Ολυμπιακοί Αγώνες: Θα μοιραστούν ανδρικά και γυναικεία προφυλακτικά στους αθλητές

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θα μοιραστούν ανδρικά και γυναικεία προφυλακτικά στους αθλητές

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι 200.000 ανδρικά προφυλακτικά, 20.000 γυναικεία προφυλακτικά και 10.000 οδοντικά φράγματα θα διατεθούν στο Ολυμπιακό Χωριό

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ξεκινούν μία ολοκληρωμένη εκστρατεία για τη σεξουαλική υγεία με επίκεντρο την απόλαυση, τη συναίνεση και την ασφάλεια γύρω από το σεξ. Για αυτό το λόγο, θα μοιραστούν 200.000 ανδρικά και 20.000 γυναικεία προφυλακτικά στους αθλητές που θα βρίσκονται στο Ολυμπιακό χωριό, όπως ανακοίνωσαν σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές.

Όπως αναφέρει η Guardian, εδώ και δεκαετίες, στο Ολυμπιακό Χωριό υπάρχουν σημεία με δωρεάν αντισυλληπτικά. Οι Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 έσπασαν ρεκόρ, παρέχοντας 450.000 προφυλακτικά, συμπεριλαμβανομένων (για πρώτη φορά) 100.000 γυναικείων. Ακόμη και στους ασέξουαλ αγώνες του Τόκιο διατέθηκαν 160.000 δωρεάν προφυλακτικά – με αυστηρές οδηγίες στους αθλητές να μην τα χρησιμοποιούν, αλλά να τα παίρνουν στο σπίτι ως αναμνηστικά.

Διαβάστε επίσης: Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

«Αυτό συμβαίνει για ορισμένους λόγους, όπως λόγω της έλλειψης εκπαίδευσης και του γεγονότος ότι τα γυναικεία προφυλακτικά μπορεί να είναι ακριβά, δυσεύρετα και δύσκολα στην τοποθέτηση. Η χρήση οδοντικών φραγμάτων είναι χαμηλή εν μέρει λόγω εσφαλμένων υποθέσεων ότι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν μπορούν να μεταδοθούν μέσω του στοματικού σεξ σε γυναίκες» λέει η Δρ Σόφι Κινγκ-Χιλ, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ που ειδικεύεται στις σεξουαλικές συμπεριφορές στην Guardian.

«Είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς αναγνωρίζει έμμεσα τη σημασία της αυτονομίας των γυναικών και της σεξουαλικής τους ευχαρίστησης. Τα γυναικεία προφυλακτικά και τα οδοντικά φράγματα, ειδικά, συνδέονται με τη σεξουαλική ευχαρίστηση μιας γυναίκας – αυτό είναι κάτι που εξακολουθεί να είναι ταμπού σε πολλά μέρη στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Δύσης», συμπληρώνει η αναπληρώτρια καθηγήτρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ