Εφτά σημάδια που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν ο σύντροφός σας δίνει σημασία σε αυτά που του λέτε.
Δεν ξέρουμε αν η ιστορία επαναλαμβάνεται όντως ως φάρσα, όμως η άρνηση του συντρόφου σας να συμμετέχει στις δουλειές του σπιτιού κάνει αυτό ακριβώς. Κάθε φορά που επαναφέρετε το θέμα στο τραπέζι, αισθάνεστε όλο και πιο ηττημένη.
Εκείνος όχι απλώς υποστηρίζει με πάθος ότι καταλαβαίνει αυτά που του λέτε, αλλά ίσως έχει αρχίσει και να σας κατηγορεί για αδιάκοπη γκρίνια. Αν έχετε αρχίσει να μπερδεύεστε και η ίδια για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, οι παρακάτω ενδείξεις πως, όχι, δεν σας ακούει, ίσως σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα. Από εκεί και μετά, μπορείτε να προσπαθήσετε να δείξετε και σε εκείνον ότι η σχέση δεν είναι και τόσο ισότιμη – ή να λάβετε πιο… μονομερείς αποφάσεις.
Δείγματα ότι δεν ακούει στ’ αλήθεια αυτά που του λέτε
Κανείς δεν θα παραδεχτεί πως αγνοεί τα παράπονά μας. Ευτυχώς για μας, οι μέθοδοι με τις οποίες επιχειρεί να το καλύψει συνήθως δεν είναι και τόσο ευφάνταστες.
Έχει επιλεκτική μνήμη
Θυμάται τι φάγατε στο πρώτο ραντεβού σας, αλλά έχει ξεχάσει ότι την προηγούμενη εβδομάδα σας υποσχέθηκε να μην γίνεται αγενής απέναντί σας όταν είναι αγχωμένος. Υπάρχουν δύο σενάρια και κανένα δεν είναι καλό: Ή σας λέει ψέματα ή συμφώνησε χωρίς να ακούει, απλώς για να λήξει τη συζήτηση.
Δεν έχει ποτέ χρόνο για κουβέντα…
Προλαβαίνει να αφιερώσει ολόκληρες ώρες στα ηλεκτρονικά παιχνίδια ή την τηλεόραση, όταν όμως δει ότι προσπαθείτε να του μιλήσετε για κάτι, ξαφνικά γεμίζει υποχρεώσεις!
…ή έχει περισσότερο από όσον θα έπρεπε
Δεν είναι κακό δείγμα μόνο η αποφυγή της συζήτησης, αλλά και η υπερβολική διάρκειά της. Βλέπετε, συχνά οι άνθρωποι που δεν δίνουν σημασία στις ανάγκες των άλλων, επιμένουν στη γνώμη τους μέχρι τελικής πτώσεως. Έτσι μας εξαντλούν τόσο ώστε να τα παρατήσουμε. Γι’ αυτό μην σκέφτεστε μόνο αν συζητάτε αλλά και με τι όρους: Προσπαθεί να καταλάβει τι του λέτε ή να σας πείσει ότι είστε αχάριστη;
Επαναλαμβάνεται
Πόσες συγγνώμες μπορεί να ακούσει κάποιος για το ίδιο θέμα χωρίς να πιστέψει ότι αγνοούν τις ανάγκες του; Αν επαναλαμβάνει διαρκώς τα ίδια λάθη, ίσως επιλέγει να μην αντιληφθεί τη σημασία που έχουν για εσάς.
Κάνει άτοπες συγκρίσεις
Όχι, δεν έχει σημασία αν ούτε ο Θανάσης ξέρει να μαγειρεύει και η Μαρία δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Η κάθε σχέση έχει τις ιδιαιτερότητές της – τόσες όσες έχουν και τα άτομα που την απαρτίζουν. Αυτά τα (μη) επιχειρήματα στοχεύουν μόνο στο να διατηρήσουν μια κατάσταση την οποία προφανώς δεν απολαμβάνετε και οι δύο.
Δεν δίνει ποτέ απαντήσεις
Του λέτε το πρόβλημά σας. Σας ακούει προσεκτικά – ίσως μάλιστα κάνει και εύστοχες ερωτήσεις. Έπειτα, σας λέει ότι χρειάζεται λίγο χρόνο να το σκεφτεί. Όταν μετά από μέρες ξαναρωτήσετε, επικαλείται τον φόρτο εργασίας ή κάποιο άλλο θέμα που τον πιέζει και ζητά παράταση. Ξανά. Και ξανά. Πιθανότατα περιμένει απλώς να το ξεχάσετε.
Γίνεται επιθετικός
Ο Ελ Αραμπί κάνει «πάταγο» και στην Κύπρο – Οι αριθμοί και η συνεργασία με τον Δώνη (vids)
Η σύγκρουση είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για κάθε ζευγάρι. Όταν, όμως, ξεκινά με το παραμικρό και καταλήγει σε πολύ υψηλούς τόνους, κάτι πάει στραβά. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ανησυχητικά όταν προσπαθεί να σας κάνει να νιώσετε ότι για την άσχημη συμπεριφορά του απέναντί σας ευθύνεστε εσείς και οι «παράλογες» απαιτήσεις σας.