Το ρεκόρ το αφήνει για το Παρίσι ο Μίλτος Τεντόγλου

Το ρεκόρ το αφήνει για το Παρίσι ο Μίλτος Τεντόγλου

To καλό άλμα και τον πραγματικό του εαυτό, θα τον φυλάξει για το βράδυ της 6ης Αυγούστου, στο Stade de France...

Μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση για τον Mίλτο Τεντόγλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Βόλου με στα 8,42, άλμα που πιστοποιεί την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ένα μήνα πριν από τον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Και μπορεί να έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για το πανελλήνιο ρεκόρ που κυνηγά ο Μίλτος καταρρίπτοντας το 8.66 του Λούη Τσάτουμα, αλλά  ο χρυσός Ολυμπιονίκης δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να το πετύχει τώρα, αλλά κρατάει το μεγάλο άλμα για το Παρίσι, ώστε να συνδυαστεί με το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς.

Διαβάστε επίσης: «Αυτή είναι η πρόταση ανανέωσης του Ολυμπιακού στον Ελ Κααμπί» – Τι αποκαλύπτουν οι Μαροκινοί

To καλό άλμα ο Τεντόγλου θα το φυλάξει για το βράδυ της 6ης Αυγούστου

Ο Μίλτος έχει κάνει στην προπόνηση, άλματα μεγαλύτερα από 8,70 και γνωρίζει πολύ καλά ότι μπορεί να γράψει ιστορία και σε αυτόν τον τομέα, γράφοντας το όνομα του και στη λίστα με τους κατόχους των πανελληνίων ρεκόρ.

Ωστόσο ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι του έχει δώσει σαφέστατη εντολή να κατεβάσει ρυθμούς μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως λέει ο πολύπειρος κόουτς στο στενό του περιβάλλον, «ο Μίλτος δεν μπορεί να είναι συνέχεια στα κόκκινα» και δεν θέλει να ρισκάρει τίποτα μέχρι να φτάσει στη γαλλική πρωτεύουσα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιχείρησε τρία μόνο άλματα και δεν σπατάλησε δυνάμεις κάνοντας έξι. Αλλωστε το παραδέχθηκε και ο ίδιος μετά τον αγώνα: «Σήμερα πραγματικά αν ήθελα θα μπορούσα να γράψω 8,70μ., και για πλάκα κιόλας, αλλά δεν με άφησε ο προπονητής μου κι εγώ από πριν το είχα, να μην πάω να κάνω τρέλες σήμερα. Έκανα έναν απλό αγώνα, σαν προπόνηση, ήθελα να το κάνω για μένα. Δεν είχα στόχο να πηδήξω μακριά σήμερα, απλά τα πρώτα δύο άλματα δεν μου άρεσαν καθόλου και γι’ αυτό ήθελα να κάνω τουλάχιστον κάτι αξιοπρεπές. Έκανα 8,42μ., με πίσω πάτημα.»

O Τεντόγλου θα δώσει έναν ακόμη αγώνα μέχρι να μπει στο αεροπλάνο για τη Γαλλία. Πρόκειται για το μίτινγκ στη μνήμη του Ιστβάν Γκιουλάι, στις 9 Ιουλίου στην Ουγγαρία και μετά θα σταματήσει. Αλλά και εκεί, θα ακολουθήσει τις συμβουλές του Πομάσκι και θα κάνει ένα πολύ καλό άλμα, όχι όμως με στόχο το πανελλήνιο ρεκόρ. Αν και με τον Μίλτο, ποτέ δεν ξέρεις…

To καλό άλμα και τον πραγματικό του εαυτό, θα τον φυλάξει για το βράδυ της 6ης Αυγούστου, στο Stade de France, ώστε να συνδυάσει το χρυσό μετάλλιο με το πανελλήνιο ρεκόρ του Τσάτουμα που παραμένει σε ισχύ από το 2007 και θέλει να το καταρρίψει.

Αλλωστε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης, μέχρι σήμερα έχει την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 8,65 που είναι και ατομικό του ρεκόρ, 24 πόντους περισσότερους από τον Ελβετό Σιμόν Εχάμερ που έχει κάνει 8.41 και είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση. Κι όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλος αθλητής στον πλανήτη, να μπορεί να φτάσει τόσο μακριά όσο ο Μίλτος, γεγονός που τον καθιστά το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση.

Από τη στιγμή που θα κάνει άλματα, κοντά ή πιο πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ των 8,66 ο πρωταθλητής του μήκους δεν χάνει με τίποτα το χρυσό.

Βρείτε λοιπόν την παρέα και καθίστε το βράδυ της 6ης Αυγούστου, μπροστά στην τηλεόραση, γιατί είναι σίγουρο ότι ο Μίλτος Τεντόγλου θα μας τρελάνει και πάλι!

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ