Όταν ο Freddie Mercury έκανε το τελευταίο του ταξίδι

Όταν ο Freddie Mercury έκανε το τελευταίο του ταξίδι

Άφησε πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά.

Ο Freddie Mercury, ή Farrokh Bulsara όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, είναι μέχρι και σήμερα, ο μεγαλύτερος performer που πέρασε ποτέ από την μουσική. Μόνο η παρουσία του στο Live Aid το 1985, που διήρκησε λίγο περισσότερο από 20 λεπτά φτάνει για να καταλάβεις το μέγεθος του. Άλλωστε μιλάμε για την πιο δυνατή και την πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία των συναυλιών.

Η φωνή του κάτι περισσότερο από αγγελική. Η φυσιογνωμία του ανεπανάληπτη και αξέχαστη. Ο ντροπαλός και εσωστρεφής Freddie, όταν έβγαινε στην σκηνή μεταμορφωνόταν. Ήταν η στιγμή που εκπλήρωνε την αποστολή του σε αυτόν τον κόσμο. Είναι να απορεί κανείς. Γιατί για μερικούς ανθρώπους όλα συνωμοτούν ώστε να εκπληρώσουν αυτή την αποστολή. Όπως για τον Freddie. Τι θα είχαμε χάσει αν αυτός ο άνθρωπος δεν έβγαινε στην σκηνή; Πολλά. Την μαγική φωνή του, την μουσική των Queen, την ισχυρή προσωπικότητά του, και πάνω απ’ όλα, έναν άνθρωπο που δεν συμβιβάστηκε και δεν τα παράτησε ποτέ. Απλά, έτσι έπρπε να γίνει…

Γεννήθηκε στην Ζανζιβάρη, πήγε κάποια χρόνια στην Ινδία και στα 18 στην Αγγλία. Οι εικόνες που αποκόμισε δημιούργησαν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Έφτιαξε τους Queen, το logo τους και έγινε ο πιο χαρισματικός frontman όλων των εποχών. Με το «Bohemian Rhapsody» που αργότερα ανακηρύχθηκε το τραγούδι της χιλιετίας, μετέφερε, ευτυχώς, την φωνή του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

 

O Chris Smith, o φίλος του Mercury που έπαιζε πλήκτρα στην μπάντα Smile, αναφέρει ένα περιστατικό από εκείνη την εποχή, λίγο πριν την μεγάλη επιτυχία. Ο Freddie Mercury συνήθιζε να λέει ότι θα γίνει ροκ σταρ, αλλά κανένας τότε δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά. Μια νύχτα και ενώ καθόταν στην αγαπημένη του παμπ, φαινόταν λίγο απογοητευμένος. Ο Smith τον ρώτησε τι έχει. Ο Mercury σηκώθηκε αργά και κουνώντας το κεφάλι είπε: «Δεν θα γίνω ροκ σταρ…Θα γίνω θρύλος». Κι έτσι και έγινε…

Η εσωτερική του πάλη τον οδήγησε σε ακραία μονοπάτια. Ναρκωτικά, αλκοόλ, αχαλίνωτο σeξ. Το AIDS τον «χτύπησε» στην αρχή της εξάπλωσής του. Τότε που ούτε η επιστήμη είχε προλάβει να προχωρήσει στην αντιμετώπισή του, ούτε ο κόσμος ήταν ενημερωμένος.

Το Live Aid ήρθες να τον εξιλεώσει. Και προς τους ανθρώπους που είχε ο ίδιος αποξενώσει αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό. Τα επόμενα έξι χρόνια, η ζωή του ήταν πολύ πιο ήρεμη. Είχε μια μόνιμη σχέση με τον Jim Hutton και αφιερώθηκε στην μουσική. Ήθελε να προλάβει να αφήσει όσο μεγαλύτερη κληρονομιά μπορούσε. Περισσότερη απ’ όση ήδη είχε αφήσει.

Οι περισσότεροι θεωρούν ως αποχαιρετιστήριο κομμάτι του το «Show Must Go On». Ωστόσο ο πιο γλυκός του αποχαιρετισμός έγινε στο ίδιο άλμπουμ, το «Innuendo», με το τραγούδι «These Are the Days of Our Lives». Αν και ολόκληρο το άλμπουμ αυτό μπορεί να θεωρηθεί ένας αποχαιρετισμός. Κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1991. Εννέα μήνες αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου του 1991, ο Freddie είπε το τελευταίο του αντίο σε ένα κοινό που τον λάτρεψε. Η κληρονομία του είναι μέχρι σήμερα τεράστια. Η ταινία «Bohemian Rhapsody» που κυκλοφόρησε το 2018, είναι ακόμα ένα λιθαράκι για να επιβεβαιώσουμε όλοι αυτό που ήδη ξέραμε: ο Freddie Mercury ήταν, είναι και θα είναι, ένας θρύλος της μουσικής.

Πηγή e-radio.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ