Στα ημιτελικά ο Αλκαράθ – Ο Μουζέτι περιμένει Τζόκοβιτς ή Τσιτσιπά

Στα ημιτελικά ο Αλκαράθ – Ο Μουζέτι περιμένει Τζόκοβιτς ή Τσιτσιπά

Ο Κάρλος Αλκαράθ πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά τένις, εκεί όπου βρέθηκε και ο Λορέρντσο Μουζέτι ο οποίος περιμένει τον αντίπαλό του από το ζευγαρι του Τσιτσιπά με τον Τζόκιβιτς.

O Κάρλος Αλκαράθ βρίσκεται στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά τένις στο μονό των ανδρών.

Μία ημέρα μετά τον απροσδόκητο αποκλεισμό μαζί με το Ράφα Ναδάλ στο διπλό, ο Ισπανός πρωταθλητής νίκησε 6-3, 7 (9)-6 τον Αμερικανό Τόμι Πολ μετά από δύο ώρες αγώνα, μπαίνοντας στη μάχη των μεταλλίων.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Τα ευρωπαϊκά τρόπαια στο Καραϊσκάκης για το φιλικό με την Νότιγχαμ

Το Νο. 3 του κόσμου, ένα από τα μεγάλα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Νορβηγού Κάσπερ Ρουουντ και του Καναδού Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ.

Ο 21χρονος μπήκε στον αγώνα έχοντας απέναντί του είχε τον Πολ, ο οποίος κέρδισε στο παρελθόν την Αλκαράθ στο Μόντρεαλ και το Τορόντο. Ωστόσο, ο Αλκαράθ βρήκε έναν τρόπο στις βασικές στιγμές.

Φορώντας τα κόκκινα και κίτρινα χρώματα της Ισπανίας, ο Αλκαράζ επιτέθηκε στο πρώτο σετ και στη συνέχεια έκανε ράλι από το 2-5 στο δεύτερο σετ. Με τον Πολ να σερβίρει στο 5-3, ο Αλκαράθ έστειλε τη μπάλα βαθιά στη γωνία του αντιπάλου του, σηκώνοντας το χέρι του ψηλά και μετά το δάχτυλό του στο αυτί του αφού έσπασε το σερβίς του Πολ.

Ο νικητής ανάγκασε για μία ακόμα το «Philippe Chatrier» να…σηκωθεί όρθιο όταν έσωσε ένα set point στο 6/7 στο τάι μπρέικ του δευτέρου σετ. Στη συνέχεια, ο Αλκαράζ σφράγισε τη νίκη για να γίνει ο πέμπτος Ισπανός που έφτασε στα ημιτελικά του απλού ανδρών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988.

Στον άλλο αγώνα που ολοκληρώθηκε ο Λορέντζο Μουζέτι λύγισε το χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Σάσα Ζβέρεφ και έγινε ο τρίτος τενίστας από τη χώρα του που περνάει στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Ιταλός θα περιμένει τώρα τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Στέφανο Τσιτσιπά για να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ