Ανασκόπηση 2021 – Οι καλλιτέχνες που «έφυγαν» και πτώχευσαν μουσική και θέατρο

Ανασκόπηση 2021 – Οι καλλιτέχνες που «έφυγαν» και πτώχευσαν μουσική και θέατρο

Ανασκόπηση 2021: Λίγες ώρες πριν το 2021 μας αποχαιρετήσει, θυμόμαστε ποιοι καλλιτέχνες έφυγαν από τη ζωή μέσα στη χρονιά.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος έγινε φτωχότερος με εκπροσώπους του που έφυγαν από τη ζωή – πολλοί εκ των οποίων εντελώς αναπάντεχα – αφήνοντας πίσω τους ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Γιώργος Καραϊβάζ (16 Νοεμβρίου 1968 – 9 Απριλίου 2021)

Η δολοφονία του δημοσιογράφου, ήταν από τα περιστατικά που συγκλόνισαν τη χώρα. Έξω από το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο στήθηκε η ενέδρα θανάτου, με τους δολοφόνους να σκοτώνουν ακαριαία τον άτυχο δημοσιογράφο. Η δολοφονία του έτυχε σχολιασμού από πολιτικά κόμματα, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα και το σύνολο της κοινωνίας. Η υπόθεση ερευνάται ακόμα από την Ελληνική Αστυνομία.

Ολυμπία Δουκάκη (20 Ιουνίου 1931 – 1 Μαΐου 2021)

Με Έλληνα πατέρα, με καταγωγή από τη Μικρά Ασία που μετανάστευσε στις ΗΠΑ, ξεκίνησε καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο μετά τα 27 της. Η Ολυμπία Δουκάκη κέρδισε το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου το 1987 για τη συμμετοχή της στην ταινία «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού». Ήταν ξαδέρφη του Μάικλ Δουκάκης, πολιτικού, υποψήφιου των Δημοκρατικών για την Προεδρία της Αμερικής το 1988. Το 2020 κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ολυμπία» του Χάρη Μαυρομιχάλη το οποίο καταγράφει πτυχές από τη ζωή και τη προσωπικότητα της Ολυμπίας Δουκάκη. «Έφυγε» στο σπίτι της, στη Νέα Υόρκη, μετά από πολύμηνη μάχη με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ραφαέλα Καρά – Ραφαέλα Ρομπέρτα Πελόνι (18 Ιουνίου 1943 – 5 Ιουλίου 2021)

Μια από τις πιο επιτυχημένες παρουσιάστριες και τραγουδίστριες στην Ιταλία, με απήχηση σε Ισπανία και Λατινική Αμερική. Η Ραφαέλα Καρά γεννήθηκε στη Μπολόνια και η πρώτη της επιτυχία ήταν το τραγούδι «Tuca Tuca», σύνθεση του -για χρόνια συνεργάτη και συντρόφου της- Gianni Boncompagni. Άλλες επιτυχίες της ήταν το «Tanti Auguri» (γνωστό και με τον ισπανικό του τίτλο «Para Hacer Bien el Amor Hay que Venir al Sur«), το «A far l’amore comincia tu» (που αποτέλεσε και τη μοναδική της είσοδο στα βρετανικά Charts υπό τον τίτλο

«Do It, Do It Again»). Η Καρά είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία Το Εξπρές του φον Ράιαν (Von Ryan’s Express) (1965) με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Τρέβορ Χάουαρντ. «Έφυγε» από καρκίνο του πνεύμονα.

Τόλης Βοσκόπουλος (26 Ιουλίου 1940 – 19 Ιουλίου 2021)

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες τραγουδιστές στην Ιστορία.

Γνώρισε τεράστια καλλιτεχνική αποδοχή, αποκτώντας το προσωνύμιο «Πρίγκιπας», ενώ ήταν ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές που έχει αναδείξει ποτέ το ελληνικό τραγούδι και ως ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες σταρ όλων των εποχών.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ως συνθέτης, στιχουργός και ηθοποιός. Μεσουράνησε για δεκαετίες στο καλλιτεχνικό στερέωμα…

Ακόμα και η προσωπική ζωή του αποτελούσε είδηση, με τη σχέση του με τη Ζωή Λάσκαρη στα ’70s να είναι από τα top news της εποχής. Από το 1996 ήταν παντρεμένος με την Άντζελα Γκερέκου. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο εξακολουθούσε να είναι πολύ δραστήριος. Απεβίωσε στις 19 Ιουλίου 2021 από ανακοπή καρδιάς, μία εβδομάδα πριν κλείσει τα 81 του χρόνια.

Τζο Λάρα (2 Οκτωβρίου 1962 – 29 Μαΐου 2021)

Ο Τζο Λάρα έγινε διάσημος όταν ενσάρκωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «Tarzan: The Epic Adventures» από το 1996 ως το 1997. Τα τελευταία χρόνια, είχε αφοσιωθεί στη μουσική κάντρι.

Ανέστης Βλάχος (7 Φεβρουαρίου 1934 – 24 Αυγούστου 2021)

Ο Ανέστης Βλάχος γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου 1934. Οι γονείς του ήταν γεωργοί στο επάγγελμα. Ο παππούς του, Φίλιππος, ήταν Μακεδονομάχος και ο πατέρας του, Ηρακλής, σκοτώθηκε στο Αλβανικό μέτωπο το 1940. Εγκαταστάθηκε στην Καλλιθέα το 1946 και σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου Σταυράκου, όπου είχε συμμαθητή τον Κώστα Καζάκο και άλλους. Παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε οικοδομή όπου χτύπησε σε ένα καρφί, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του. Η Έλλη Λαμπέτη με τον Δημήτρη Χορν πλήρωσαν το νοσοκομείο, που νοσηλεύτηκε, ενώ μέχρι να αναρρώσει, τον φρόντιζαν στο σπίτι τους.

Τη χρονιά της αποφοίτησής του ο Ανέστης Βλάχος ξεκίνησε την καριέρα στον κινηματογράφο παίρνοντας μέρος στην πρώτη ταινία του Ν. Κούνδουρου «Μαγική Πόλις». Το 1956 συμμετείχε σε δύο ακόμα από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, «To Κορίτσι με τα Μαύρα» του Μ. Κακογιάννη και στο «Δράκο» του Ν. Κούνδουρου.

Έλαβε μέρος σε 92 ταινίες. Είχε κερδίσει τιμητικές διακρίσεις στο ΦΕΚΘ το 1966 και το 1974, για τις ερμηνείες στις ταινίες «Με τη Λάμψη στα Μάτια» και «Κιέριον» αντίστοιχα. Επίσης κέρδισε τιμητική διάκριση για την ερμηνεία στην ταινία του Κ. Μανουσάκη «Ο Φόβος» στο Φεστιβάλ Τυνησίας το 1966. Ήταν κουμπάροι με τον Νίκο Ξανθόπουλο (τον πάντρεψε ο Ξανθόπουλος και βάπτισε τον γιο του) και αχώριστοι φίλοι, όπως και με τον αείμνηστο Γιώργο Φούντα.

Ερμήνευσε χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους, ενσαρκώνοντας συνήθως τον τύπο του «σκληρού» – «κακού». Στο θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε με το έργο «Θάψτε τους νεκρούς» (Κυκλικό θέατρο του Τριβιζά) και συνέχισε παίζοντας σε όλα τα είδη, ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση. Το 1994, μετά από απουσία πολλών χρόνων, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Αυτόπτης μάρτυρας». Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Γαρίτση και έχουν μαζί μια κόρη, την Έλλη Βλάχου, δημοσιογράφο και φιλόλογο, ενώ από τον πρώτο του γάμο με την τραγουδίστρια Αναστασία Παπανδρώνη, είχε ένα γιο, τον Ηρακλή Βλάχο.

Έφυγε από τη ζωή στις 24 Αυγούστου σε ηλικία 87 ετών και τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο γιος του, Ηρακλής μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Mad Clip – Πέτρος Παναγιώτης Αναστασόπουλος (25 Μαΐου 1987 – 2 Σεπτεμβρίου 2021)

Ο Mad Clip ξεχώρισε στον χώρο της τραπ μουσικής, ενώ είχε αναπτύξει και επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ήταν μέλος της Capital Music έχοντας κυκλοφορήσει πολλές επιτυχίες όπως το κομμάτι Dealer, μετά από το οποίο ακολούθησαν πολλά ακόμα hits όπως το Hustla , Baby , ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, Areti , Gucci, Συνθήκες, ΜΑΜΑ, Κότερα, Ελπίδα και άλλα, τα οποία ξεπέρασαν τις 10 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Είχε συνεργαστεί με την Ελένη Φουρέιρα, τη Ζοζεφίν, αλλά και γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου της ραπ και της τραπ. Ο θάνατός του συγκλόνισε την κοινή γνώμη, καθώς προήλθε από φρικτό τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή της Βουλιαγμένης τα ξημερώματα της 2ας Σεπτεμβρίου.

Μίκης Θεοδωράκης (29 Ιουλίου 1925 – 2 Σεπτεμβρίου 2021)

Ο πιο σπουδαίος συνθέτης, η πιο εμβληματική προσωπικότητα της Ελλάδας «έφυγε» από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου. Ως πολιτικός υπήρξε υπουργός και τέσσερις φορές εκλεγμένος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, μία φορά με την Ε.Δ.Α., δύο φορές με το Κ.Κ.Ε και δύο ως ανεξάρτητος με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ, ενώ παράλληλα ήταν ακτιβιστής τιμημένος με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν το 1983. Μέχρι τον θάνατό του, θεωρούταν ως ο μεγαλύτερος εν ζωή Έλληνας συνθέτης του 21ου αιώνα.

Είχε ασχοληθεί με πολλά είδη της μουσικής, ενώ είχε συνθέσει τον πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό ρυθμό διεθνώς, το Συρτάκι, για την κινηματογραφική ταινία Ζορμπάς ο Έλληνας (Zorba the Greek, 1964). Επίσης είχε ασχοληθεί με την κλασική μουσική γράφοντας συμφωνίες, ορατόρια, μπαλέτα, όπερες και μουσική δωματίου.

Συνθέσεις του έχουν ερμηνευτεί από καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, όπως οι Beatles, η Σίρλεϊ Μπάσεϊ, η Τζόαν Μπαέζ και η Εντίθ Πιάφ, ενώ έχει γράψει μουσική για γνωστές ταινίες όπως: Φαίδρα (1962), Αλέξης Ζορμπάς (1964), Ζ (1969) και Σέρπικο (1973). Το 1970, για τη μουσική στη ταινία Ζ, του απονεμήθηκε το βραβείο BAFTA για πρωτότυπη μουσική, ενώ ήταν υποψήφιος στην ίδια κατηγορία του 1974, για την ταινία State of Siege, και το 1975, για την ταινία Serpico. Επίσης ήταν υποψήφιος για Γκράμι το 1966 και το 1975 για το μουσικό θέμα των ταινιών Ζορμπάς και Serpico αντίστοιχα. Το 2000 προτάθηκε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Το πιο σημαντικό του έργο θεωρείται η μελοποιημένη ποίηση, χρησιμοποιώντας ως στίχους ποιήματα βραβευμένων ποιητών ελληνικής και ξένης καταγωγής, όπως οι Γιάννης Ρίτσος (Βραβείο Ειρήνης Λένιν 1976), Γιώργος Σεφέρης (Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1963), Πάμπλο Νερούδα (Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1971), Οδυσσέας Ελύτης (Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1979). Ήταν βασική φωνή κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών η οποία τον φυλάκισε και απαγόρευσε τα τραγούδια του.

Απεβίωσε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 σε ηλικία 96 ετών και τάφηκε, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, στον Γαλατά Χανίων, στην Κρήτη.

Τάκης Μπουγάς (Απεβίωσε 1 Νοεμβρίου 2021)

Η είδηση του θανάτου του Τάκη Μπουγά σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας μας.

Ο Τάκης Μπουγάς γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε από την ηλικία των 8 ετών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον αείμνηστο αρχιμουσικό Μιχάλη Βούρτση, από όπου αποφοίτησε σε ηλικία 20 χρονών ολοκληρώνοντας τις μουσικές του σπουδές. Παράλληλα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ως μαθηματικός.

Από νωρίς συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Ο Χάρρυ Κλυνν τον έκανε μαέστρο γράφοντας την μουσική σε 3 δίσκους του την περίοδο της ακμής του.

Έχει γράψει την μουσική για πολλές επιτυχίες και από τα πρώτα του τραγούδια είναι το «Άννα», το οποίο τραγούδησε, πριν από πολλά χρόνια, για πρώτη φορά ο Κώστας Καράλης με στίχους του Γιάννη Καλαμίτση.

Το τραγούδι αυτό το ξανατραγούδησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και επανέλαβε την επιτυχία σ’ ένα πιο νεανικό κοινό. Το ίδιο έγινε και με το τραγούδι «Ετοιμάζω ταξίδι», το οποίο τραγουδήθηκε για πρώτη φορά από την Ελένη Δήμου και επανέλαβε την επιτυχία του πρόσφατα ο Γιώργος Γιαννιάς.

Στα πιο γνωστά τραγούδια του συγκαταλέγονται τα: «Κρίση», «Θέλω να γυρίσω στα παλιά», «Ένα», «Το κακό παιδί», «Γυμνό», «Πας να με τρελάνεις», «Αχ πόσο βαριέμαι», «Ένα κενό», «Είσαι το λάθος μου το τελευταίο», «Ζηλεύω», «Η φιλοσοφία μου», «Αλλιώτικη μέρα», «Φως περισσότερο φως», «Μυαλό δεν θα βάλει αυτό το κεφάλι» κ.ά.

Είχε συνεργαστεί κατά καιρούς με τους Άννα Βίσση, Γιώργο Νταλάρα, Πάολα, Βασίλη Καρρά, Δημήτρη Μητροπάνο, Μελίνα Ασλανίδου, Δέσποινα Βανδή, Άγγελο Διονυσίου, Ευδοκία, Σαράντη Σαλέα, Τάνια Τσανακλίδου, Ελένη Βιτάλη, Μαρινέλλα, Γιάννη Πάριο, Θέμη Αδαμαντίδη, Βλάσση Μπονάτσο, Αντύπα, Ανέστη Μαντά, Δημήτρη Μπάση, Αλέκα Κανελλίδου, Χρήστο Δάντη, Ελένη Δήμου, Κωνσταντίνα, Βίκυ Μοσχολιού, Άντζυ Σαμίου, Μανώλη Μητσιά, Γιώργο Μαζωνάκη, Νίνο, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Νίκο Μακρόπουλο, Πάνο Καλλίδη, Πέγκυ Ζήνα, Άντζελα Δημητρίου, Γιώργο Λιανό, Κατερίνα Τοπάζη, Μανώλη Λιδάκη, Ειρήνη Μερκούρη, Γιάννη Σαββιδάκη, Χάρρυ Κλύνν, Κώστα Καραφώτη, Χρήστο Αντωνιάδη, Βίκυ Χαρίτου, Γιάννη Μπέκα και πολλούς άλλους.

Διετέλεσε μαέστρος της Ελένης Βιτάλη για πέντε χρόνια και έντεκα χρόνια μαέστρος του Γιώργου Μαζωνάκη, της Νατάσας Θεοδωρίδου, της Έλλης Κοκκίνου και πολλών άλλων.

Το 1990 άλλαξε τον τρόπο της νυχτερινής διασκέδασης, ξεκινώντας από το «Chorus» στη Θεσσαλονίκη φτάνοντας στην Αθήνα, στο «Romeo». Είχε γράψει μουσική σε πολλές επιθεωρήσεις και σε ταινίες. Έχει περισσότερους από τριάντα χρυσούς και είκοσι πλατινένιους δίσκους.

Παντρεύτηκε την ηθοποιό Άννα Φόνσου το 1985. Έμειναν μαζί έξι χρόνια.

Χρήστος Κυριαζής (2 Απριλίου 1953 – 10 Νοεμβρίου 2021)

Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Πειραιά, ασχολήθηκε με το σχέδιο του επίπλου και έκανε σπουδές στην Ιταλία. Ο Χρήστος Κυριαζής είχε πάντα, όμως, μια μεγάλη αγάπη. Τη μουσική. Από τη δεκαετία του ’70 τραγουδούσε σε ροκ συγκροτήματα, είχε συνεργαστεί και με τον Βλάση Μπονάτσο και τους «Πελόμα Μποκιού» ενώ το 1992 ο δίσκος «Μου θυμίζεις τη μάνα μου», τον έκανε ευρύτερα γνωστό.

Με περισσότερα από 125.000 αντίτυπα έγινε γρήγορα «πλατινένιος», ενώ ακολούθησαν κι άλλες επιτυχίες. Έκανε δύο γάμους, Με την πρώτη του σύζυγο την Μαρία Διαμαντή Πατέρα απέκτησε ένα γιο, τον Άρη Ξυλά (Ο δεύτερος σύζυγος της μητέρας του, ο εφοπλιστής Γιάννης Ξυλάς, τον είχε μεγαλώσει και ο Άρης κράτησε το δικό του επίθετο). Τη δεύτερη σύζυγό του, τη Σοφία, τη γνώρισε το 2000.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (8 Φεβρουαρίου 1956 – 21 Αυγούστου 2021)

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος είχε μια μακρά πορεία στο θέατρο, έχοντας παίξει μια μεγάλη γκάμα από σημαντικούς ρόλους σε όλα τα είδη θεάτρου, από Αρχαία Τραγωδία, Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Γκόγκολ, Τσέχωφ, Ζολά και Λόρκα, μέχρι Ζαν-Πωλ Σαρτρ, σύγχρονο αμερικανικό δράμα αλλά και νεότερο ελληνικό δράμα και κωμωδία.

Στην τηλεόραση, είναι γνωστοί οι ρόλοι που είχε παίξει σε πολλές δημοφιλείς ελληνικές σειρές όπως στο «Έλα στη θέση μου», στο «Κανείς δε λέει σ’ αγαπώ», στο «Πενήντα-Πενήντα» και στα «Μυστικά της Εδέμ», ενώ είχε χαρίσει τη χαρακτηριστική φωνή του σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, κυρίως της Ντίσνεϋ, όπως οι: Μαύρος Πητ στον «Μίκυ Μάους», Μάμρα (Mumm-Ra) στους «Θάντερκατς», Optimus Prime στους «Τρανσφόρμερς», Τίγρης στο «Γουίνι το Αρκουδάκι», Κύριος Πατάτας στο «Toy Story», Δρ. Τζούμπα στο «Λίλο και Στιτς», Cogsworth στην «Πεντάμορφη και το Τέρας» και Τζάνγκο στον «Ρατατούη».

Φιλιώ Πυργάκη (11 Οκτωβρίου 1939 – 17 Ιουλίου 2021)

Θλίψη προκάλεσε στο πανελλήνιο η απώλεια της αρχόντισσας του δημοτικού τραγουδιού Φιλιώς Πυργάκη. Η Φιλιώ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Σπύρος Γιατράς (Απεβίωσε 19 Απριλίου 2021)

Ο Σπύρος Γιατράς ήταν διακεκριμένος Έλληνας στιχουργός και υπήρξε δημιουργός σημαντικών ελληνικών τραγουδιών.

Συναποτέλεσε με τον Αλέκο Χρυσοβέργη ένα από τα πιο πετυχημένα δίδυμα στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας. Σε όλη την καριέρα του ήταν ένας δημοφιλής και παραγωγικός στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους Έλληνες τραγουδιστές.

Ο Σπύρος Γιατράς ήταν ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών του Στράτου Διονυσίου, του Τόλη Βοσκόπουλου, του Γιάννη Πάριου, του Θέμη Αδαμαντίδη, του Σταμάτη Γονίδη, της Πίτσας Παπαδοπούλου, του Δημήτρη Κοντολάζου, του Αντύπα, του Βασίλη Καρρά, του Νότη Σφακιανάκη, της Πάολας, του Κωνσταντίνου Αργυρού, του Νίκου Οικονομόπουλου και πολλών άλλων καλλιτεχνών.

Τάκης Μουσαφίρης (24 Ιουλίου 1936 – 11 Μαρτίου 2021)

Ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός μεγάλων επιτυχιών, όπως οι «Πες μου που πουλάν καρδιές», «Κάνε κάτι λοιπόν να χάσω το τρένο», «Μυστικέ μου έρωτα», «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Εγώ δεν ήμουνα αλήτης» και πολλές άλλες, Τάκης Μουσαφίρης έφυγε από τη ζωή στις 11 Μαρτίου 2021.

Τιτίκα Σαριγκούλη (30 Νοεμβρίου 1934 – 22 Ιανουαρίου 2021)

Η γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας θα μείνει στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου για την εικόνα της δραστήριας και αθυρόστομης γιαγιάς.

Θεόφιλος Βανδώρος (1 Ιουλίου 1960- 10 Μαρτίου 2021)

Ο αγαπημένος ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε αρκετές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων «Η Λάμψη», «Φιλοδοξίες», ενώ είχε έντονη παρουσία στο ελληνικό θέατρο, τόσο σε κλασικά και σύγχρονα έργα όσο και στο αρχαίο δράμα. Ανάμεσα τους ήταν και οι παραστάσεις «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ, «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα κ.α. Ευρύτερα γνωστός έγινε από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Τμήμα Ηθών».

Αγαπούσε ιδιαίτερα τη μουσική, έπαιζε κιθάρα και μπάσο, και για μια περίοδο έδινε ροκ συναυλίες, με γκρουπ που είχε ιδρύσει, σε στέκια της Αθήνας.

Γιώργος Τράγκας (30 Ιουλίου 1949 – 14 Δεκεμβρίου 2021)

Ο Γιώργος Τράγκας ήταν Έλληνας δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης και παρουσιαστής εκπομπών στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο

Την 1η Δεκεμβρίου 2021, γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι νοσεί από κορoνοϊό. Εισήχθη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στις 4 Δεκεμβρίουκαι διασωληνώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου. Κατά την διάρκεια της νοσηλείας του, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και υποβλήθηκε σε τοποθέτηση στεντ. Εξέπνευσε στις 03:10 της 14ης Δεκεμβρίου 2021 από επιπλοκές της ασθένειάς του σε συνδυασμό με τη νόσηση από τον κορονοϊό, σε ηλικία 72 ετών και κηδεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου, στο Κοιμητήριο Κηφισιάς Αθηνών.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: Μεγάλη απώλεια, βαθιά θλίψη και βουβός πόνος για τον ηθοποιό που όλα αυτά τα χρόνια μας χάρισε σπουδαίες τηλεοπτικές, θεατρικές και κινηματογραφικές στιγμές.

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς της γενιάς του έφυγε αναπάντεχα σε ηλικία 65 ετών, παλεύοντας τους τελευταίους μήνες με γενναιότητα τον καρκίνο.

H σπουδαία ηθοποιός Γκέλυ Μαυροπούλου άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 89 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια, Milva.

Η Μίλβα ήταν γνωστή για τη διεθνή καριέρα της όμως είχε αγαπηθεί πολύ από το ελληνικό κοινό όταν συνεργάστηκε μοναδικά με τον αξέχαστο Θάνο Μικρούτσικο.

Ένας από τους μελωδικότερους ερμηνευτές της δεκαετίας του ’70, ο Λευτέρης Μυτιληναίος, έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον κορονοϊό.

Ο σπουδαίος 77χρονος ερμηνευτής τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική της Κορίνθου, λόγω προβλημάτων υγείας. Την τραγική είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο φίλος του και παλιός ηθοποιός Γιάννης Μπουρνέλης, ο οποίος έγραψε στο προφίλ του στο facebook: «Μόλις πληροφορήθηκα ότι «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος τραγουδιστής και καλός φίλος Λευτέρης Μυτιληναίος. Με τον Λευτέρη συνεργαστήκαμε για πολλές χρονιές στο Άκρον, αλλά και σε άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Σπουδαίος τραγουδιστής, με επιτυχίες που ακούγονται, μέχρι σήμερα… Καλό ταξίδι, Λευτέρη μου, θα σε θυμόμαστε με αγάπη και νοσταλγία για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισες».

Πέθανε στις 11 Φεβρουαρίου ο σπουδαίος τραγουδιστής, Αντώνης Καλογιάννης.

Σε ηλικία 81 ετών άφησε την τελευταία του πνοή. Ο εμβληματικός ερμηνευτής ήταν κατάκοιτος επί σειρά ετών και προδόθηκε από την καρδιά του σκορπίζοντας θλίψη.

Πηγή: gossip-tv.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ