Ο ψεύτικος κροίσος του Tinder που συνελήφθη στην Ελλάδα: Πως απέσπασε 10 εκατ. δολάρια από γυναίκες και σήμερα ζει ελεύθερος

Ταξίδια με ιδιωτικά τζετ, βόλτες με πανάκριβα αμάξια και ξέφρενα πάρτι στα πιο τουριστικά μέρη του πλανήτη αποτελούσαν την καθημερινότητα του ισραηλινού Σιμόν Λεβιέβ.

Ο ίδιος ισχυριζόταν πως είναι δισεκατομμυριούχος και γιος του ομώνυμου κροίσου και ιδιοκτήτη εταιρείας διαμαντιών. Όμως, τίποτα δεν ήταν αλήθεια.

Ο νεαρός άνδρας εξαπατούσε γυναίκες μέσα από την εφαρμογή γνωριμιών Tinder και τις ανάγκαζε να δανειστούν υπέρογκα χρηματικά ποσά, τα οποία πάντα κατέληγαν στην τσέπη του. Μετά εξαφανιζόταν και συνέχιζε την πλουσιοπάροχη ζωή του.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Shimon Hayut και, όπως αποδείχτηκε, ήταν καταδικασμένος στο Ισραήλ, ενώ η INTERPOL είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Τελικά, ο “απατεώνας του Tinder”, όπως ονομάστηκε, συνελήφθη στην Ελλάδα, τον Ιούνιο του 2019. Οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό και αργότερα εκδόθηκε στο Ισραήλ.

Η καλοστημένη απάτη

Το σχέδιό του ήταν καλά μελετημένο. Αρχικά, ερχόταν σε επικοινωνία με διάφορες γυναίκες στο Tinder. Είχε φροντίσει οι φωτογραφίες του να είναι ενδεικτικές του πλούτου του, όπως και οι αντίστοιχοι λογαριασμοί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λήψεις από πολυτελή αεροσκάφη, ντυμένος πάντα με ρούχα ακριβών οίκων μόδας και στιγμιότυπα από την πολυτελή ζωή του συμπλήρωναν το προφίλ του.

Φωτογραφία του Σιμόν Λεβιέβ στην πολυτελή λιμουζίνα του (Πηγή: Facebook)

Συστηνόταν ως ο γιος του δισεκατομμυριούχου και ιδιοκτήτη της επιχείρησης διαμαντιών, Λεβ Λεβιέβ (Lev Leviev) και ισχυριζόταν πως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είχε περιορισμένο χρόνο και χρειαζόταν να ταξιδεύει συχνά, για να βρίσκεται με τους πελάτες του στις διάφορες χώρες του κόσμου. Κάτι που πραγματικά έκανε, μόνο που οι λόγοι δεν ήταν επαγγελματικοί.

Στο Tinder, αν και η πρώτη επαφή με τις γυναίκες – θύματά του ήταν διαδικτυακή, δεν περιοριζόταν εκεί. Διεκδικούσε και δεχόταν να βγει ραντεβού, προκειμένου άλλωστε να πείσει για την εικόνα του. Άλλωστε πολλές ήταν εκείνες που αρχικά ήταν διστακτικές ή ακόμα και καχύποπτες απέναντί του. Ωστόσο, στο πρώτο ραντεβού, το οποίο πάντα γινόταν σε πολυτελές ξενοδοχείο, συναντούσαν έναν αληθινό κροίσο.

Στη συνέχεια, έβγαιναν και δεύτερο ραντεβού, το οποίο συνήθως περιλάμβανε βόλτα με το ιδιωτικό τζετ. Οι γυναίκες που έβγαιναν μαζί του ήταν σίγουρες πια, πως ο Σιμόν ήταν αυτό που έδειχνε.

Απέσπασε εκατομμύρια δολάρια

Ωστόσο, τα πράγματα άλλαζαν μετά από λίγες μέρες. Τα επαγγελματικά του ραντεβού δεν του επέτρεπαν να μείνει για πολύ καιρό στην ίδια χώρα, με αποτέλεσμα η σχέση του με τις συντρόφους του να είναι κυρίως εξ αποστάσεως.

Σε ανύποπτο χρόνο έστελνε ένα μήνυμα απόγνωσης, εξηγώντας ότι βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας. Αμέσως μετά ισχυριζόταν ότι έπεσε θύμα επίθεσης και έστελνε βίντεο με τον “σωματοφύλακά” του να αιμορραγεί και να φέρει τραύματα στο κεφάλι.

Έλεγε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει μία πιστωτική κάρτα, στο όνομα κάποιου άλλου, προκειμένου να μην είναι ανιχνεύσιμα τα ίχνη του. Οι γυναίκες-θύματά του, εξέδιδαν πιστωτικές κάρτες, έπαιρναν δάνεια και ταξίδευαν, φορτωμένες με τεράστια χρηματικά ποσά στις βαλίτσες τους, προκειμένου να του τα παραδώσουν χέρι με χέρι.

Τους υποσχόταν ότι πρόκειται για δανεικά και εκείνες, πεπεισμένες ότι έχουν σχέση με έναν δισεκατομμυριούχο, τον πίστευαν.

Ο “απατεώνας του Tinder” στο ιδιωτικό του τζετ (Πηγή: Youtube)

Η αλήθεια είναι πως όντως τις πλήρωσε. Με ακάλυπτες επιταγές και τραπεζικά εμβάσματα που δεν εξαργυρώθηκαν ποτέ. Όσο περνούσε ο καιρός και έβλεπαν πως ο αγαπημένος τους δεν επέστρεφε το συμφωνημένο ποσό, άρχισαν να απαιτούν εξηγήσεις. Τότε, αφού τις απειλούσε, εξαφανιζόταν. Με τα χρήματά τους συνέχιζε την πολυτελή ζωή του και αναζητούσε το επόμενο θύμα του.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι απέσπασε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια από τις γυναίκες που συνάντησε.

Ποιος είναι ο “απατεώνας του Tinder”

Ο Σιμόν Λεβιέβ δεν έχει καμία πραγματική συγγένεια με την οικογένεια των ομώνυμων ισραηλινών μεγιστάνων διαμαντιού. Το πραγματικό του όνομα είναι Σιμόν Χαγιούτ και γεννήθηκε σε μια πόλη ανατολική του Τελ Αβίβ.

Το 2011 έφυγε από το Ισραήλ, για να αποφύγει να δικαστεί για εγκλήματα απάτης, που είχε διαπράξει σε ηλικία 20 ετών. Κατέφυγε στη Φινλανδία και εκεί άρχισε να καταστρώνει τη διαδικτυακή του απάτη. Το 2015 εξέτισε δύο χρόνια σε φυλακή της Φινλανδίας, για εξαπάτηση τριών γυναικών ενώ μετά την αποφυλάκισή του το 2017, επέστρεψε στο Ισραήλ. Πριν συλληφθεί, δραπέτευσε ξανά επιστρέφοντας στην Ευρώπη.

Στιγμιότυπο από τη σύλληψή του Σιμόν Λεβιέβ στην Ελλάδα (Πηγή: Youtube)

Μετά την αποκάλυψη της απάτης του, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του από το Ισραήλ, τη Σουηδία, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Δανία και τη Νορβηγία. Τον Ιούνιο του 2019 και ενώ είχε νοικιάσει μία βίλα στην Εκάλη για τη διαμονή του, συνελήφθη από την Ίντερπολ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με πλαστό διαβατήριο και ένα μήνα αργότερα εκδόθηκε στο Ισραήλ.

Σήμερα ζει ελεύθερος

Ενώπιον του δικαστηρίου αλλά και σε όλες του τις δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αρνούνταν κάθε κατηγορία. Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του σε ισραηλινό κανάλι:

“Έχω το δικαίωμα να διαλέξω όποιο όνομα θέλω, δεν παρουσίασα ποτέ τον εαυτό μου ως γιο κανενός, αλλά οι άνθρωποι βλέπω πως χρησιμοποιούν τη φαντασία τους. Δεν έκλεψα ποτέ ούτε μία δεκάρα. Αντιθέτως, αυτές οι γυναίκες διασκέδασαν με την παρέα μου και ταξίδεψαν σε διάφορες χώρες του κόσμου με τα λεφτά μου”.

Καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση αλλά με το ξέσπασμα της πανδημίας και την ανάγκη που προέκυψε για αποσυμφόρηση των φυλακών, αποφυλακίστηκε μετά από πέντε μήνες. Σήμερα ζει ελεύθερος, απολαμβάνοντας μια πολυτελή ζωή. Η πλατφόρμα του Tinder απαγόρευσε την είσοδο του στην εφαρμογή, τακτική που ακολούθησαν και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες.

Τα θύματά του εξοφλούν μέχρι σήμερα τα υπέρογκα χρέη, που δημιούργησαν εξαιτίας του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από