Βλάχος: «Επιστρέψαμε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις»

Βλάχος: «Επιστρέψαμε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις»

Οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Θοδωρή Βλάχου μετά τη νίκη της Εθνικής Πόλο Ανδρών επί των ΗΠΑ.

Η Εθνική Πόλο Ανδρών έκανε μια μεγαλειώση εμφάνιση και κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στις ΗΠΑ για την 3η αγωνιστική των ομίλων των Ολυμπιακών Αγώνων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, μίλησ στη δημόσια τηλεόραση για τη νίκη της «γαλανόλευκης» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση των Ελλήνων διεθνών.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Οι… εξετάσεις των Κυπελλούχων Ευρώπης στην Ιταλία

Όσα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Σε μια τέτοια διοργάνωση δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Ήμασταν πολύ καλοί, κυρίως, στην άμυνα, άσχετα από το γεγονός πως δεχθήκαμε έντεκα γκολ. Επιστρέψαμε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Αυτό είναι το παιχνίδι μας. Από την άμυνα παίρνουμε δύναμη και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε. Έχουμε ποιότητα και όταν είναι καλή η απόδοσή μας στον αμυντικό τομέα μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Στο παιχνίδι με τις ΗΠΑ, ήμασταν σε καλή κατάσταση άσχετα από το γεγονός πως δεχθήκαμε τρία γκολ από… ριμπάουντ. Στις συγκεκριμένες φάσεις βγάλαμε άμυνες αλλά η μπάλα βρέθηκε στα χέρια των αντιπάλων μας. Δεχθήκαμε φθηνά γκολ, αλλά δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον γι αυτό. Ήταν και θέμα τύχης. Ωστόσο, πήραμε μια καθαρή νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο και θα το δείτε αυτό στη συνέχεια του τουρνουά.

Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα γιατί εξασφαλίζουμε την είσοδο μας στην οκτάδα και στα επόμενα δύο ματς θα διεκδικήσουμε μια καλύτερη θέση στον όμιλό μας. Γιατί, όσο πιο ψηλά βρίσκεσαι τόσο πιο καλά αισθάνεσαι και, λογικά, θα βρούμε έναν βατό αντίπαλο στην επόμενη φάση. Όταν κερδίζεις ανεβαίνεις πιο ψηλά και νιώθεις καλός και δυνατός και πηγαίνεις στα χιαστί με αυτοπεποίθηση.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι από το οποίο μπορούσαμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας. Με το Μαυροβούνιο δεν παίξαμε καλά και το επισημάναμε. Κόντρα στις ΗΠΑ διορθώσαμε πολλά πράγματα, είχαμε προσήλωση και αυτοσυγκέντρωση όχι μόνο στην άμυνα αλλά και σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Διαχειριστήκαμε έξυπνα το σκορ. Φάνηκε εύκολο γιατί τα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια γιατί… γύρισαν τον διακόπτη κι έκαναν μεγάλες φάσεις σε άμυνα κι επίθεση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ