Ολυμπιακή Ομάδα γεμάτη χαμόγελα και προσδοκίες

Ολυμπιακή Ομάδα γεμάτη χαμόγελα και προσδοκίες

Μία φωτογράφιση που πήραν μέρος οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

H Oλυμπιακή Ομάδα της Ελλάδας συγκεντρώθηκε ένα μήνα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την επίσημη φωτογράφιση της ομάδας.

Στη φωτογράφιση πήραν μέρος οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το In.gr που ήταν στην εκδήλωση, καταγράφει τις δηλώσεις των πρωταθλητών αλλά και το χαρούμενο κλίμα που επικρατούσε.

Kολύμβηση με… κεκτημένη ταχύτητα από το Βελιγράδι

Η μεγαλύτερη ομάδα ήταν αυτή της κολύμβησης και στη φωτογράφιση παραβρέθηκαν οι 13 από τους 17 αθλητές και αθλήτριες που έχουν πάρει την πρόκριση και ήταν οι Δράκου, Δαμασιώτη, Γκολομέεβ , Χρήστου, Μπίλας, Μακρυγιάννης, Παπαστάμος Σίσκος, Βαζαίος, Εγγλεζάκης, Στάμου, Μελαδίνης και Μπολάνος, Και εκτός από την πολυπληθέστερη ήταν και η πιο χαμογελαστή μετά τα 17 μετάλλια που συγκέντρωσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και έστειλαν την Ελλάδα στη δεύτερη θέση.

Η πιο νέα της παρέας ήταν η Γεωργία Δαμασιώτη που έπιασε το όριο για τα 100 πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Είναι η πρώτη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ανυπομονώ να το ζήσω αυτό. Ηταν ο στόχος μου αυτό το όριο, θα πέσω και στα 200 πεταλούδα και είμαι πολύ υπερήφανη», είπε η 20χρονη κολυμβήτρια.

Όλα καλά με τον Μίλτο Τεντόγλου

Τα περισσότερα φλας των φωτογράφων συγκέντρωσε και η ομάδα του στίβου, καθώς μέσα σε αυτήν, εκτός από την Τατιάνα Γκούσιν, την Κυριακή Φιλτισάκου και την Ελένη Πόλακ ήταν τα δύο μεγάλα αστέρια του ελληνικού στίβου, ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Εμμανουήλ Καραλής, οι οποίοι έφτασαν στη φωτογράφιση με κάποια καθυστέρηση, αλλά το χαμόγελο τους, τους αποζημίωσε όλους.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του στίβου τους καθησύχασε όλους ότι δεν υπέστη κάποιο τραυματισμό κατά τη διάρκεια της 4ης προσπάθειας του στο Piraeus Street Long Jump της περασμένης Κυριακής και είναι έτοιμος για τους δύο επόμενους αγώνες πριν από το Παρίσι που είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το μίτινγκ Istvan Guylai στην Ουγγαρία, στις 9 Ιουλίου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής επίσης έδειχνε να το διασκέδάζει… κάνοντας δημόσιες σχέσεις! «Ηταν μία ευκαιρία αυτή η φωτογράφιση να γνωριστούμε με τους άλλους αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας. Κάποιους βέβαια τους γνωρίζουμε αλλά υπάρχουν και νέα μέλη , άρα ήταν ευκαιρία να τα πούμε. Είμαστε έτοιμοι να δώσουν στο Παρίσι τον καλύτερο μας εαυτό», είπε ο Μανόλο.

Ισχυρή εκπροσώπηση και από την ομάδα της κωπηλασίας καθώς ήταν παρόντες όλοι οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρόκειται για τους Στέφανο Ντούσκο, Χριστίνα Μπούρμπου, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Ζωή Φίτσιου, Μιλένα Κοντού, Αντώνη Παπακωνσταντίνου, Πέτρο Γκαϊδατζή, με τον προπονητή τους Τζιάνι Ποστιλιόνε να είναι δίπλα τους άγρυπνος φρουρός.

«Να ανεβάσουμε τη χώρα μας όσο πιο ψηλά γίνεται»

Οι δύο ομάδες του πόλο, των ανδρών και των γυναικών που βρίσκονται σε προπονητικά καμπ, εκπροσωπήθηκαν από τους Γιάννη Φουντούλη, Κωνσταντίνο Γενηδουνιά, Αγγελο Βλαχόπουλο, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ειρήνη Νίνου και Βάσω Πλευρίτου, με τον αρχηγό Φουντούλη να δηλώσει: «Οι προσδοκίες είναι υψηλές για το Παρίσι, πάμε εκεί ως Ασημένιοι Ολυμπιονίκες. Εχουμε υψηλούς στόχους, ευελπιστούμε ότι θα είμαστε στους διεκδικητές των μεταλλίων και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό να ανεβάσουμε τη χώρα όσο πιο ψηλά γίνεται».

Διακριτική παρουσία ήταν αυτή της Ιόλης Μυτιληναίου που είναι η πρώτη Ελληνίδα Αμαζόνα που εξασφαλίζει με αγωνιστική πρόκριση, τη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2000 και το Σίδνεϊ. Η Μυτιληναίου ήταν στην Αθήνα, μόλις λίγες ώρες, καθώς βρίσκεται στο Βέλγιο για προπονήσεις και πήγε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για να βρεθεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Team Hellas.

Τα μέλη της Ολυμπιακής Ομάδας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και τους είπε: «Θέλω ένα πράγμα να σας πω. Να πάτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να το ζήσετε, να το χαρείτε, να σας μείνουν ωραίες αναμνήσεις γιατί είναι η κορυφαία στιγμή κάθε αθλητή. Να προσπαθήσετε να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας, να κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε και τότε θα γυρίσετε ευχαριστημένοι, είτε με μετάλλια είτε χωρίς μετάλλια. Αλλά σε κάθε περίπτωση να το ζήσετε, αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί θα το θυμόσαστε σε όλη σας τη ζωή. Καλή επιτυχία να έχετε!»

Στη φωτογράφιση ήταν αθλητές και αθλήτριες από την κολύμβηση, την υδατοσφαίριση, το στίβο, τη σκοποβολή, την κωπηλασία, την ιστιοπλοΐα, την ιππασία, την ξιφασκία και την επιτραπέζια αντισφαίριση.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ