«Μένω δύο ώρες ακίνητος».
Εντυπωσιακή είναι το λιγότερο η μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, για να ενσαρκώσει τον ρόλο του στην παράσταση «Φάλαινα», η πρεμιέρα της οποίας ήταν sold out.
Ο ηθοποιός υποδύεται τον «Τσάρλι», ρόλος που χάρισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου στον Μπρένταν Φρέιζερ. Και παρότι πρέπει να μένει ακίνητος δύο ώρες για την τεράστια μεταμόρφωσή του, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης εξήγησε ότι περισσότερο τον δυσκολεύει αυτά που διαπραγματεύεται ο ήρωας.
Η μεταμόρφωση «πρακτικά έχει μία δυσκολία. Χρειάζεται να κάτσεις δύο ώρες ακίνητος. Το τι εκπροσωπεί αυτός ο ήρωας είναι πολύ σημαντικό, αυτό είναι λίγο μη υποφερτό ακόμα μέσα μου συναισθηματικά. Αλλά είναι μια πολύ ωραία ιστορία», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης (22/10), μετά την πρεμιέρα, στην κάμερα του «Breakfast@Star».
Σε αυτό τον ρόλο τον κέρδισε «ότι μιλάει για τους ανθρώπους, που θεωρούμε δεδομένο ότι αύριο θα είμαστε εδώ. Δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο, πρέπει να παλεύουμε καθημερινά για τα ιδανικά μας και για αυτά που αγαπάμε. Αυτό νομίζω ότι κάνει και αυτός ο ήρωας, αλλά με τον αντίθετο τρόπο».
Όσο για το αν κουράζεται επί σκηνής, λόγω της τεράστιας μεταμόρφωσής του, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης απάντησε: «Όχι, η ζωή μου έξω με κουράζει περισσότερο».
«Είναι μια ιστορία για την ανθρώπινη μοναξιά και πώς οι άνθρωποι για τον έρωτα μπορούν να θυσιάσουν και τον ίδιο τους τον εαυτό και τη ζωή τους, ανεξάρτητα από τον χρόνο, την πίστη, το φύλο ή οτιδήποτε πάμε να τους βάλουμε σε ταμπέλα, μιας και ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα πάνω από όλους μας. Όταν μας επισκέπτεται, σταματάει ο χρόνος», δήλωσε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στην εκπομπή «Buongiorno».
Για τη μεταμόρφωση τόνισε πως «οφείλουμε ένα τεράστιο “ευχαριστώ” στον Γιώργο και τον Ρούλη Αλαχούζο για την υπέροχη δουλειά που έκαναν. Στον Άρη Βερέμη που βοηθάει πολύ. Η προετοιμασία κράτησε 6 μήνες».
Περισσότερο τον δυσκολεύει «αυτό που διαπραγματεύεται ο ήρωας. Η μεταμφίεση είναι μία οργάνωση που κάνει ο καθένας με τους ανθρώπους που βοηθούν. Αυτά που διαπραγματεύεται ο ήρωας με δυσκολεύουν πολύ περισσότερο».
Ερωτηθείς για τα κοινά στοιχεία του με τον «Τσάρλι», ο ηθοποιός απάντησε: «Αγαπάω με τον ίδιο τρόπο. Νομίζω ότι θα έφτανα στα όρια για κάτι που αγαπάω. Πλέον συγχωρώ, πιο μικρός ήμουν ανώριμος και δεν το είχα σαν επιλογή. Θεωρούσα ότι έπρεπε να με συγχωρούν όλοι οι άλλοι. Τώρα τους συγχωρώ όλους εγώ».
Αποκαλύψεις του δημιουργού της στολής του Δαδακαρίδη
Ο ένας από τους ανθρώπους πίσω από τη μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, ο Γιώργος Αλαχούζος, περιέγραψε τις δυσκολίες του εγχειρήματος και εξήγησε ότι η στολή του ηθοποιού διαθέτει ψυκτικό σύστημα.
«Φτιάξαμε διάφορες πατέντες. Ειδικά η στολή του να είναι ελαφριά και να μπορεί να ανασάνει. Είχε ψυκτικό σύστημα μέσα, να δροσίζεται. Μας πήρε κανένα δίμηνο», δήλωσε στην εκπομπή «Buongiorno».
«Η μεγάλη δυσκολία ήταν πρώτον στο προγούλι-λαιμό, να είναι κάποια κομμάτια επαναχρησιμοποιούμενα, που δε γίνεται στις ταινίες. Αυτά που δεν είναι επαναχρησιμοποιούμενα είναι τα μάγουλά του. Αποτελείται το πρόσωπό του από πέντε κομμάτια. Ο λαιμός, τα μάγουλα, κάτω από το πηγούνι και ένα στον σβέρκο», περιέγραψε.
«Η στολή μπαίνει σε σχεδόν χρόνο dt, σε 5-10 λεπτά. Αλλά το πρόσωπο θέλει 1-1,5 ώρα. Είναι ίσως το πιο ρίσκο θεατρικό που έχουμε κάνει ποτέ. Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Έπρεπε να απλοποιήσουμε πράγματα, λόγω του ότι είναι θέατρο», κατέληξε ο Γιώργος Αλαχούζος.
Πηγή: athensmagazine.gr