Όλη η Θεσσαλονίκη στο πλευρό της Πάολας: «Θέατρο του παραλόγου…»

Όλη η Θεσσαλονίκη στο πλευρό της Πάολας: «Θέατρο του παραλόγου…»

Σούσουρο στη συμπρωτεύουσα με το λουκέτο στο μαγαζί που τραγουδάει

Αλαλούμ επικρατεί από χθες με τον υπαίθριο χώρο διασκέδασης όπου εμφανίζεται η γνωστή τραγουδίστρια Πάολα, τον οποίο ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελίες για ηχορύπανση, αποφάσισε να κλείσει από την ερχόμενη Τρίτη.

Η εν λόγω επιχείρηση στην περιοχή του Μύλου προσέφυγε στα δικαστήρια κατά της απόφασης του δήμου για την ανάκληση της άδειας των παραστάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση πέτυχε την αναστολή της απόφασης του δήμου με προσωρινή διαταγή, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση. Η δικαστική απόφαση έφτασε σήμερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Όπως εξηγεί στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Εξυπηρέτησης των Πολιτών, Παντελής Καζαντζίδης, η απόφαση για σφράγιση του καταστήματος την ερχόμενη Τρίτη, ισχύει κανονικά. «Η σφράγιση του χώρου θα γίνει κανονικά στις 11 του μήνα», ξεκαθαρίζει ο αντιδήμαρχος, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να προδικάσει ενδεχόμενη προσφυγή στη Δικαιοσύνη και για τη σφράγιση η οποία έγινε λόγω της ηχορύπανσης.

Να σημειωθεί πως, χθες, μετά την απόφαση του δήμου, η επιχείρηση στον λογαριασμό της στα social media ανέφερε πως «ο Πολυχώρος του Μύλου λειτουργεί ως νομίμως αδειοδοτημένος χώρος διενέργειας παραστάσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4229/2014. Στα πλαίσια του νόμου έχει λάβει και φέτος άδεια διενέργειας παραστάσεων η οποία είναι σε ισχύ και ως εκ του οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα κανονικά».

Σύμφωνα με τον κ. Καζαντζίδη η εν λόγω επιχείρηση έχει άδεια μουσικών παραστάσεων με μουσική έως 80 ντεσιμπέλ βάσει της νομοθεσίας και λειτουργίας του χώρου έως τις 11 το βράδυ. Ο αντιδήμαρχος τονίζει πως ακόμα και παράταση του ωραρίου να έπαιρνε η επιχείρηση από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, αυτή θα δινόταν έως και για δύο επιπλέον ώρες και όχι έως τα ξημερώματα που λειτουργεί ο χώρος, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής στις καταγγελίες τους.

Την ίδια ώρα πάντως οι κάτοικοι της περιοχής, όπως σημειώνουν, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η ένταση της μουσικής είναι δυνατή, πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, έως τα ξημερώματα, την Παρασκευή και το Σάββατο που λειτουργεί ο χώρος. Μάλιστα, τονίζουν στη Voria.gr πως κάνουν συνεχώς καταγγελίες στην Αστυνομία για ηχορύπανση, χωρίς ωστόσο να γίνεται κάτι ουσιαστικό, αφήνοντας αιχμές για τη στάση των αστυνομικών αρχών.

Τις προηγούμενες ημέρες η αστυνομία είχε προχωρήσει σε συστάσεις στην επιχείρηση, ενώ είχαν γίνει και συλλήψεις, με την επιχείρηση, παρ’ όλα αυτά, όπως σημειώνουν οι κάτοικοι, να συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Για το θέμα μάλιστα έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

πηγή: athensmagazine.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ