Χουγκάζ: «Το κίνητρο και το φιλότιμο του Έλληνα παίκτη και προπονητή δεν το έχουν όλες οι ομάδες»

Χουγκάζ: «Το κίνητρο και το φιλότιμο του Έλληνα παίκτη και προπονητή δεν το έχουν όλες οι ομάδες»

Ο Κρις Χουγκάζ μίλησε για την την Εθνικής Ελλάδος, αλλά και για την εμπειρία του στην Ελβετία.

Ο προπονητής της ελβετικής Monthey-Chablais, Κρις Χουγκάζ, «φιλοξενήθηκε» στο EOK WebRadio και έκανε το δικό του σχόλιο για την Εθνική Ανδρών, καθώς και για το πρωτάθλημα Ελβετίας και την ομάδα του.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Κρις Χουγκάζ:

Για την Εθνική Ανδρών: «Όταν θέλεις να προχωρήσεις και να πας παρακάτω από τον πρώτο γύρο, το ματς με τη Σερβία ήταν πολύ καλό φιλικό. Να παίξεις με μια ομάδα που θέλει να “κυνηγήσει” μετάλλιο, όπου οι ταχύτητες είναι στα ύψη. Σίγουρα το team έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και κρίνοντας από το τελευταίο ματς πρέπει να βελτιώσουμε πολλά, ειδικά αμυντικά. Έχοντας να αντιμετωπίσουμε έναν όμιλο που είναι πολύ δυνατός, θεωρώ ότι είναι καλό αυτό, από την άποψη ότι, αν πάνε καλά τα πράγματα, κάθε νίκη θα έχει διπλή σημασία. Απλά μπαίνεις από νωρίς στα πολύ δύσκολα παιχνίδια».

Για την αθλητικότητα που δεν έχει η Εθνική: «Είναι ένα κομμάτι. Έτσι είναι ο λαός μας. Επενδύουμε σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού, καλή άμυνα, καλό τρέξιμο, φιλότιμο και κίνητρο. Το λέω επειδή έχω δουλέψει πολύ στο εξωτερικό, το κίνητρο και το φιλότιμο του Έλληνα παίκτη και προπονητή δεν το έχουν όλες οι ομάδες».

Για τον όμιλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Το πιο δύσκολο σε αυτόν τον όμιλο είναι ότι μπορεί να κάνεις μια νίκη και να μην φτάσει, γιατί μπορεί να κερδίσεις κάποιον που θα κερδίσει κάποιον απ’ τον οποίον έχεις χάσει. Οπότε πρέπει να “χτυπήσουμε” όλα τα παιχνίδια, ανεξάρτητα με το τι θα κάνουμε μέχρι τέλος. Και νίκη αν κάνουμε νωρίς, μέχρι και οι διαφορές θα μετρήσουν».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Γενικά τον ρυθμό του Γιάννη είναι δύσκολο να τον ακολουθήσουν και στο NBA, αλλά πραγματικά και οι δύο προσαρμόζονται, και ο Γιάννης προς το παιχνίδι της Εθνικής Ομάδας και των αγώνων FIBA, αλλά και η υπόλοιπη ομάδα. Εμένα μου άρεσε πολύ η εικόνα. Η εικόνα του Προολυμπιακού ήταν πολύ καλή, το φιλότιμο και το κίνητρο των Ελλήνων. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν αυτό μάς “έσπρωξε” για να καταφέρουμε τον στόχο μας».

Για τη συνεργασία του Νικ Καλάθη με τον Τόμας Γουόκαπ: «Είναι ασφαλιστική δικλείδα και μπροστά και στον χειρισμό και στον ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά και αμυντικά. Και οι δύο είναι καταπληκτικοί αμυντικοί και με κορμί. Νομίζω ταιριάζουν πολύ καλά».

Για το Νότιο Σουδάν: «Δεν υπάρχει εύκολη ομάδα. Έλεγαν για το Νότιο Σουδάν, αλλά από τα φιλικά που είδα είναι μια ομάδα πολύ αθλητική, παίζει σύγχρονο μπάσκετ, με την αθλητικότητα που τους διακρίνει και σαφώς πάρα πολύ επικίνδυνη».

Για τις ΗΠΑ: «Είναι αδιαμφησβήτητο φαβορί. Είναι επαγγελματίες αθλητές. Μόλις τελείωσαν μια πολύ μεγάλη σεζόν, αλλά όταν θα παιχτεί το χρυσό μετάλλιο θα κάνουν αυτό που πρέπει»

Για το πρωτάθλημα στην Ελβετία: «Σαφώς δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το δικό μας λόγω των Ελβετών παικτών. Θα έλεγα ότι είναι ένα πρωτάθλημα σαν της Elite League με τέσσερις ξένους. Έχουν παιδιά που έχουν παίξει στο ΝΒΑ, όπως ο Σεφολόσα και 2-3 παίκτες. Χρειάζονται λίγο πλάνο. Είναι μια ομάδα Κεντρικής Ευρώπης, που όταν αρχίζουν και δουλεύουν δεν σταματούν».

Για το αν θέλουν να κάνουν επενδύσεις στο μπάσκετ στην Ελβετία: «Το πρόβλημα με το μπάσκετ είναι ότι πολλά παιδιά μετά τα 18 φεύγουν, πάνε στις γειτονικές χώρες, Γαλλία και Ιταλία, ή συνεχίζουν επαγγελματικά κάτι άλλο. Όταν ο βασικός μισθός είναι πολύ υψηλός και το μπάσκετ δε μπορεί να στο προσφέρει, θα αφοσιωθείς σε κάτι άλλο. Αυτό πιστεύω ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νέα παιδιά στην Ελβετία».

Για τη νέα σεζόν και για το αν υπάρχει πίεση: «Δεν θα το έλεγα. Υπάρχει ένα πλάνο το οποίο δεν πάει στο τι θα κάνεις τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Βάζεις ένα στόχο από την αρχή και ακολουθείς το πλάνο. Στο τέλος της σεζόν τα βάζεις κάτω και βλέπεις τι έχεις πετύχει και τι όχι. Εγώ είμαι σε μια ομάδα ιστορική για την χώρα. Πάντα ήταν ιστορική ομάδα. Έχει ρίξει το μπάτζετ και έχει επενδύσει σε νέα παιδιά και, μάλιστα, σε παιδιά από την πόλη. Φέτος κάναμε με το χαμηλότερο μπάτζετ και τη νεαρότερη ομάδα την καλύτερη σεζόν των τελευταίων 7-8 χρόνων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ