Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη Σβιόντεκ το χάλκινο μετάλλιο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη Σβιόντεκ το χάλκινο μετάλλιο

Η Ίγκα Σβιόντεκ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μονό γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Πολωνή Ίγκα Σβιόντεκ, που ήταν το μεγάλο φαβορί του γυναικείου Ολυμπιακού τουρνουά τένις, παρηγορήθηκε για την ήττα της στον χθεσινό ημιτελικό κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο την Παρασκευή (2/8) στο Roland-Garros νικώντας την Σλοβάκα Άνα Καρολίνα Σμιέντλοβα (Νο67 στον κόσμο) με 6-2, 6-1.

Νικήτρια τέσσερις φορές στο Γαλλικό Όπεν (2020, 2022, 2023, 2024), η νούμερο ένα τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη γνώρισε την Πέμπτη την πρώτη ήττα σε περισσότερα από τρία χρόνια στο παριζιάνικο χώμα, απέναντι στην Κινέζα Ζενγκ Κινβέν (Νο7) με 6-2, 7-5.

Διαβάστε επίσης: Η τρομερή εμφάνιση του Γιάννη κόντρα στην Αυστραλία και η υπόκλιση της FIBA στον «Έλληνα Θεό» (pic & vid)

Αν και επηρεασμένη, η Σβιόντεκ κατάφερε να επανακινητοποιηθεί για να κερδίσει το χάλκινο και να επεκτείνει την όμορφη οικογενειακή ιστορία με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους ο πατέρας της, Τόμας, είχε συμμετάσχει στην κωπηλασία στους Αγώνες της Σεούλ, το 1988.

Στον τελικό του γυναικείου τουρνουά θα τεθούν αντιμέτωπες η Κινέζα Ζενγκ, φιναλίστ στο Australian Open στην αρχή της χρονιάς, με την Κροάτισσα Ντόνα Βέκιτς (21η στον κόσμο) το Σάββατο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ