«Ρωτούσα τη μαμά μου αν είμαστε κανονικοί, ο μπαμπάς μου δεν ήθελε να είμαστε κακομαθημένα πλουσιόπαιδα»: Η εξομολόγηση ζωής της Εριέττας Κούρκουλου

Τα είπε όλα στη συνέντευξή της

Η Εριέττα Κούρκουλου προχώρησε σε μια δική της εξομολόγηση στην εκπομπή «Στούντιο 4», όπου μίλησε για αρκετά θέματα, από την παιδική της ηλικία μέχρι το σήμερα.

Η ιδρύτρια του Save a Greek Stray και ακτιβίστρια, που προ ημερών συγκίνησε με όσα ανέφερε για τη μαιευτική βία, μίλησε για το βιβλίο της και περιέγραψε πώς είναι να γεννιέσαι σε ένα περιβάλλον πλούτου, ως κόρη της Μαριάννας Λάτση και του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου.

Διαβάστε επίσης: Τεντόγλου και Ντουπλάντις οι φιναλίστ για τον τίτλο του κορυφαίου στον κόσμο!

Η συνέντευξη της Εριέττας Κούρκουλου

«Ρώτησα τη μαμά μου «Εμείς δεν είμαστε κανονικοί;». Δεν θυμάμαι πολλά από την παιδική μου ηλικία. Τα παιδιά εκλαμβάνουν την διαφορετικότητα και ειδικά σε αυτή την ηλικία, η διαφορετικότητα είναι κάτι «επικίνδυνο». Είναι κάτι που ένα παιδί δεν το θέλει, δυσκολεύει την ένταξή του στο σύνολο. Και στην τελική είμαστε όντα που έχουμε ανάγκη από τους συνανθρώπους μας και αισθανόμαστε κομμάτι ενός συνόλου. Εκεί ήταν η δική μου δυσκολία, η οποία συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια», ανέφερε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου.

«Γεννήθηκα μέσα σε αυτήν την περιουσία. Πιάνω μερικές φορές τον εαυτό μου να απολογούμαι, δυστυχώς. Δεν είναι κάτι που το επέλεξα, έτσι που λειτουργεί ο κόσμος μας χίλιες φορές να γεννιέται ένας άνθρωπος στα χρήματα που έχει τη διάθεση να προσφέρει κάτι από το να γεννιέται ένας άνθρωπος σε αυτή τη θέση που χρησιμοποιεί τη δύναμη για άλλους λόγους. Το ότι δεν έχω συμβάλλει στην απόκτηση αυτής της περιουσίας είναι κάπως περίεργο», τόνισε η Εριέττα Κούρκουλου.

Η ίδια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη στιγμή που «τυχαία» προσπάθησε να αποκρύψει το επίθετό της: «Είχα μία εργασία για το σχολείο και έγραψα «Εριέττα Κούρκουλου», παρέλειψα δήθεν τυχαία το «Λάτση». Εννοείται το έπιασε ο πατέρας μου και μου έκανε ιστορία. «Δεν είναι το όνομά σου αυτό» μου είπε. Του είπα ότι είναι μεγάλο το όνομα μου και που να το γράφω τώρα ολόκληρο. Όλα τα παιδιά έχουν ένα επίθετο, πρέπει να έχω δύο; «Όχι, δεν σε έκανα μόνος μου. Έτσι είναι το όνομά σου. Θα το αλλάξεις και θα το βάλεις έτσι» μου απάντησε».

Σε άλλο σημείο η Εριέττα Κούρκουλου περιέγραψε τη σχέση που είχαν οι γονείς της: «Είχαν μία τρομακτική αγάπη και έναν έρωτα που όταν τον έχεις βιώσει ως παιδί δημιουργεί έναν πήχη πολύ υψηλό. Το θεωρώ πολύ καλό αυτό, από την άποψη ότι δεν θα μπορούσα να κάτσω σε μία σχέση που απλώς λιμνάζει».

Όπως μοιράστηκε, υπήρχαν και εντάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι: «Τις εντασούλες τους τις είχαν! Έπαιρνε (ο γονιός) τη μικρή πράσινη τη βαλίτσα και έφευγε. Τραυματικό για ένα παιδί, μην το κάνετε! Είναι από αυτά που δεν θα ήθελα να επαναλάβω ούσα εγώ γονιός. Κάτι που σίγουρα δεν θα ήθελα να επαναλάβω είναι το ότι θα ήθελα να υπάρχει μία ενωμένη αρχή. Αυτό που ακούει ένα παιδί από τον έναν γονιό να το ακούει και από τον άλλον. Να μην υπάρχει αυτός ο διχασμός. Είναι και θέμα προσωπικότητας αυτό. Η μαμά μου ήταν και είναι πολύ χαλαρή σαν γονέας. Ο μπαμπάς μου ήταν αυστηρότερος. Εκ των πραγμάτων σαν χαρακτήρες είχαν μεγάλη διαφορά, εγώ με τον σύζυγό μου δεν την έχω αυτήν τη διαφορά».

Η Εριέττα Κούρκουλου έγραψε στο βιβλίο της για την έκτρωση που έκανε στα 15 της: «Είχα έντονη εφηβεία. Θα μπορούσα να μη γράψω για την έκτρωση που έκανα στα 15 μου. Ήθελα να το γράψω γιατί είναι ένα θέμα που ακόμα συζητιέται και έχει αρνητική… Δεν ξέρω. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να ακουστεί το ότι αυτά συμβαίνουν και ότι δεν χρειάζεται να κατηγορηθεί ούτε ένα παιδί ούτε ένας γονιός».

Η μητέρα της στάθηκε δίπλα της σε όλο αυτό: «Η μητέρα μου δεν με κατηγόρησε καθόλου, δεν υπήρχε φωνή, υπήρχε απλά συζήτηση για το πώς αποφεύγεται αυτό στο μέλλον. Υπήρχε αποδοχή, ότι θα το αντιμετωπίσουμε μαζί. Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για ένα παιδί να ξέρει ότι στη στραβή έχω ένα θηρίο δίπλα μου που θα δαγκώσει όποιον πλησιάσει, που θα στηρίξει όποια βλακεία κι αν κάνω».

Η Εριέττα Κούρκουλου δεν μετάνιωσε την έκτρωση: «Δεν μετανιώνω την απόφαση της διακοπής γιατί αντιλαμβάνομαι τώρα τη σοβαρότητα του τι σημαίνει να είναι κάποιος γονέας. Δεν μπορεί ένα παιδί 15 χρονών να γίνει γονιός».

Πηγή: Athensmagazine.gr
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από