Εκτίμηση ακόμη και για πάνω από 10 εκατ. ευρώ: Σε δημοπρασία η τελευταία Ferrari του Μίκαελ Σουμάχερ

Εκτίμηση ακόμη και για πάνω από 10 εκατ. ευρώ: Σε δημοπρασία η τελευταία Ferrari του Μίκαελ Σουμάχερ

Ένα συλλεκτικό κομμάτι με τη δική του αξία

Ο Μίκαελ Σουμάχερ προσπαθεί τα τελευταία χρόνια, μετά το σκληρό ατύχημα στις Άλπεις που άλλαξε για πάντα τη ζωή του, να επανέλθει, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για την πρώτη του επανεμφάνιση, την ίδια στιγμή που βγαίνει σε δημοπρασία η τελευταία του Ferrari το 2006.

Η σεζόν του 2006 χαρακτηρίστηκε από σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των Γερμανών και Ισπανών οδηγών, με τους Ισπανούς να οδηγούν τη Renault προς διαδοχικούς τίτλους το 2005 και το 2006. Η Ferrari 248, εξοπλισμένη με έναν ισχυρό κινητήρα V8 2,4 λίτρων που αποδίδει περίπου 750 ίππους, ενσωμάτωνε προηγμένα αεροδυναμικά και ηλεκτρονικά συστήματα.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε απευθείας από τη Ferrari από τον τρέχοντα ιδιοκτήτη του και φέρει την εξέχουσα πιστοποίηση Ferrari Classiche, που απονεμήθηκε το 2008. Η δημοπρασία θα οργανωθεί από τον οίκο RM Sotheby’s με τη μορφή σφραγισμένης προσφοράς.

Αυτή η εμπιστευτική διαδικασία υποβολής προσφορών χρησιμοποιείται συχνά για σπάνια και πολύτιμα αντικείμενα, προσφέροντας μια αποκλειστική και διακριτική εμπειρία αγοράς στους πιθανούς αγοραστές. Το ενδιαφέρον της αγοράς για τα μονοθέσια της F1 του Schumacher παραμένει αμείωτο με την πάροδο των χρόνων.

Η εξωπραγματική τιμή που μπορεί να φτάσει η τελευταία Ferrari του Σουμάχερ

Προηγούμενα μοντέλα από το 2001, το 2002 και το 2003 έχουν πουληθεί για σημαντικά ποσά, υπερβαίνοντας τα 5 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Το ρεκόρ για το πιο ακριβό αυτοκίνητο της F1 κατέχει η Mercedes-Benz W196R του 1954, η οποία πωλήθηκε για περίπου 29,6 εκατομμύρια δολάρια το 2013.

Πιο πρόσφατες πωλήσεις περιλαμβάνουν τη Ferrari F2001B, με εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 8-10 εκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο του 2024. Το ενδιαφέρον για τον Schumacher παραμένει έντονο ακόμη και μετά την αποχώρησή του από τη F1 στο τέλος του 2012.

Κατά τη διάρκεια της εξέχουσας καριέρας του στη Formula 1, ο Schumacher κατέκτησε επτά παγκόσμια πρωταθλήματα, σημείωσε 91 νίκες σε αγώνες, ανέβηκε στο βάθρο 155 φορές και κατέκτησε 68 pole positions, οδηγώντας για ομάδες όπως η Jordan, η Benetton, η Ferrari και η Mercedes.

Πηγή: athensmagazine.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ