
Η παραδοσιακή συνταγή για λαγάνα παραμένει αναλλοίωτη
Η λαγάνα, το άζυμο ψωμί που σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού τραπεζιού την Καθαρά Δευτέρα. Με τραγανή κρούστα και αφράτη υφή, συνοδεύει τα νηστίσιμα εδέσματα της ημέρας, όπως τον ταραμά, τις ελιές και τα θαλασσινά.
Το Ρεκόρ Γκίνες στο Περιστέρι
Παρά το πέρασμα του χρόνου, η παραδοσιακή συνταγή παραμένει αναλλοίωτη, ενώ κάθε χρόνο αρτοποιοί σε όλη τη χώρα δημιουργούν όλο και πιο εντυπωσιακές λαγάνες, με κάποιες από αυτές να ξεπερνούν τα όρια του συνηθισμένου και να διεκδικούν ακόμα και ρεκόρ Γκίνες.
Διαβάστε επίσης: ΜακΚίσικ: «Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Έβανς»
Την παράσταση κλέβει φέτος στην Κοζάνη μια λαγάνα βάρους 30 κιλών, διανθισμένη με σατιρικά μηνύματα, την οποία ετοίμασε έμπειρος αρτοποιός της περιοχής, συνεχίζοντας μια παράδοση 25 ετών.
Την ίδια στιγμή, στο Περιστέρι, μια γιγαντιαία λαγάνα φιλοδοξεί να κατακτήσει μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες. Η συγκεκριμένη λαγάνα, που δημιουργήθηκε από βιοτεχνικά αρτοποιεία, απαιτούσε για την παρασκευή της 250 κιλά αλεύρι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2024, το Περιστέρι είχε καταγράψει το ελληνικό ρεκόρ για τη μεγαλύτερη λαγάνα, η οποία ξεπερνούσε σε μήκος τα τέσσερα μέτρα. Φέτος, η προσπάθεια αυτή φαίνεται πως περνάει σε νέο επίπεδο, διεκδικώντας διεθνή αναγνώριση.
Πηγή: athensmagazine.gr