Ούτε να τα ακουμπήσεις: 15 πρώην μάγειρες και σερβιτόροι αποκαλύπτουν τι δεν πρέπει να τρώμε ποτέ στις ταβέρνες

Ποια είναι τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώμε ποτέ στις ταβέρνες...

Τα φαγητά που δεν πρέπει να τρώμε στις ταβέρνες, όσο ελκυστικά και αν είναι, ενημερώνουν 15 μάγειρες και σερβιτόροι.

Ειδικότερα, θα πρέπει να γνωρίζουμε εξ αρχής ότι οι εστιάτορες, επειδή δεν θέλουν να πετούν τρόφιμα, είτε τα ανακυκλώνουν, είτε ενώνουν αποφάγια ή εφευρίσκουν άλλους τρόπους για να μειώσουν τυχόν χασούρες.

Επίσης, αρκετές φορές δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής, με αποτέλεσμα πολλά μαγειρεμένα φαγητά επί ώρες να είναι εκτεθειμένα στη ζέστη άρα και σε βακτήρια.

Τα φαγητά που δεν πρέπει να ακουμπάμε σε ταβέρνες, στα τουριστικά μέρη

Κιμάς

Ο βοδινός κιμάς κατέχει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία με τα πιο επικίνδυνα κρέατα, με το βακτήριο E.Coli να οδηγεί σε πολλές γαστρεντερολογικές ασθένειες.Κανείς λοιπόν δεν μπορεί με σιγουριά να ξέρει αν το μπιφτέκι του είναι καλό, ή αν έχει υψηλό μικροβιακό φορτίο, ή από ποιο ζώο και ποιο μέρος του ζώου προέρχεται κιμάς.

Advertisement

Πιάτα με περιορισμένη κατανάλωση

Πιάτα με εξεζητημένες γεύσεις πιθανώς δεν είναι φρέσκα, καθώς η κατανάλωσή τους είναι περιορισμένη.

Advertisement

Μαγειρευτά φαγητά

Επιλέξτε τα μόνο σε μέρη που είναι φημισμένα για τα μαγειρευτά τους φαγητά, αλλιώς κινδυνεύετε να φάτε κατεψυγμένα που αποψύχθηκαν πριν μερικές ώρες ή στην ακόμη χειρότερη περίπτωση αφημένα επί ώρες στη ζέστη μέσα σε κατσαρόλες.

Κοτόπουλο

Θα πρέπει να θυμόμαστε πως η κατάψυξη δεν σκοτώνει τα μικρόβια. Ο μόνος τρόπος για να σκοτώσουμε τα παθογόνα μικρόβια που βρίσκονται στα τρόφιμα, είναι με το σωστό μαγείρεμα τους. Θα πρέπει κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας του φαγητού να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην επιμολύνουμε κάποιο άλλο τρόφιμο με το νωπό κοτόπουλο. Η επιμόλυνση μπορεί να συμβεί όταν το νωπό κοτόπουλο, ή ακόμα και τα ζουμιά του έρθουν με κάποιο τρόπο σε επαφή με άλλα τρόφιμα και ιδίως με ήδη μαγειρεμένα ή με αυτά που τρώγονται ωμά όπως τα λαχανικά. Ένα παράδειγμα του πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί είναι αν ένας μάγειρας κόψει το ωμό κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και αργότερα κόψει ντομάτες στο ίδιο ξύλο κοπής χωρίς πρώτα να το πλύνει.

Προσοχή με τα μαχαιροπήρουνα κατά την κατανάλωση των φαγητών

Μαχαιροπίρουνα

Πολλές ταβέρνες δεν προσέχουν καθόλου τα μαχαιροπίρουνά τους, δεν τα πλένουν σωστά ή τα αφήνουν επί ώρες εκτεθειμένα σε σκόνη και σε έντομα πάνω στα στρωμένα τραπέζια. Επίσης, κάποιες φορές χρησιμοποιούν στις ταβέρνες και στα εστιατόρια πιρούνια, μαχαίρια κ.λ.π για να κόψουν κοτόπουλο ωμό άρα έχουν μικρόβια και με το ίδιο μαχαίρι έκοψαν και το μαρούλι σας.

Πηγή: enimerotiko.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από