Ηθοποιός από τους Αναλώσιμους 4 στο Survivor 5 – Πολύ γνωστό όνομα

Ο Ατζούν το πάει σε άλλο level

Το τρίτο σίκουελ της επιτυχημένης σειράς ταινιών ατέλειωτης δράσης «Αναλώσιμοι» γυρίζεται στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει την τύχη να προσφέρει τις φυσικές τοποθεσίες της για τα γυρίσματα ενός από τα επόμενα blockbusters του Χόλιγουντ, φέρνοντας στην πόλη πασίγνωστους σταρ παγκόσμιας εμβέλειας, όπως η Megan Fox και ο Jason Statham.

Μεταξύ αυτών όμως θα δούμε και έναν Έλληνα, έναν επιχειρηματία που γνωρίσαμε σε τελείως διαφορετικό ρόλο, από τη συμμετοχή του στο Survivor του 2017, το οποίο είχε κερδίσει ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο λόγος για τον αγαπημένο «Κινέζο Θεσσαλονικιό» Ορέστη Τσανγκ, ο οποίος είχε κερδίσει την αγάπη του κοινού, τόσο για την παρουσία του ως ο «μάστορας» του Survivor όσο και από τη σχέση μίσους-αγάπης με τη συμπαίκτριά του Ελισάβετ.

Τι κάνει ο Ορέστης Τσανγκ στους Αναλώσιμους 4

Η συμμετοχή του στο Nomads τον επόμενο χρόνο έδειξε ότι ο Ορέστης ψάχνεται να ασχοληθεί με τον χώρο του θεάματος σε κάθε ευκαιρία και αυτό έγινε αντιληπτό και από τον μικρό ρόλο που είχε στην ταινία «The Enforcer» με τον Antonio Banderas, η οποία επίσης γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, η εταιρεία παραγωγής της ταινίας είχε κρατήσει τα στοιχεία του και όταν προέκυψαν τα γυρίσματα του «Αναλώσιμοι 4» στη Θεσσαλονίκη, τον κάλεσε να συμμετέχει και στη νέα παραγωγή. Ο ίδιος στην ταινία θα ντουμπλάρει τον Τόνι Τζα, ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά αστέρια ταινιών δράσης της Ασίας. Να σημειωθεί πως υπήρξαν σοβαρά ατυχήματα στα γυρίσματα κι έγινε μεγάλο θέμα συζήτησης.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην ταινία, με τον Ορέστη Τσανγκ να δηλώνει θαυμαστής του μεγάλου σταρ των ταινιών δράσης τα τελευταία 15 χρόνια.

Το βιογραφικό του Ορέστη Τσανγκ

Ο Ορέστης (όπως τον φωνάζουν) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο του 1989 από Κινέζους γονείς, όταν όλοι κι όλοι οι Κινέζοι που ζούσαν εδώ δεν ξεπερνούσαν τους πέντε. Η μητέρα του, στέλεχος σε κρατική επιχείρηση της Κίνας, ταξίδευε στην Ευρώπη συχνά και της άρεσε η Θεσσαλονίκη. Έτσι, αποφάσισαν να εγκατασταθούν εδώ με το σύζυγό της.

Γιατρός της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής εκείνος, με το πτυχίο του να μην αναγνωρίζεται στην Ελλάδα, έζησε τη γραφειοκρατία που έβαζε εμπόδια στην εισαγωγή βοτάνων από την Κίνα και δεν του επέτρεψε να δουλέψει ως εναλλακτικός θεραπευτής. Σήμερα, όλη η οικογένεια απασχολείται στην επιχείρηση που ίδρυσε η μητέρα, με εισαγωγές ημιπολύτιμων λίθων, ενώ ο Ορέστης δραστηριοποιείται και σε άλλες εμπορικές δραστηριότητες.

Δεν έχει κινεζικό όνομα, «έχω δυο θαυμάσια ελληνικά», λέει. Πήγε σε ελληνικό σχολείο, μόλις η μητέρα του απέκτησε ελληνική υπηκοότητα την απέκτησε και ο ίδιος, ενώ τα χόμπι του δεν διέφεραν από εκείνα ενός μέσου Θεσσαλονικιού νέου: μουσικός, σκακιστής, ιστιοπλόος, πρόσκοπος, ναυτοπρόσκοπος, ενώ είναι Βαλκανιονίκης με τα χρώματα της Ελλάδας στην ιστιοπλοΐα.

Ως 6ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ιστιοπλόων, η είσοδος στη Γυμναστική Ακαδημία ήταν εξασφαλισμένη. Εκείνος επέλεξε το ΤΕΙ Αγροτικής Οικονομίας, καθώς πιστεύει στην ανάπτυξη της Ελλάδας μέσω του πρωτογενούς της τομέα. Επιμένει ότι η Ελλάδα είναι από τα ωραιότερα μέρη στον κόσμο, τόσο ως προς τη μορφολογία όσο και ως προς το κλίμα.

Πιστεύει ότι με καλύτερη εκμετάλλευση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, μπορούμε να εξάγουμε τα ελληνικά προϊόντα παντού. Έτσι, πέρσι προχώρησε σε εξαγωγή ελαιολάδου στην Κίνα, με σκοπό να διοχετευτεί στην αγορά τις ημέρες της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς (στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου). «Οι Κινέζοι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα εκείνες τις ημέρες, αγοράζουν δώρα, φροντίζουν για τα προϊόντα διατροφής τους, αναθερμαίνεται η οικονομία, όπως λέμε».

Επισκέπτεται την Κίνα κάθε χρόνο και διαπιστώνει τις αλλαγές που συμβαίνουν στη χώρα. «Η Κίνα σήμερα θυμίζει την Ελλάδα λίγο πριν το 2000. Είναι μια περίοδος οικονομικής ανάκαμψης για τα νοικοκυριά, έχουν αρχίσει να ξοδεύουν χρήματα. Οι Κινέζοι δεν θέλουν, πια, να εργάζονται στα εργοστάσια, θέλουν να είναι σε γραφεία κι επιχειρήσεις. Αυτό γεννά πολλές ευκαιρίες για εμάς. Θέλω να μπω κι εγώ σε αυτό το κλίμα της άνθησης, εξάγοντας τα ελληνικά μας προϊόντα!»

Η εξωστρεφής οικογένεια του Ορέστη δεν είναι χαρακτηριστική της συντριπτικής πλειονότητας των κινεζικών οικογενειών που δραστηριοποιούνται εμπορικά στη χώρα μας. «Οι περισσότεροι Κινέζοι ζουν μεταξύ τους. Αυτοί που κάνουν εμπόριο στην Ελλάδα και την Ιταλία προέρχονται από μια επαρχία πολύ μακριά από εκείνη από την οποία καταγόμαστε εμείς και είναι πολύ κλειστοί άνθρωποι. Η αδερφή μου κι εγώ, επειδή οι γονείς μας βρίσκονται πολλά χρόνια στην Ελλάδα, ζούμε διαφορετικά».

Ο Ορέστης δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα από το γεγονός ότι, λόγω εμφάνισης, τραβά τα βλέμματα. «Έμοιαζε περίεργο όταν ταξίδευα ως Έλληνας με την Εθνική Ομάδα Ιστιοπλοΐας. Αλλά ποτέ δεν ένιωσα κάποια διάκριση».

Απορρίπτει όλα τα στερεότυπα για τη γενιά του. «Δεν είμαστε η χαμένη γενιά! Ίσα-ίσα, πιστεύω ότι είμαστε η τυχερή γενιά! Το να τα έχεις όλα έτοιμα στρωμένα, δεν είναι αυτό η ζωή. Έχω άλλα πρότυπα στο μυαλό μου. Και λόγω του πρωταθλητισμού, είμαι της λογικής ότι για να πας μπροστά χρειάζεσαι τρία πράγματα: practice, practice και practice. Χωρίς προπόνηση, διαρκή εξάσκηση, δεν προοδεύεις».

Πηγή: youweekly.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από