Ο Δημήτρης Σταρόβας συγκλονίζει στις κορυφαίες ευχές του φετινού Πάσχα: «Δεν έχω φωνή, αλλά δε μου πήγαινε η καρδιά…»

Το υπέροχο βίντεο του γνωστού καλλιτέχνη

Ο Δημήτρης Σταρόβας μπορεί να αστειεύεται πως μόλις «έκλεισε τα 29», όμως ο τελευταίος χρόνος ήταν γεμάτος εμπειρίες που θα θυμάται για μια ζωή. Παρόλο που η φωνή του δεν έχει επανέλθει εντελώς, ο αγαπημένος καλλιτέχνης εμφανίστηκε στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube για να ευχηθεί «Χρόνια Πολλά» στους διαδικτυακούς του φίλους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη σύνδεσή του με το κοινό του.

«Δεν έχω φωνή σχεδόν, αλλά δεν μου πήγαινε η καρδιά να μη σας ευχηθώ για τις μέρες του Πάσχα. Θα μου πεις “Ρε φίλε, αυτό βρήκες να κάνεις μετά από δύο μήνες”; Έχετε δίκιο, επιφυλάσσομαι μετά το Πάσχα, γιατί στο μεσοδιάστημα συνέβησαν σημεία και τέρατα, όπως έλεγε κι ο Τζιμάκος σε όλο τον κόσμο, τη χώρα μας, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο», λέει αρχικά σε αυτό το σύντομο βίντεο ο Δημήτρης Σταρόβας, που είχε συγκινήσει και στα γενέθλιά του μετά το πρόβλημα υγείας.

Διαβάστε επίσης: Τι έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ρεάλ στην κανονική περίοδο (vids)

Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα πρόσφατα γενέθλιά του: «Είχα γενέθλια στις 10 Απριλίου, μπήκα στα 29, οπότε όπως καταλαβαίνετε έχουμε να πούμε πολλά, μετά τις γιορτές όμως, σοφότεροι τώρα επειδή μεγαλώσαμε… Εύχομαι να περάσετε υπέροχα όλοι, να περάσετε όμορφα με ανθρώπους που αγαπάτε, ασφαλή επιστροφή, προσοχή στα ποτά και τα κατσίκια. Καλή Ανάσταση σε όλους μας, τη χρειαζόμαστε σε κάθε επίπεδο».

Κολπική μαρμαρυγή: Τι ακριβώς είναι το σοβαρό επεισόδιο που υπέστη ο Δημήτρης Σταρόβας, εκτός από το εγκεφαλικό;

Ο Δημήτρης Σταρόβας ήταν καλεσμένοςστο «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, σχεδόν 11 μήνες μετά την περιπέτεια της υγείας του και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «η διάγνωση ήταν ισχαιμικό επεισόδιο. Είχα πολύ πριν τα “Καρντάσιανς” αρρυθμίες. Δεν έκανα εξετάσεις. Φοβόμουν. Το 93% των ασθενειών είναι ιάσιμες. Δεν είναι γελοίο να παθαίνει ο κόσμος διάφορα, όπως έπαθα κι εγώ; Αν πήγαινα σε έναν γιατρό και έπαιρνα τα χάπια που παίρνω τώρα, δεν θα γινόταν τίποτα. Αν η Άννα δεν γύριζε τυχαία στο σπίτι, δεν θα ήμασταν εδώ τώρα. Τα εγκεφαλικά επεισόδια, που προκαλούνται από κολπική μαρμαρυγή, είναι θανατηφόρα από κάποια ώρα. Κράτησε 27 λεπτά. Αν η Άννα ερχόταν πιο αργά, δεν θα μπορούσα να μιλήσω. Είχα τις αισθήσεις μου», τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Σταρόβας.

Ο Δημήτρης Σταρόβας τόνισε πως η Άννα Σταθάκη στα 9 χρόνια της σχέσης τους, πρώτη φορά επέστρεφε νωρίτερα στο σπίτι: «Αν το πάθαινα το προηγούμενο βράδυ, θα με έβρισκαν στο στούντιο. Ήταν η ώρα που το έπαθα. Πρώτη φορά στα 9 χρόνια έλειψε από τη δουλειά της κι έφυγε τυχαία. Το ασθενοφόρο ήταν ελεύθερο», αποκάλυψε στη συνέχεια.

Ο γνωστός καλλιτέχνης εξομολογήθηκε πως οι πρώτοι μήνες στο νοσοκομείο ήταν σαν ένας εφιάλτης για τον ίδιο, ενώ πλέον καθημερινά προσπαθεί να βελτιώσει την ταχύτητα της ομιλίας του.

«Έχουν περάσει 11 μήνες και τους πρώτους τρεις μήνες στο νοσοκομείο ξύπναγα το πρωί και έλεγα, “Πω πω, τι εφιάλτη είδα, ότι ήμουν στο νοσοκομείο και ξαφνικά”. Όχι, σοκ ήταν. Μέσα μου τώρα γίνεται μια μάχη. Το νούμερο ένα από τα tips είναι να συγκρίνεις τον εαυτό σου με το πώς ήσουν πριν το επεισόδιο», είπε ο Δημήτρης Σταρόβας καλεσμένος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Τι είναι η κολπική μαρμαρυγή που υπέστη ο Δημήτρης Σταρόβας;

Η κολπική μαρμαρυγή δεν είναι απλά μια ακόμα αρρυθμία της καρδιάς, αλλά μια αρκετά συχνή πάθηση που αφορά πάνω από το 3% του πληθυσμού. Ο Δρ. Δημήτρης Τσιαχρής Επεμβατικός Ηλεκτροφυσιολόγος, Διευθυντής του Πρότυπου Κέντρου Καρδιάς και Αγγείων «Athens Heart Center», στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, μιλά για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η νόσος, αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτει η Ιατρική επιστήμη σήμερα για την αντιμετώπισή της:

Τι είναι η Κολπική Μαρμαρυγή και γιατί μας αφορά όλους;
Η κολπική μαρμαρυγή είναι ο πιο συχνός τύπος αρρυθμίας της καρδιάς και προκαλείται από έκτοπο ιστό στις πνευμονικές φλέβες. Είναι μια ύπουλη νόσος, καθώς τα συμπτώματά τη, με βασικό τους ακανόνιστους χτύπους της καρδιάς (το γνωστό φτερούγισμα), είναι συχνά ήπια, και οι ασθενείς δεν τους δίνουν σημασία. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη κι απειλητική, καθώς όσοι νοσούν, αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας και σοβαρού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να μην αμελούμε τα συμπτώματα, αλλά να απευθυνόμαστε σε κάποιον ειδικό. Άλλωστε, πλέον υπάρχουν εντυπωσιακές δυνατότητες τόσο στη διερεύνηση της νόσου όσο και στην αντιμετώπισή της. Ενδεικτικά, έχουμε φτάσει πλέον στο να υπάρχουν «έξυπνα» ωρολόγια χειρός, τα οποία διαθέτουν τη δυνατότητα, χάρη σε ειδικούς αισθητήρες, να διαβάσουν τον παλμό του φέροντα και να εντοπίσουν τη μαρμαρυγή όταν αυτή συμβαίνει.

Πώς αντιμετωπίζεται η Κολπική Μαρμαρυγή;
Εφόσον γίνει διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής, το πιο σημαντικό είναι να προσδιορίσουμε το προφίλ υγείας του ασθενούς, συνεκτιμώντας την ηλικία του, αν έχει άλλα προβλήματα υγείας κι αν πρέπει να του χορηγηθούν αντιπηκτικά φάρμακα. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, μεταξύ των Ελλήνων ασθενών με κολπική μαρμαρυγή, οι 8 στους 10 θα χρειαστεί να πάρουν αντιπηκτικά προκειμένου να αποφύγουν την εκδήλωση εγκεφαλικού επεισοδίου. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εγκεφαλικό επεισόδιο που προκαλείται ως συνέπεια μαρμαρυγής δεν είναι απλό ή ελαφρύ, αλλά σοβαρό και συνήθως έχει ως συνέπεια κάποια αναπηρία ή και θάνατο.

Αν, ωστόσο, η μαρμαρυγή εμμένει πολύ, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια και γι’ αυτό χρήζει επεμβατικής αντιμετώπισης, με τη μέθοδο της κατάλυσης. Οι τεχνικές δυνατότητες αντιμετώπισης της νόσου επεμβατικά έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Στο 50% των περιπτώσεων, που αφορά κυρίως ασθενείς που είναι νέοι, έχουν καλό προφίλ υγείας και η επέμβαση γίνει σωστά, η επεμβατική αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής οδηγεί σε ίαση. Στο υπόλοιπο 50%, με την επεμβατική αντιμετώπιση επιτυγχάνεται η θεραπεία και ορθή διαχείριση της νόσου.

Τι είναι η κατάλυση και πώς πραγματοποιείται;
Η κατάλυση είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που δεν περιλαμβάνει τομές και πραγματοποιείται υπό ήπια νάρκωση. Ο χειρουργός εισάγει έναν ειδικό, εύκαμπτο καθετήρα από μια φλέβα στο μηρό, μέσω της οποίας φτάνει στην καρδιά του ασθενούς. Εκεί, χρησιμοποιεί θερμότητα, κρυοπηξία ή παλμικά κύματα για να δημιουργήσει μικροσκοπικές ουλές, οι οποίες συνθέτουν μια «αντιπυρική ζώνη» γύρω από την καρδιά, αναχαιτίζοντας τα ακανόνιστα ηλεκτρικά σήματα που προκαλούν τη μαρμαρυγή και αποκαθιστώντας το φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 90 λεπτά, αν και οι νέες τεχνολογίες κρυοπηξίας και παλμικών κυμάτων στις πνευμονικές φλέβες, που είναι ακόμα πιο ασφαλείς κι αποτελεσματικές (>80% στην παροξυσμική μορφή και >60% στην εμμένουσα μορφή), έχουν μειώσει κατά πολύ τον χρόνο της όλης διαδικασίας. Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών είναι το μόνο κέντρο στην Ελλάδα που διαθέτει όλες αυτές τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι, χάρη στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τις υποδομές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και σε συνεργασία με πρωτοπόρους καρδιοχειρουργούς, υπάρχει η δυνατότητα για υβριδική χειρουργική κατάλυση σε πολύ προχωρημένες μορφές της νόσου με ριζική αντιμετώπιση της αρρυθμίας και εξάλειψη του κινδύνου για σοβαρά εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακή ανεπάρκεια.

Πηγή: athensmagazine.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από