Τα κορυφαία φεστιβάλ heavy metal στην Αγγλία το 2024

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα φεστιβάλ heavy metal στην Αγγλία

Το heavy metal γεννήθηκε στην Αγγλία, με συγκροτήματα όπως οι Black Sabbath, οι Deep Purple και οι Led Zeppelin να ανοίγουν τον δρόμο για ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά ρεύματα του 20ου και του 21ου αιώνα. Όπως είναι λογικό η heavy metal έχει ακόμα πολλούς φίλους στο νησί.

Κάθε χρόνο διοργανώνονται διάφορα φεστιβάλ που προσελκύουν κόσμο από διάφορες χώρες. Πολλοί είναι αυτοί που ταξιδεύουν στην Αγγλία για να ζήσουν την εμπειρία του μέταλ από κοντά και να απολαύσουν τα αγαπημένα τους συγκροτήματα.

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα φεστιβάλ heavy metal στην Αγγλία. Ετοιμαστείτε για ταξίδι στη γενέτειρα του μέταλ και ακούστε από κοντά τις αγαπημένες σας μπάντες.

Download

Το Download είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ heavy metal στον κόσμο. Φέτος επιστρέφει στο θρυλικό Donington Park, στην καρδιά της Αγγλίας.

Επειδή μιλάμε για Αγγλία, η οποία δεν φημίζεται για τον καιρό της, το φεστιβάλ θα γίνει στα μέσα Ιουνίου, κάτι που δημιουργεί αισιόδοξες σκέψεις για καλό καιρό, χωρίς καταρρακτώδη βροχή και λάσπες. Αν και η βροχή μπορεί να είναι ευπρόσδεκτη για πολλούς και να δημιουργεί μια διαφορετική ατμόσφαιρα, δημιουργεί, όμως, και πρακτικά προβλήματα.

Γνωστά ονόματα όπως οι Queens of the Stone Age, οι Pantera και ο Tom Morello έχουν ήδη κλείσει και αναμένεται να ροκάρουν τον κόσμο που θα βρεθεί στο φεστιβάλ.

Όμως δεν θα ακούσουμε μόνο κλασικές μέταλ μπάντες. Γνωστά ονόματα παλιότερων δεκαετιών όπως οι Offspring και οι Limp Bizkit  θα δώσουν επίσης το «παρών» στο φεστιβάλ, ενώ θα δούμε επίσης διάφορους ανερχόμενους καλλιτέχνες επί σκηνής.

Bloodstock Open Air 

Στις 8 Αυγούστου 2024 ανοίγει τις πύλες του το φεστιβάλ Bloodstock. Ένα από τα πιο hardcore φεστιβάλ που στις αρχές του γινόταν σε κλειστό χώρο, πλέον υποδέχεται τους φίλους του μέταλ δίπλα στο ποτάμι Trent.

Και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για τα εισιτήρια, τα οποία κοστίζουν σχεδόν τα μισά από άλλα μεγάλα φεστιβάλ. Μπορείτε, λοιπόν, να εξοικονομήσετε χρήματα για άλλα αγαπημένα σας χόμπι, είτε πρόκειται για εισιτήρια κινηματογράφου, είτε για νέα online τυχερά παιχνίδια και ταξίδια σε κοντινούς ή μακρινούς προορισμούς.

Τα «μεγάλα ονόματα» του φεστιβάλ είναι οι Opeth, οι Flogging Molly και οι Amon Amarth, ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί πάνω από 30 μπάντες που θα μας χαρίσουν αξέχαστα live.

Σημαντική προσθήκη αποτελεί η σκηνή Sophie Lancaster, όπου οι φίλοι του μέταλ μπορούν να δουν ζωντανά νέα, ανερχόμενα συγκροτήματα. Και να έχουν την ευκαιρία να υπερηφανεύονται ότι είδαν την τάδε μπάντα στα πρώτα βήματά της.

Arc Tangent

Ας μεταφερθούμε λίγο πιο νότια, στο Fernhill Farm του Bristol, εκεί όπου θα γίνει το φεστιβάλ Arc Targent. Πρόκειται για ένα σχετικά καινούργιο φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε το 2013. Στη 10η του έκδοση φέτος θα ακούσουμε μουσικές που προκαλούν και προσπαθούν να φέρουν νέα στοιχεία στη μέταλ σκηνή. Το Arctangent 2023 δημιούργησε πολλές προσδοκίες και το φετινό φεστιβάλ αναμένεται ακόμα καλύτερο.

Οι Deafheaven, οι Igorrr, οι Jaga Jazzist και οι Loathe φέρνουν καινούργιες ιδές στο experimental μέταλ και στο progressive ροκ. Όσοι ψάχνουν νέους ήχους, fusion καταστάσεις και το κάτι διαφορετικό θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν πειραματικούς ήχους, με το heavy metal πάντα στο επίκεντρο.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει το συγκεκριμένο φεστιβάλ έχουν φύγει με σημαντικές ακουστικές εμπειρίες και με νέους ήχους να τους έχουν κατακλύσει. Ένα πραγματικά μοναδικό φεστιβάλ, όπου ο πειραματισμός βγαίνει στο προσκήνιο.

Reading και Leeds

Μπορεί οι δύο πόλεις να απέχουν πάνω από 300 χιλιόμετρα, αλλά τα δύο αυτά φεστιβάλ συνδέονται από τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται στη σκηνή.

Οι headliners των δύο φεστιβάλ δεν παίζουν μέταλ, αλλά ανάμεσα στις μπάντες που θα παίξουν βρίσκουμε γνωστά συγκροτήματα όπως οι Γερμανοί Chinchilla, οι Deijuvhs από το ανατολικό Λονδίνο και οι Καναδοί Spiritbox.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου οι φίλοι του ροκ και του μέταλ μπορούν να απολαύσουν ένα φεστιβάλ με μεγάλη ιστορία, όπου έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν τιτάνες της παγκόσμιας μουσικής όπως οι Metallica, οι Rage against the machine και οι Foo Fighters.

Και αν τυχόν χάσετε ένα συγκρότημα στο Reading μπορείτε μία ή δύο μέρες μετά να τους προλάβετε στο Leeds.

Whitby Goth

Για το τέλος αφήσαμε το Whitby Goth Weekend, ένα event που πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο. Αν χάσατε το πρώτο φεστιβάλ, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Απριλίου, μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία στις αρχές Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά φεστιβάλ goth, που προσφέρει μια εμπειρία σαν καμιά άλλη. Με φόντο το αβαείο Whitby, το οποίο αποτέλεσε την έμπνευση για την ιστορία του κόμη Δράκουλα, του πασίγνωστου βιβλίου του Bram Stoker, οι επισκέπτες του φεστιβάλ μεταφέρονται σε μια άλλη εποχή, γεμάτη με goth στοιχεία και μουσικές.

Και αν αποφασίσετε να πάτε στο Whitby Goth, θα βρεθείτε σίγουρα στο Bizarre Bazaar Alternative Market, μια αγορά όπου θα βρείτε τα πάντα: από ρούχα και κοσμήματα, μέχρι έργα τέχνης, και φυσικά street food.

Ένα φεστιβάλ που θα έχει αξέχαστο σε όσους το έχουν επισκεφτεί τα 30 χρόνια της ύπαρξής του, με μουσικές που κάνουν την όλη εμπειρία ακόμα πιο ατμοσφαιρική.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από