Μανούσος Μανουσάκης – Ζωή Λάσκαρη: Πέθαναν στο ίδιο μέρος! Η κοινή τους αγάπη που κανείς δεν γνώριζε!

Τι ένωνε τους δύο καλλιτέχνες;

Μανούσος Μανουσάκης: Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο κορυφαίος σκηνοθέτης! Τι κοινό είναι αυτό που τον συνέδεσε στην ζωή του με την Ζωή Λάσκαρη, πέρα από τον κινηματογράφο!

Δύο άνθρωποι της τέχνης, δύο άνθρωποι του κινηματογράφου και του θεάτρου με μια κοινή αγάπη. Ελάχιστοι γνωρίζουν πως ο Μανούσος Μανουσάκης και η Ζωή Λάσκαρη πέθαναν στο ίδιο μέρος. Και πως συνέβη αυτό; Απλά λάτρευαν την ίδια περιοχή και εκεί αποφάσισαν να περάσουν τα περισσότερα και τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ο Μανούσος Μανουσάκης και η Ζωή Λάσκαρη, παρότι δεν καταγώντουσαν από εκεί, μόλις επισκέφτηκαν το συγκεκριμένο παραθαλάσσιο μέρος της Αττικής, αποφάσισαν να αγοράσουν σπίτι και να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής του, με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Μανούσος Μανουσάκης – Ζωή Λάσκαρη: Η κοινή αγάπη των δύο καλλιτεχνών

Μανούσος Μανουσάκης και Ζωή Λάσκαρη ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά το Πόρτο Ράφτη και αποφάσισαν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους εκεί! Οι δύο άνθρωποι του κινηματογράφου ήταν γείτονες και φυσικά διατηρούσαν πάρα πολύ καλές σχέσεις.

Η Ζωή Λάσκαρη πέθανε το καλοκαίρι του 2017 στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη, ενώ ο Μανούσος Μανουσάκης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, ωστόσο μέχρι τέλος ήταν στο σπίτι του στην παραθαλάσσια αυτή περιοχή!

Το Πόρτο Ράφη τα τελευταία χρόνια αποτελεί όλο και πιο αγαπημένο προορισμό για μόνιμη εγκατάσταση «Αθηναίων» αφού με την Αττική Οδό απέχει περίπου 40 λεπτά από την πρωτεύουσα, ενώ μόλις 15 λεπτά από το Πόρτο Ράφτη βρίσκεται και το αεροδρόμιο «Ελευθερίος Βενιζέλος»!

Μάλιστα δεν ήταν οι μόνοι επώνυμες Έλληνες που μένουν στην περιοχή, αφού εκεί έχουν εγκατασταθεί μόνιμα τόσο ο εφοπλιστής, Ιωάννης Μελισσανίδης (πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ), όσο και οι τραγουδιστές Τριαντάφυλλος, Έλενα Τσαγκρινού αλλά και η σπουδαία Λόλα Νταϊφά.

Λίγα λόγια για το Πόρτο Ράφτη

Επτά χιλιόμετρα ανατολικά του Μαρκοπούλου στις νοτιότερες ακτές του Νότιου Ευβοϊκού Κόλπου βρίσκεται η περιοχή του Πόρτο Ράφτη ή Λιμήν Μεσογαίας. Αποτελούσε πάντα τμήμα του Δήμου Μαρκόπουλου και το επίνειο του Μαρκόπουλου Μεσογαίας, ο οικισμός σύμφωνα με την απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ το 2001 έχει 7.131 μόνιμους κατοίκους και περίπου 90.000 παραθεριστές τους θερινούς μήνες. Ο κόλπος του Πόρτο Ράφτη περιλαμβάνει 3 νησάκια (Ράφτη, Ραφτοπούλα, Πράσο) και ακτές από την Ερωτοσπηλιά έως το Αυλάκι.

Το Πόρτο Ράφτη συνορεύει βόρεια με τον Αερολιμένα Αθηνών, νότια με τον Κουβαρά στην ευρύτερη περιοχή του Όρους Μερέντα, δυτικά με το Μαρκόπουλο Μεσογαίας και ανατολικά βρέχεται από τον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Η μεγάλη Λεωφόρος Πόρτο Ράφτη συνδέει απ’ευθείας το Πόρτο Ράφτη με το κέντρο του Μαρκόπουλου σε μια απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων, μέσω της οδού Βραυρώνας συνδέεται με τους βορινότερους οικισμούς της Βραυρώνας και της Χαμολιάς και μέσω της Οδού Πανοράματος που ξεκινάει από την Λεωφόρο Αυλακίου στην θέση της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας συνδέεται με τον Κουβαρά και την Κερατέα. Ο κυκλοφοριακός κύκλος στο κέντρο της πόλης είναι το σημείο που γίνεται η συνάντηση των τριών μεγάλων οδικών κόμβων: της Λεωφόρου Πόρτο Ράφτη με προορισμό το Μαρκόπουλο, της Οδού Γ. Γρέγου με προορισμό την παραλία Αγίου Σπυρίδωνα και της Λεωφόρου Αυλακίου με προορισμό το Αυλάκι.

Από που πήρε το όνομά του;

Στο μεγαλύτερο νησάκι του Πόρτο Pάφτη (Ράφτης) βρέθηκε αρχαίο κολοσσιαίο άγαλμα γυναίκας, που οι ντόπιοι αποκαλούσαν «ο ράφτης». Από αυτό λέγεται ότι πήρε και το όνομά της η περιοχή, όπου έχουν ανακαλυφθεί τάφοι Μυκηναϊκής Περιόδου. Εντούτοις, η άποψη αυτή είναι παρετυμολογική και πιθανότερη θεωρείται η αναγωγή του β΄ συστατικού Ράφτη στο αλβανικό rrapthi «πλατανάκι» (υποκοριστικό του rrapi «πλάτανος»), το οποίο στη συνέχεια συνδέθηκε παρετυμολογικά με τη λέξη ράφτης!

Πηγή: athensmagazine.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από