Σάνεν Ντόχερτι: Τα πράγματα που πούλησε γιατί ήξερε ότι θα πεθάνει, ο άπιστος σύζυγος, το παιδί που δεν ήρθε και ο καρκίνος

Σάνεν Ντόχερτι: Τα πράγματα που πούλησε γιατί ήξερε ότι θα πεθάνει, ο άπιστος σύζυγος, το παιδί που δεν ήρθε και ο καρκίνος

Η Ντόχερτι είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον μαστό το 2015 ο οποίος είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες. Ξεκίνησε θεραπεία και έναν χρόνο μετά σχεδίαζε να κάνει μαστεκτομή.

Τον Απρίλιο του 2024 η Σάνεν Ντόχερτι αποκάλυψε πως προετοιμαζόταν για την περίπτωση που ο καρκίνος θα την νικούσε.

Η ηθοποιός που έγινε γνωστή από τη σειρά «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» και «Charmed» έχασε τη μάχη που έδινε για χρόνια με τον καρκίνο.

Διαβάστε επίσης: Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Ένας θρυλικός «εκτελεστής» που έμεινε στην ιστορία! (vids)

Η Ντόχερτι είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον μαστό το 2015 ο οποίος είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες. Ξεκίνησε θεραπεία και έναν χρόνο μετά σχεδίαζε να κάνει μαστεκτομή.

Οι όγκοι πολλαπλασιάστηκαν και εν τέλει το 2016 υποβλήθηκε σε μαστεκτομή, από την οποία οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε γίνει μετάσταση και πέρα από τους λεμφαδένες.

Επειδή ο καρκίνος ήταν πιο προχωρημένος απ’ ότι θεωρούνταν, η Ντόχερτι έκανε χημειοθεραπεία και ραδιοθεραπεία μετά την επέμβαση. Το 2017 η Σάνεν Ντόχερτι ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η υποχώρηση του καρκίνου.

Δυστυχώς, τον Φεβρουάριο του 2020 ο καρκίνος επέστρεψε στο τέταρτο στάδιο και τρία χρόνια μετά, τον Ιούνιο του 2023, έκανε μετάσταση στον εγκέφαλο. Πέντε μήνες μετά, τον Νοέμβριο ανακοίνωσε πως έκανε μετάσταση στα οστά.

Τον Ιανουάριο του 2024 υποβλήθηκε σε μία νέα θεραπεία την οποία αποκάλεσε «θαυματουργή», η οποία είχε αποτελέσματα στον εγκέφαλο.

Σάνεν Ντόχερτι: Προετοιμαζόταν για το τέλος

Τον Απρίλιο του 2024 η Σάνεν Ντόχερτι αποκάλυψε πως προετοιμαζόταν για την περίπτωση που ο καρκίνος θα την νικούσε. Όπως είπε τότε, είχε προχωρήσει σε εκκαθάριση των αποθηκών και των σπιτιών της, σύμφωνα με την Daily Mail.

Σύμφωνα με την ίδια, προτεραιότητα ήταν η μητέρα της: «ξέρω ότι θα είναι δύσκολο για εκείνη αν πεθάνω πριν από εκείνη. Επειδή θα είναι τόσο δύσκολο για εκείνη, θέλω άλλα πράγματα να είναι πολύ πιο εύκολα. Δεν θέλω να έχει ένα σωρό πράγματα να αντιμετωπίσει. Δεν θέλω να έχει τέσσερις αποθήκες γεμάτες με έπιπλα».

Η Ντόχερτι ήθελε να δωρίσει και να πουλήσει αντικείμενα και αντίκες που είχε συλλέξει με τα χρόνια ενώ επέλεξε να αφήσει πίσω της το ακίνητο και άλλα υπάρχοντα για «μια πιο καθαρή, πιο εύκολη μετάβαση» για την οικογένειά της.

Η Σάνεν Ντόχερτι είχε πει πως αυτή η διαδικασία της έμαθε ότι τα υπάρχοντά της δεν της δίνουν τόση χαρά όση της δίνει η δημιουργία αναμνήσεων με τη μητέρα της και τους δικούς της ανθρώπους.

Ο σύζυγός της, την απατούσε

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Σάνεν Ντόχερτι στο podcast της, με τίτλο «Let’s Be Clear» είχε μιλήσει για τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της και ανέφερε πως λίγο πριν μπει για χειρουργείο, προκειμένου να αφαιρέσει τον όγκο που είχε στον εγκέφαλό της τον Ιανουάριο, έμαθε πως ο άντρας της την απατούσε τα τελευταία δύο χρόνια.

Όπως ανέφερε, ο Κερτ Ισβαριένκο, με τον οποίο ήταν παντρεμένη τα τελευταία 11 χρόνια, είχε παράλληλη σχέση κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Τον Ιανουάριο του 2022 ανακοίνωσαν πως πήραν διαζύγιο, επικαλούμενοι ασυμβίβαστες διαφορές.

«Πήγα σε αυτό το χειρουργείο νωρίς το πρωί και μπήκα, αφού έμαθα ότι ουσιαστικά ο γάμος μου είχε τελειώσει, αφού ο άντρας μου είχε σχέση για δύο χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν πήγα μαζί του σε αυτό το χειρουργείο. Παρά το γεγονός ότι εκείνος μου ξεκαθάρισε πως ήθελε να βρίσκεται εκεί. Δεν μπορούσα όμως, να κάνω μια τέτοια επέμβαση, ενώ ήταν κι εκείνος εκεί. Ένιωσα τόσο προδομένη» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Όπως εξήγησε αργότερα, μετά την περιπέτειά της έπρεπε να σκεφτεί πώς θα προχωρήσει από εδώ και πέρα.

«Στο τέλος της ημέρας, ένιωθα άδεια από κάποιον που ήμουν μαζί του για 14 χρόνια, από κάποιον που αγαπούσα με όλη μου την καρδιά. Έπρεπε να τα περάσω όλα αυτά, έπρεπε να καταλάβω αν θα πάρουμε διαζύγιο ή αν θα προσπαθούσαμε να φτάσουμε στην αλήθεια μας» ανέφερε.

Η επιθυμία για παιδιά που «μπλόκαρε» ο καρκίνος

Ήταν πριν από λίγα χρόνια όταν με δάκρυα στα μάτια η Σάνεν Ντόχερτι είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της πως δεν μπορεί να αποκτήσει παιδιά με τον σύζυγό της, εξαιτίας του καρκίνου στο στήθος.

Οι θεραπείες που υποβάλλεται στέκονται εμπόδιο στη «Μπρέντα» από τη σειρά «Μπέρβερλι Χιλς», να κάνει το δικό της παιδί.

«Είμαι 44 και ήθελα παιδιά τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου. Αλλά δυστυχώς λόγω των θεραπειών που κάνω για τον καρκίνο, είναι αδύνατο να γίνω μητέρα» είχε πει τότε στην εκπομπή The Dr Oz Show.

Παγκόσμιος θρήνος για τη Σάνεν Ντόχερτι: Δυστυχώς η «Μπρέντα» του «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» είναι νεκρή

Η Σάνεν Ντόχερτι απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο, όπως ανακοίνωσε η στενή συνεργάτιδά της στο περιοδικό People.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, η γνωστή ηθοποιός πέρασε τις τελευταίες της στιγμές περιτριγυρισμένη από τα αγαπημένα της πρόσωπα.

«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Σάνεν Ντόχερτι. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια», επιβεβαίωσε η Leslie Sloane, στην αποκλιστική δήλωση της, την Κυριακή 14 Ιουλίου.

«Η αφοσιωμένη κόρη, η αδερφή, η θεία και η φίλη ήταν περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της καθώς και από τον σκύλο της, τον Bowie. Η οικογένεια ζητά την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορούν να θρηνήσουν με ειρήνη», συνέχισε.

Η Ντόχερτι διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 2015. Για δύο χρόνια η κατάστασή της βρισκόταν υπό έλεγχο, ωστόσο το 2019 αποκάλυψε ότι ο καρκίνος είχε επιστρέψει στο στάδιο 4.

Τον περασμένο Ιούνιο, η ηθοποιός ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος είχε μετασταθεί στον εγκέφαλό της. Μέχρι τον Νοέμβριο, είχε εξαπλωθεί και στα οστά της. Κατά την τελευταία περίοδο, βρισκόταν στο 4ο στάδιο της νόσου και παρά τις θεραπείες έκχυσης που ακολουθούσε και φαινομενικά είχαν κάποια αποτελέσματα, δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Οι προσωπικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, συνδυαζόμενες με το διαζύγιο από τον σύζυγό της, Κερτ Ισβαριένκο, φαίνεται ότι είχαν έντονο αντίκτυπο στην υγεία της. Ο χωρισμός τους ήταν περίπλοκος, καθώς ο πρώην σύζυγός της φαίνεται να μην της παρείχε την απαραίτητη στήριξη κατά τη διάρκεια των θεραπειών της. Τότε, μάλιστα, η Σάνεν Ντόχερτι έλεγε: «Ελπίζει να πεθάνω και να μη χρειαστεί να μου δώσει τίποτα».

Η ηθοποιός, φαίνεται, είχε επίγνωση ότι ο χρόνος της ήταν περιορισμένος, καθώς πρόσφατα είχε πουλήσει όλη της την περιουσία από τις αποθήκες και τα σπίτια της. Αυτό το έκανε με σκοπό να διευκολύνει τη μετάβαση για τη μητέρα της, Ρόζα, όταν έφθανε η ώρα του θανάτου της. «Η προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή είναι η μαμά μου», είχε δηλώσει η ηθοποιός κατά τη διάρκεια του podcast «Let’s Be Clear». «Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο για εκείνη αν πεθάνω πριν από εκείνη». Και συνέχισε: «Επειδή θα είναι τόσο δύσκολο για εκείνη, θέλω άλλα πράγματα να είναι πολύ πιο εύκολα. Δεν θέλω να έχει ένα σωρό πράγματα να αντιμετωπίσει. Δεν θέλω να έχει τέσσερις αποθήκες γεμάτες με έπιπλα».

Οι τελευταίες της δηλώσεις

Η 53χρονη ηθοποιός είχε παραθέσει τον αγώνα της με τον καρκίνο πρόσφατα στην εκπομπή της «Let’s Be Clear with Shannen Doherty», εκφράζοντας την άποψη ότι η περασμένη χρονιά ήταν «πολύ δύσκολη».

Όσον αφορά τον χωρισμό της από τον Κερτ Ισβαριένκο, η Ντόχερτι ανέφερε: «Προφανώς, το διαζύγιο δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν αγαπούσες πραγματικά κάποιον. Και αγαπούσα τον άντρα μου. Και όταν πληγώνεσαι τόσο από τις πράξεις του που απλώς αισθάνεσαι προδομένος και σαν κορόιδο, είναι πραγματικά δύσκολο».

Η Ντόχερτι επιπλέον αποκάλυψε ότι πρόκειται να ξεκινήσει νέο γύρο χημειοθεραπείας με έκχυση, το οποίο, όπως αναφέρει, αναμένεται να ξεκινήσει «πιθανότατα μερικές ημέρες μετά την προβολή αυτού του επεισοδίου». Η πρώην σταρ του «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» δήλωσε: «Το να περπατάω στο άγνωστο – Απλώς νιώθω ότι η ζωή μου ήταν άγνωστη εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, μεταξύ διαζυγίου και καρκίνου».

«Γίνεται πολύ αληθινό με έναν απίστευτα διαφορετικό τρόπο, γιατί δεν έχω ιδέα πόσο καιρό θα κάνω χημειοθεραπεία», είπε για τη θεραπεία που απαιτείται για τον καρκίνο του μαστού του 4ου σταδίου, που αποκάλυψε πέρυσι ότι εξαπλώθηκε στα κόκκαλά της. «Δεν έχω ιδέα αν θα είναι 3 μήνες ή αν θα είναι 6 μήνες ή αν μετά από 3 μήνες, δεν λειτουργεί, αν θα αλλάξουμε ξανά».

«Αυτό δεν είναι κάτι που μπορώ να προβλέψω. Δεν είναι κάτι που μπορούν να προβλέψουν οι γιατροί μου. Και είναι τρομακτικό», είπε.

Όταν ο καρκίνος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη ζωή της

Η δύσκολη πορεία της ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, το 2015, όταν δέχτηκε τη σοκαριστική είδηση από τις εξετάσεις της ότι είχε καρκίνο του μαστού. Η Ντόχερτι, γνωστή τότε για τους ρόλους της στο “Beverly Hills, 90210” και το “Charmed”, επέλεξε να μιλήσει ανοιχτά για τη διάγνωσή της, φωτίζοντας την σκληρή πραγματικότητα της νόσου και επισημαίνοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Το 2016, επέστρεψε δημόσια και αποκάλυψε ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στους λεμφαδένες της, κάτι που την οδήγησε να υποβληθεί σε αρκετούς κύκλους χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας.

Παρά την ύφεση που παρατηρήθηκε το 2017, το 2018 ανακοίνωσε στο Associated Press ότι οι δείκτες όγκου είχαν αυξηθεί ξανά.

Στο περισσότερο σύγχρονο χρονικό διάστημα, το 2020, η Ντόχερτι εμφανίστηκε δυνατή και ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια εμφάνισής της στο “Good Morning America” ότι ο καρκίνος της είχε επιστρέψει σε προηγούμενη μορφή και είχε φτάσει στο 4ο στάδιο, δείχνοντας ότι είχε εξαπλωθεί σε άλλα σημεία του σώματός της.

Καθώς περνούσαν οι μήνες και τα χρόνια, η υγεία της δεν βελτιωνόταν. Η τελευταία τριετία τη βρήκε ακόμα να αντιμετωπίζει την ασθένεια με αποφασιστικότητα, ενώ ταυτόχρονα αντιμετώπιζε και τη διάλυση του γάμου της με τον Κουρτ Ισβαριένκο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνίας που αντιμετώπιζε, η ηθοποιός που έγινε γνωστή μέσα από τον ρόλο της ως «Μπρέντα Γουόλς» διαμόρφωνε και μοιραζόταν την καθημερινότητά της μέσω των social media. Οι αναρτήσεις της αποτελούσαν σημεία αναφοράς για όσους έπασχαν από τον καρκίνο, προσφέροντας φως ελπίδας και αισιοδοξίας.

Τον Οκτώβριο του 2021, στο πλαίσιο του Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο, ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram χωρίς τα μαλλιά της, απεικονίζοντας την προσωπική της διαδρομή με ανοιχτό και ειλικρινή τρόπο.

Αν και τα τελευταία χρόνια ήταν γεμάτα εφιάλτες για την ηθοποιό, στο ίδιο προφίλ της ανέβαζε και φωτογραφίες όπου χαμογελούσε. Δεν έπαυε ποτέ να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να απολαμβάνει τη ζωή.

Συναναστρεφόταν με φίλους, γιόρταζε τα γενέθλιά της και αφιέρωνε πολύτιμο χρόνο με τον αγαπημένο της σκύλο. Δεν έκρυβε την έντονη συναισθηματική σύνδεση που είχε με τη μητέρα της, η οποία της πρόσφερε τη μεγαλύτερη στήριξη από κάθε άλλον.

Η ασθένεια επανήλθε – Το βίντεο με των δακρύων της.

Στο βίντεο που είχε ανεβάσει στο Instagram, η Ντόχερτι αναφέρθηκε στο προχωρημένο στάδιο του καρκίνου και εξήγησε ότι: «Στις 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος ακτινοβολίας. Ο φόβος μου είναι προφανής. Είμαι εξαιρετικά κλειστοφοβική ενώ έχουν συμβεί πολλά στη ζωή μου. Είμαι τυχερή καθώς έχω σπουδαίους γιατρούς. Αλλά αυτός ο φόβος…η αναταραχή… η χρονική στιγμή όλων αυτών… Έτσι μπορεί να μοιάζει ο καρκίνος».

Είναι ξεκάθαρο, ότι κατά τη διάρκεια του βίντεο ρέουν δάκρυα από τα μάτια της.

Στη λεζάντα ενός άλλου κλιπ που δημοσίευσε, η Ντόχερτι είχε γράψει:

«Το βίντεο έδειξε τη διαδικασία όπου σου τοποθετείται η μάσκα που πρέπει να φοράς στη διάρκεια της ακτινοθεραπείας στον εγκέφαλο. Η πρώτη μου ακτινοθεραπεία έγινε στις 12 Ιανουαρίου. Ο φόβος μου είναι εμφανής. Είμαι εξαιρετικά κλειστοφοβική και συνέβαιναν πολλά τότε στη ζωή μου. Είμαι τυχερή που έχω σπουδαίους γιατρούς όπως ο Dr Amin Mirahdi και τους εκπληκτικούς τεχνικούς στο Cedar Sinai. Αλλά αυτός ο φόβος… Η αναστάτωση… Η χρονική στιγμή που συνέβησαν όλα… Αυτή είναι η εικόνα του καρκίνου».

Πηγή: enimerotiko.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ