Και τώρα πώς θα πω ευγενικά ότι δεν ενδιαφέρομαι;

Δεν ήταν σχέση, αλλά δεν ήταν και ένα απλό ιντερνετικό φλερτ. Είναι ένα άτομο με το οποίο έβγαινες, αλλά εσένα τώρα δεν σου βγαίνει. Πώς θα το πεις;

Αναγνωρίζουμε ότι είναι ψυχοφθόρο και δύσκολο να απορρίψεις κάποιον. Άμα είναι τοξικός, χειριστικός και γενικά λίγο έως πολύ μ****ας η απόρριψη γίνεται πιο αναίμακτα. Όταν όμως έχεις να αντιμετωπίσεις έναν άνθρωπο με καλή ψυχή, τον οποίο μπορεί και να σου τον έχουν γνωρίσει οι φίλοι σου, τότε και οφείλεις και νιώθεις ότι πρέπει να του φερθείς με ειλικρίνεια και ευθύτητα.

Ναι, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. Η αλήθεια ναι μεν σώζει, αλλά πληγώνει κιόλας. Κάτι τέτοιες στιγμές εύχεσαι να είχες παρακολουθήσει σεμινάρια διπλωματίας μήπως και καταφέρεις να φέρεις την απόρριψη πιο ομαλά στα αυτιά του άλλου. Ωστόσο, καμιά φορά μπορεί να είσαι εσύ ο υπερβολικός και να έχεις ζυγίσει λάθος το άτομο το οποίο πρέπει να απορρίψεις. Καλό είναι, πριν αποφασίσεις το οτιδήποτε, να σκεφτείς πώς θα προσεγγίσεις τον ίδιο/α αλλά και τη συζήτηση.

Βήμα 1ο: Σκέψου αν πρέπει να το κάνεις μέσω τηλεφώνου ή κατά πρόσωπο
Πριν αρχίσεις να προβάρεις στον καθρέφτη ή τους φίλους σου τον λόγο που θα βγάλεις στο άτομο που έβγαινες, σκέψου πώς θα προτιμούσες εσύ να σου «ρίξουν χυλόπιτα». Θα ήθελες να σου το πουν σε μήνυμα; Από κοντά; Στο τηλέφωνο;

Αν απορρίψεις κάποιον μέσω μηνυμάτων, μπορεί να φανείς αναίσθητος/η, ανώριμος/η και λιγάκι δειλός/ή.

Εφόσον το άτομο που έχεις σκοπό να απορρίψεις είναι ένα πρόσωπο για το οποίο ενδιαφέρεσαι και θέλεις να παραμείνει στη ζωή σου, καλό είναι να επιλέξεις την τετ-α-τετ απόρριψη. Αν από την άλλη ανησυχείς ότι θα αντιδράσει υπερβολικά, επίλεξε να το κάνεις μέσω τηλεφώνου.

Βήμα 2ο: Μην αναπτύξεις και πολύ τις σκέψεις σου
Κράτα στο μυαλό σου ότι από τη στιγμή που θα ακούσει ο συνομιλητής σου την πρόταση «Δεν ενδιαφέρομαι», αν δεν το περιμένει ίσως να ζαλιστεί λίγο, ίσως να αρχίσει να σκέφτεται δεκάδες διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα – λόγους που έφταιξε ή εκείνες τις συμπεριφορές του οι οποίες μπορεί na σε ξενέρωσαν.

Κάποια στιγμή, εφόσον έχετε κρατήσει επαφή, μπορείς να πεις με απόλυτη ειλικρίνεια γιατί δεν ήθελες να συνεχίσετε να βγαίνετε. Τη δεδομένη στιγμή όμως, μπορεί να παρεξηγήσει τα λεγόμενά σου, όντας συναισθηματικά φορτισμένος/η. Παράκαμψε τις «χοντράδες» και πες διπλωματικά έναν καλό λόγο.

Βήμα 3ο: Ωστόσο, δώσε μία καλή εξήγηση       
Αν και το ζητούμενο δεν είναι να επεκτείνεις την απόρριψη, οφείλεις να δώσεις μία ξεκάθαρη εξήγηση ώστε να βάλει κι εκείνος/η ένα τέλος μέσα του/της. Μερικές φράσεις που θα μπορούσες να πεις είναι: «Σε εκτιμώ αρκετά, αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε στην ίδια φάση στη ζωή μας». Το «Υπάρχει κάποιος με τον οποίο ταιριάζουμε περισσότερο» είναι πιο ειλικρινές και βοηθά αυτόν που απορρίπτεις να βάλει πιο εύκολα μία τελεία – και κατ΄ επέκταση να σε ξεπεράσει. Απόφυγε τα κλισέ, καθώς θα εντείνουν την ατμόσφαιρα. Ωστόσο, μπορείς δώσεις έμφαση σε εσένα λέγοντας «Θα έπρεπε να είμαι πιο ξεκάθαρη/ος πως δεν μπορώ να ανταπεξέλθω σε μία πιο σοβαρή σχέση.

Πηγή: in2life.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από