Αν το σκέφτεσαι πολύ, η απάντηση είναι μάλλον «εσύ». Άφησέ μας να σου το αναλύσουμε όμως, όσο μπορούμε.
Βγήκατε, περάσατε όμορφα, νιώθεις πως αυτό μπορεί κάπου να πάει. Σου αρέσει, ένιωσες ότι του άρεσες. Και τώρα αναρωτιέσαι. «Να στείλω;»
Ή, ακόμα χειρότερα, «Πότε να στείλω;» και «Μήπως είναι πολύ νωρίς για να στείλω;». Και δεν έχεις ιδέα τι να κάνεις, επειδή εκείνη την ώρα σου περνάνε απ’ το μυαλό τα χειρότερα δυνατά σενάρια. Ότι θα πρήξεις, ότι θα πιέσεις, ότι θα φανείς να σε πνίγει η απελπισία σου. Εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε ότι όλα αυτά είναι στο κεφάλι σου.
Ακόμα κι αν υπήρχαν κάποτε «κανόνες» σχετικά με το ποιος μπορεί να στείλει πρώτος, και πόσο σύντομα είναι επιτρεπτό να στείλεις μετά το ραντεβού, αυτοί οι κανόνες έχουν σταματήσει να ισχύουν. Η ανάθεση τέτοιων συγκεκριμένων ρόλων στα δύο φύλα δεν είναι καθόλου 2019, και δεν είναι υποχρεωμένος ο άντρας να γίνει κυνηγός, όπως η γυναίκα δεν είναι υποχρεωμένη να είναι το σέξι ελάφι με τα μεγάλα μάτια. Το θέλεις; Το παίρνεις.
Πόσο μάλλον από την στιγμή που αν δεν στείλεις, επειδή αναρωτιέσαι τι και πώς και πότε, να μην στείλει ούτε εκείνος, επειδή αναρωτιέται ακριβώς τα ίδια πράγματα. Και μετά αυτή η σιωπή να φέρει νέες απορίες που θα σου ρίξουν τον εγκέφαλο στην φριτέζα.
Συνεπώς, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή; Εμείς θα λέγαμε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην πρώτη εβδομάδα, αν ήταν πρώτο ραντεβού. Ναι, προφανώς και η αγωνία κλιμακώνεται και γενικά την εγκεφαλική φριτέζα δεν θα την γλυτώσετε – αλλά αυτό το ήξερες ήδη. Δηλαδή, αν δεν γουστάρεις όλο αυτό το mindf*ck της υπόθεσης, ποιο είναι το νόημα να τραβιέσαι με κόσμο;
Και αν δεν σου απαντήσει αμέσως, μην τα βάψεις μαύρα. Θα έκανες μούτρα σε έναν φίλο σου αν σου απαντούσε μια μέρα αργότερα; Αν περάσουν όμως, τρεις μέρες και ακόμα δεν έχεις λάβει απάντηση, τότε μπορούμε να πούμε ότι κι αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Συνεπώς, με τα πιο απλά λόγια: Αν σου αρέσει, στείλε. Μην περιμένεις. Μην φρικάρεις. Είναι αρχή ακόμα, όλα είναι χαλαρά και οφείλεις να μην παρανοείς.