Η πριγκίπισσα ήθελε να γνωρίζουμε κάτι σημαντικό γι' αυτή τη σχέση
Το love story της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του βασιλιά Καρόλου είχε αρκετές συγκρούσεις και διαφωνίες, οι οποίες οδήγησαν σε μία τραγική κατάληξη, με την αγαπημένη μας Νταϊάνα να χάνει τη ζωή της.
Συγκεκριμένα, η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήθελε να γνωρίζουμε τόσο εμείς, όσο και τα παιδιά της, πρίγκιπας Γουίλιαμ και Χάρι, ότι υπήρχε… αγάπη.
Μάλιστα, η βιογράφος Ingrid Seward αποκάλυψε στο Oldie Magazine ότι η Νταϊάνα λίγο πριν τον θάνατό της ευχήθηκε να μπορούσε ο κόσμος να δει τις ερωτικές επιστολές που έστελνε με τον βασιλιά Κάρολο.
Ο λόγος; Ήθελε να μάθουν τα παιδιά της πως υπήρξε μία «σπουδαία αγάπη» ανάμεσά τους.
«Πραγματικά ήθελε ο κόσμος να ξέρει ότι αγάπησε τον Κάρολο και την αγάπησε κι εκείνος. Και πάντα το θυμάμαι αυτό. Και ήθελε τα αγόρια να το ξέρουν αυτό. Υπήρχε μία περίοδος μεγάλης αγάπης ανάμεσά τους», αποκάλυψε η Ingrid Seward.
«Ο πιο περιζήτητος εργένης του κόσμου… και εκείνη»: Διέρρευσε 1 φορά η μυστική συνάντηση της φρεσκοχωρισμένης Νταϊάνα
Ήταν το μακρινό 1995 όταν η φρεσκοχωρισμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα ενεπλάκη σε μια μυστική συνάντηση με έναν τότε περιζήτητο εργένη.
Η συνάντηση θα γινόταν με αφορμή την επίσκεψη της Νταϊάνα στη Νέα Υόρκη. Μέχρι τώρα οι λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης δεν είχαν δημοσιοποιηθεί.
Ο λόγος για τον John F. Kennedy Jr. η συνάντηση με τον οποίον οργανώθηκε αρχικά με εντολή εκείνου, ο οποίος ήλπιζε να πείσει τη μόλις χωρισμένη Νταϊάνα να εμφανιστεί στο εξώφυλλο του επιδραστικού περιοδικού του, «George». Ωστόσο, μια νέα βιογραφία που περιγράφει λεπτομερώς τη ζωή του γόνου μίας από τις ισχυρότερες οικογένειας των ΗΠΑ αποκάλυψε τώρα ότι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους συμφώνησε στη συνάντηση μπορεί να ήταν κάπως… διαφορετικοί.
«Δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, οπότε αυτό το έκανε αρκετά διασκεδαστικό», θυμάται ο προσωπικός γραμματέας της Νταϊάνα, Patrick Jephson, στις σελίδες του βιβλίου JFK Jr: An Intimate Oral Biography, γραμμένο από την RoseMarie Terenzio, πρώην βοηθό του Κένεντι, και τη Liz McNeil.
«Η Νταϊάνα ήθελε να γίνει διακριτικά η συνάντηση, επειδή είχε όλες τις προδιαγραφές να μετατραπεί σε μια μεγάλη κουτσομπολίστικη ιστορία, έτσι δεν είναι; Ο πιο περιζήτητος εργένης του κόσμου… και εκείνη που μόλις είχε χωρίσει… Αυτό και μόνο αρκούσε για να τροφοδοτήσει φανταστικές ιστορίες» συνεχίζει ο Patrick Jephson.
«Δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο επουδενί, αλλά ήταν και πολύ περίεργη να τον γνωρίσει. Εν μέρει, νομίζω, επειδή άρεσε τόσο πολύ στη Σάρα Φέργκιουσον και η Νταϊάνα ήθελε, νομίζω, να την πικάρει».
Η RoseMarie, το άλλοτε δεξί χέρι του Κένεντι και επικεφαλής του προσωπικού του Τζορτζ, γράφει ότι η Νταϊάνα επρόκειτο να μείνει στο ξενοδοχείο Carlyle και είχε κανονίσει συνάντηση με την πριγκίπισσα ένα απόγευμα της εβδομάδας για να συζητήσουν την πιθανότητα μιας συνέντευξης.
«Υπήρχε έντονη ανησυχία», θυμάται. «Θα έπρεπε να μπει από την μπροστινή πόρτα; Θα έπρεπε να μεταμφιεστεί; Γιατί θα ξεσπούσαν φήμες ότι έχει σχέση μαζί της. Ήταν οι δύο πιο διάσημοι άνθρωποι στον πλανήτη».
Τελικά, μπήκε από την μπροστινή πόρτα χωρίς να γίνει αντιληπτός, αποφεύγοντας τους παπαράτσι που περίμεναν στο πλάι του ξενοδοχείου την Νταϊάνα.
Ο βοηθός της Νταϊάνα συνάντησε τον Κένεντι έξω από το μπαρ Bemelmans του ξενοδοχείου σε ένα «μάλλον σκοτεινό διάδρομο» και τον πήγε στο ρετιρέ, όπου έμενε η Νταϊάνα. ‘Ήταν έξυπνος. Και εκείνη ήταν έξυπνη», θυμάται. Ήταν μια συνάντηση εργασίας με επαγγελματική ενδυμασία».
Ωστόσο, ο Jephson λέει ότι ο Κένεντι φαινόταν να τρέμει με δέος για την όμορφη γυναίκα που καθόταν απέναντί του, εξηγώντας ότι «δεν ένιωθε άβολα, αλλά σίγουρα φαινόταν ότι προσπαθούσε να δείξει την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά». «Μάλλον κάθισε στην άκρη της καρέκλας του και την κοίταξε νευρικά», συνεχίζει. Εκείνη; «Ήταν πολύ ψύχραιμη – και χαρούμενη, ξέρετε, και χαμογελαστή και φιλόξενη».
Έκανε την πρότασή του για το εξώφυλλο και η Νταϊάνα αρνήθηκε με σεβασμό, με τη Σίντι Κρόφορντ να γίνεται τελικά η πρωταγωνίστρια του εξώφυλλου σε εκείνο το τεύχος, αλλά ο JFK και η Νταϊάνα εξάντλησαν τον χρόνο της συνάντησής τους μιλώντας.
Δεν μπορώ να θυμηθώ τις λέξεις’, λέει ο Jephson, ‘αλλά υπήρχε ένας βαθμός συμπάθειας. Νομίζω ότι μπορεί να μίλησε για τη διάσημη φωτογραφία του ως μικρό παιδί.
«Η ίδια ένιωθε συμπάθεια για το γεγονός πως κι εκείνος μεγάλωσε με ένα βαρύ όνομα και ότι ήταν στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Μπορούσε να ταυτιστεί με όλα αυτά».
«Δεν τον έβλεπε όπως τον έβλεπε ο υπόλοιπος κόσμος. Σαν αυτόν τον μεγάλο, διάσημο, όμορφο τύπο. Τον έβλεπε, νομίζω, μάλλον ευάλωτο επειδή είχε μεγαλώσει μες στα φώτα της δημοσιότητας». Και συνέχισε: «Είδε σε αυτόν ένα άλλο θύμα της δημοσιότητας και της δυσκολίας να ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς. Και νομίζω ότι αυτό δημιούργησε μια σύνδεση μεταξύ τους».
Πηγή: Athensmagazine.gr