LIFEWITNESS
![Με ποιον θα έπαιζαν στα play off ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αν ολοκληρωνόταν σήμερα η Euroleague](https://www.to10.gr/wp-content/uploads/2025/02/6369299-300x200.jpg)
Κώδικα καλής συμπεριφοράς υιοθετεί για πρώτη φορά η Ακαδημία των Όσκαρ μετά τα σκάνδαλα σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων που ξέσπασαν στο Χόλιγουντ. Την αρχή είχε κάνει ο Γουάινστιν, ο οποίος ήταν μέλος της Ακαδημίας των Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο κώδικας αφορά τα 8.427 μέλη της τα οποία ειδοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με σχετικό email που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας Ντον Χάντσον.
Τον Οκτώβριο τα μέλη της Ακαδημίας των Όσκαρ αποφάσισαν για δεύτερη φορά στην ιστορία να αποβάλλουν μέλος, δηλαδή τον Γουάινστιν μετά τις αποκαλύψεις.