.

Το όνειρο θα πάρει «σάρκα και οστά» αν και εφόσον απόψε στις 22.00 το βράδυ η Σερβία επιβληθεί του Νοτίου Σουδάν με τρεις ή περισσότερους πόντους.

Πολλοί είναι εκείνοι που πέρασαν τον Τόμας Γουόκαπ «γενεές δεκατέσσερις« τις πρώτες δύο αγωνιστικές του ολυμπιακού τουρνουά.

Είναι αλήθεια πως στις δυο μας ήττες ο γκαρντ του Ολυμπιακού και της Εθνικής δεν ήταν καλός στα ματς με Καναδά και Ισπανία. Όμως τα όσα ακούγονταν ήταν τουλάχιστον στην σφαίρα του εμμονικού.

Αρκετοί ανώνυμοι αλλά και επώνυμοι έλεγαν πως δεν κάνει και αναρωτιόντουσαν γιατί ο Βασίλης Σπανούλης δεν επέλεξε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ στην θέση του.

Η απάντηση είναι πολύ απλή και ήρθε από τον ίδιο τον «Θωμά» στην αναμέτρηση απέναντι στους Αυστραλούς. Με τον Γουόκαπ να καθοδηγεί την Εθνική και μαζί με τους Γιάννη και Μήτογλου να χαρίζει τη νίκη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο πόιντ γκαρντ της Εθνικής σημείωσε 18 πόντους με 4/7 τρίποντα και 3/7 δίποντα, μοιράζοντας παράλληλα 3 ασίστ, ενώ μάζεψε και ισάριθμα ριμπάουντ σε 30(!) λεπτά συμμετοχής.

Και δεν έφταναν όλα αυτά αλλά έβαλε και το κρισιμότερο καλάθι της αναμέτρησης με τρίποντο στο 1.05 πριν το τέλος της αναμέτρησης, γράφοντας το 77-70 υπέρ της Ελλάδας.

Ο Γουόκαπ συνεχώς αναφέρει πόσο περήφανος είναι που παίζει με την Εθνική μας. Κόντρα σε όσα λένε «οι καλοθελητές», αυτός τιμά και με το παραπάνω το εθνόσημο, τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό σε κάθε παιχνίδι είτε παίζει καλά είτε όχι. Όμως κανείς δεν μπορεί να του στερήσει το γεγονός πως είναι εκεί και κανει ό,τι μπορεί και με το παραπάνω ορισμένες φορές.

Τέλος κανείς δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει πως μιλάμε για έναν παίκτη που την τελευταία τριετία έχει αγωνιστεί σε 174 από τα 175 παιχνίδια των ομάδων του (Ολυμπιακός και Εθνική ομάδα),παίζοντας ασταμάτητα και χωρίς ανάσα τα τελευταία τρία χρόνια, έχοντας χάσει ένα μόνο παιχνίδι κόντρα στην Βίρτους, τον περασμένο Μάρτιο.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ