Ένα καλοκαίρι... μαρτύριο
Η Ρούλα Κορομηλά έχει εδώ και χρόνια αποσυρθεί από την τηλεόραση, αν και ενίοτε επιστρέφει σε αυτή για κάποιες παρουσιάσεις, με την ίδια να είναι και ιδιαίτερα ενεργή στα social media, έχοντας πάντοτε το θάρρος της γνώμης της.
Η γνωστή παρουσιάστρια δε βρίσκεται στο προσκήνιο και το καλοκαίρι αυτό ήταν αρκετά δύσκολο, με συνέπεια να χρειαστεί να κάνει ξανά κάποιες θεραπείες, εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας, που μοιάζει να την ταλαιπώρησε ξανά.
Η ίδια, άλλωστε, έχει μιλήσει για τη σπάνια ασθένεια της και το «Yes Magazine» αναφέρει, ότι αυτή ήταν ξανά η μεγάλη της μάχη τους τελευταίους μήνες. Η Κορομηλά μόνο εύκολες στιγμές δεν πέρασε αυτό το καλοκαίρι, αλλά φαίνεται πως βγήκε… νικήτρια, αφού σύντομα θα τη δούμε ξανά στο Mega με μια ιδιαίτερη εμφάνιση.
Η ασθένειά της και η δύσκολη στιγμή
Η παρουσιάστρια πάλεψε παλικαρίσια με την ασθένεια που την είχε χτυπήσει πριν χρόνια όταν ακόμη δούλευε στην τηλεόραση του Alpha και αυτός είναι και ο λόγος που η ίδια εξαφανίζεται από την showbiz ανά διαστήματα.
Λίγοι το ξέρουν και η Ρούλα σπάνια μιλά γι’ αυτό το θέμα, όμως εμείς εδώ ανακαλύψαμε και σας αποκαλύπτουμε τα πάντα και μάλιστα από το στόμα της ίδιας της παρουσιάστριας.
Η Ρούλα το 2009 έκανε αγωγή για ένα δημοσίευμα που αφορούσε στην ίδια και σε μια δήθεν μεταφορά της με ασθενοφόρο στο metropolitan από υπερβολική χρήση botox. Η λαμπερή παρουσιάστρια λοιπόν, αναγκάστηκε για να στηρίξει την αγωγή της να εξηγήσει τι ακριβώς είχε και για ποιο λόγο πήγε στο νοσοκομείο. Παρουσιάζουμε απόσπασμα του δικογράφου στο οποίο η Ρούλα Κορομηλά λέει οτι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια «ιδιοπαθής πρωτοπαθής πολυμυοσίτιδα» μια ασθένεια που τσακίζει το μυικό σύστημα με χορήγηση κορτιζόνης και με πολλές παρενέργειες.
«Το 2007 ενώ είχα ξεκινήσει την συνεργασία μου με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha παρουσίασα προβλήματα υγείας και συγκεκριμένα άρχισα να αισθάνομαι έντονη μυϊκή αδυναμία, αδικαιολόγητη κόπωση, απώλεια βάρους πόνους στις αρθρώσεις (αρθραλγείες), δυσκολία στην αναπνοή με αποτέλεσμα να εισαχθώ στο νοσοκομείο Metropolitan τον Μάιο του 2007 όπου παρέμεινα για περίπου δύο μήνες.
Μέσα μετά την εισαγωγή μου στο Νοσοκομείο, μου χορηγήθηκαν ενδοφλεβίως, υψηλές δόσεις κορτιζόνης και μετά από μία δαιδαλώδη διαδρομή με πολλές επώδυνες εξετάσεις που διήρκησαν περίπου 15 μέρες, οι γιατροί μου κατέληξαν στη διάγνωση της ασθενείας μου, η οποία είναι το αυτοάνοσο νόσημα “ιδιοπαθής πρωτοπαθής πολυμυοσιτιδα”. Το νόσημα αυτό, αρκετά σπάνιο στην εμφάνισή του, χαρακτηρίζεται από φλεγμονώδεις αλλοιώσεις του μυϊκού συστήματος, είναι χρόνιο νόσημα με υφέσεις και εξάρσεις, μη θεραπεύσιμο και απαιτεί συνεχή και δια βίου ιατρική παρακολούθηση.
Αυτό σημαίνει συχνές εισαγωγές μου στα Νοσοκομεία για την θεραπευτική αγωγή η οποία, λόγω των ισχυρών φαρμάκων και υψηλών δόσεών τους, έχει πολλές και επίπονες παρενέργειες στον οργανισμό μου, όπως ενδεικτικά αδυναμία κίνησης και μυϊκούς πόνους. Κυρίως, όμως και επιπροσθέτως, οι υψηλές δόσεις ενδοφλέβιας κορτιζόνης έχουν σαν αποτέλεσμα παρενέργεια και αλλοίωση της εμφάνισής του ασθενούς».
Τι είναι η πολυμυοσίτιδα;
Η πολυμυοσίτιδα είναι μια άγνωστης αιτιολογίας (ιδιοπαθής) φλεγμονώδης πάθηση των μυών, η οποία χαρακτηρίζεται από συμμετρική αδυναμία των κεντρικών (εγγύς) μυών, αύξηση των μυικών ενζύμων και χαρακτηριστικά ηλεκτρομυογραφικά και ιστολογικά ευρήματα στη βιοψία των μυών.
Οι ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις μυοπάθειες είναι σχετικά σπάνια νοσήματα. Στην Αμερική, ο επιπολασμός τους είναι 0,5 έως 8,4 περιπτώσεις ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού.
Συχνότερη στις γυναίκες
Η πολυμυοσίτιδα και η δερματομυοσίτιδα είναι συχνότερη στις γυναίκες, ενώ η μυοσίτιδα από έγκλειστα σωμάτια, στους άνδρες.
Προσβάλλονται όλες οι ηλικίες
Η πολυμυοσίτιδα προσβάλλει κυρίως άτομα ηλικίας 45-60 ετών και σπάνια τα παιδιά. Η δερματομυοσίτιδα είναι πρωτίστως νόσημα των ενηλίκων, αλλά παρατηρείται και σε παιδιά, συνήθως ηλικίας 5-14 ετών.
- Τύποι φλεγμονοδών μυοπαθειών
- Πρωτοπαθής ιδιοπαθής πολυμυοσίτιδα
- Πρωτοπαθής ιδιοπαθής δερματομυοσίτιδα
- Πολυμυοσίτιδα ή δερματομυοσίτιδα συνδεόμενη με κακοήθη νοσήματα
- Νεανική πολυμυοσίτιδα ή δερματομυοσίτιδα
- Πολυμυοσίτιδα ή δερματομυοσίτιδα συνδεόμενη με άλλα νοσήματα του συνδετικού ιστού
- Μυοσίτιδα από έγκλειστα σωμάτια
- Διάφορα (ηωσινοφιλική μυοσίτιδα, οστεοποιός μυοσίτιδα, εστιακή μυοσίτιδα, γιγαντοκυτταρική μυοσίτιδα)
Πηγή: athensmagazine.gr