Ισπανία – Ελλάδα 10-8: Πάλεψε σαν θηρίο, αλλά «λύγισε» η Εθνική

Ισπανία – Ελλάδα 10-8: Πάλεψε σαν θηρίο, αλλά «λύγισε» η Εθνική

Η Εθνική γυναικών παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στις ΗΠΑ, αλλά ηττήθηκε με 10-8 από την υπερδύναμη Ισπανία.

Δεύτερη ήττα για την Εθνική γυναικών στον Β’ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι. Η Ελλάδα παρουσιάστηκε πολύ πιο ανταγωνιστική σε σχέση με την πρεμιέρα απέναντι στις ΗΠΑ, «κοίταξε» στα μάτια την υπερδύναμη Ισπανία, αλλά «λύγισε» με 10-8 στην τρίτη αγωνιστική του γκρουπ. Στα επόμενα δύο ματς με Ιταλία και Γαλλία θα κριθεί η πρόκριση για τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου.

Με όπλο την άμυνά της η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ των Ελευθεριάδου και Ξενάκη. Στο φινάλε του οκταλέπτου όμως η Ισπανία απάντησε για το 2-2.

Διαβάστε επίσης: Ποδόσφαιρο με δύο σέντερ φορ: Η ιδέα του Μεντιλίμπαρ και ως που μπορούν να το πάνε Γιάρεμτσουκ και Ελ Κααμπί

Στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου η Ισπανία προηγήθηκε για πρώτη φορά (3-2), αλλά η Εθνική απάντησε άμεσα για το 3-3. Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι ως το τέλος της περιόδου που τις βρήκε ισόπαλες με 5-5.

Με τη Β. Πλευρίτου να σκοράρει η Ελλάδα ανέκτησε το προβάδισμα (5-6) στην αρχή του τρίτου οκτάλεπτου. Οι Κάμους και Φόρκα απάντησαν με δύο γρήγορα γκολ για την ανατροπή της Ισπανίας (7-6) και η Μ. Πλευρίτου ισοφάρισε σε 7-7, περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Η Ισπανία όμως βρήκε δύο γκολ σε αυτό το διάστημα και μπήκε στην τελική ευθεία με 9-7.

Η Ελλάδα έχασε πολλές ευκαιρίες στην επίθεση, δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά και η Ισπανία πήρε τη νίκη με 10-8, συνεχίζοντας με το απόλυτο την πορεία της στον όμιλο.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-2, 1-1

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Όκα): Εστερ, Πιράλκοβα, Εσπάρ, Ορτίθ 2, Πέρεζ, Σρέσπι, Ρουίθ 2, Πένια, Φόρκα 4, Κάμους 1, Γκαρσία 0, Λέιτον 1, Τέρρε.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ., Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μαργ. 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Πλευρίτου Β. 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ