Πετρούσεφ: «Πιστεύω πως καταφέραμε να σταματήσουμε τον Αντετοκούνμπο»

Πετρούσεφ: «Πιστεύω πως καταφέραμε να σταματήσουμε τον Αντετοκούνμπο»

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ μίλησε μετά την φιλική νίκη επί της Ελλάδας, λίγο πριν την πρεμιέρα της Σερβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με ήττα έκλεισε τις φιλικές της αναμετρήσεις η Ελλάδα, αφού ηττήθηκε από την Σερβία με 94-72 στο Βελιγράδι και πλέον η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη στρέφει την προσοχή της στο μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινά σε λίγες μέρες με αντίπαλο τον Καναδά.

Μετά την λήξη της αναμέτρησης, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Φίλιπ Πετρούσεφ, μίλησε για το μαρκάρισμα του Αντετοκούνμπο αλλά και την παρουσία του με την Σερβία στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πιέσαμε πολύ την ελληνική ομάδα. Η άμυνά μας ήταν εξαιρετική, σε ομαδικό επίπεδο. Συνολικά παίξαμε πολύ καλά. Η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη από την Ιαπωνία που παίξαμε την Κυριακή, ειδικά με τον Γιάννη στο παρκέ. Είχαμε αποστολή να τον σταματήσουμε και πιστεύω πως τα καταφέραμε.

Ήταν σπουδαία εμπειρία για μένα. Προσπαθώ να βοηθήσω με ενέργεια στην άμυνα και στην επίθεση να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες μου. Η διαφορά από τη θεωρία στην πράξη είναι τεράστια. Έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου, αλλά θεωρώ πως μπορώ να βελτιωθώ κι άλλο. Είναι σπουδαίοι παίκτες και οι δύο».

Για τη συνεργασία με τον Γιόκιτς: «Είναι πολύ εύκολο να παίζεις μαζί του. Απλώς τον παρακολουθείς και διαβάζεις τι θέλει να κάνει. Αν είσαι μόνος σου, θα σε βρει σίγουρα».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την πρεμιέρα κόντρα στις ΗΠΑ: «Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να προκριθούμε. Ακόμη και το Νότιο Σουδάν που πολλοί θεωρούν εύκολο αντίπαλο, παραλίγο να κερδίσει τις ΗΠΑ. Πιστεύω πως θα γινόμαστε καλύτεροι ακόμη και μέσα στο ολυμπιακό τουρνουά. Όλοι στην ομάδα έχουν καταλάβει τον ρόλο τους, λειτουργούμε ομαδικά και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ