Η σπάνια δημόσια εμφάνιση
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα αλλά σε μικρή ηλικία ήρθε στην Αθήνα. Τα πρώτα της μαθήματα στη μουσική τα πήρε από τον πατέρα της. Την μύησε στο τραγούδι και την όπερα μιας και συμμετείχε ο ίδιος σε όπερες που έρχονταν από την Ιταλία. Παράλληλα, με τις σπουδές της στην Εμπορική σχολή της Καλλιθέας συμμετείχε στη φιλαρμονική της περιοχής παίζοντας κορνέτο.
Διαβάστε επίσης: Ο Μιλουτίνοφ MVP της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague
Αργότερα, συνέχισε τις σπουδές στο Εθνικό Ωδείο στο κλασικό τραγούδι. Σταθμό στην καριέρα της αποτέλεσε το τραγούδι «Που να ’ναι ο ίσκιος σου Θεέ» σε μουσική Ζακ Ιακωβίδη και στίχους Μιχάλη Γαβριηλίδη. Με το τραγούδι αυτό έλαβε το πρώτο βραβείο στη Β΄ Ολυμπιάδα Τραγουδιού το 1969. Ακολούθησαν πολλά βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στο εξωτερικό: Βαρκελώνη, Μαγιόρκα, Ρίο ντε Τζανέϊρο, Βελιγράδι, Βουλγαρία, Πολωνία.
Σε πολλά απ’ αυτά έλαβε τηη πρώτη θέση. Το πρώτο τραγούδι που έγραψε σε στούντιο ήταν το « Μαργαρίτα – Μαγιοπούλα» του Μίκη Θεοδωράκη. Ακόμα, ερμήνευσε πρώτη το «Καράβια Αλήτες» του Μάνου Λοΐζου. Στα πιο γνωστά κέντρα της Αθήνας συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως ο Τέρη Χρυσός και η Άντζελα Ζήλεια ενώ στο θέατρο με τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Σωτήρη Μουστάκα, τη Μαίρη Χρονοπούλου και τη Μάρω Κοντού. Επίσης, δεν ήταν λίγες και οι εμφανίσεις της ως ερμηνεύτριας στον κινηματογράφο ( π.χ. Κοντσέρτο για πολυβόλα). Επιτυχημένες ήταν και οι εμφανίσεις της στην Αμερική (Carnegie Hall, Νέα Υόρκη), τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ευρώπη
Πως είναι σήμερα η Κλειώ Δενάρδου;
Σε μια από τις σπανιότατες εμφανίσεις της η σπουδαία κυρία του Ελληνικού πενταγράμμου, Κλειώ Δενάρδου αποθανατίστηκε στην παρουσίαση του Θεατρικού Ημερολογίου-Λευκώματος ΤΑΣΕΗ 2024 στο Εθνικό Θέατρο.
Κομψότατη φορώντας ένα πράσινο φόρεμα ανέβηκε στη σκηνή ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες κι έχοντας στο πλευρό της την Κωνσταντίνα.
Πηγή: Athensmagazine