Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι γνωστό σε όλους ότι γνωρίζει καλά τις επιταγές της ευζωίας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το φαγητό και το ποτό της.
Η βρετανή μονάρχης διοικεί τα Ανάκτορα και με τις επιλογές της όσον αφορά τα γεύματα, απαγορεύοντας για παράδειγμα το σκόρδο από όλα τα φαγητά στο Μπάκιγχαμ ή παίρνοντας πάντα μαζί της ένα κομμάτι από το αγαπημένο της γλυκό όταν πρόκειται να ταξιδέψει. Σύμφωνα με την Telegraph, δύο φορές την εβδομάδα, ο αρχισέφ των Ανακτόρων προτείνει στη βασίλισσα τα μενού για τις επόμενες ημέρες που η βασίλισσα θα εγκρίνει με ένα τικ ή θα διαγράψει.
Ο Ντάρεν ΜακΓκρέιντι, ένας πρώην βασιλικός σεφ, χαρακτηρίζει την Ελισάβετ πολύ πειθαρχημένη στη διατροφή της, λιτοδίαιτη, «τρώει για να ζήσει, σε αντίθεση με τον πρίγκιπα Φίλιππο που είναι καλοφαγάς και όλη μέρα μπορεί να μιλά για φαγητό».
Ωστόσο, δημοσίευμα του Business Insider αναφέρει ότι η βασίλισσα απολαμβάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο ένα, δύο ή τρία, αλλά τέσσερα κοκτέιλ.
Μόλις πριν από το γεύμα η βασίλισσα λέγεται ότι αρέσκεται να πίνει το πρώτο της κοκτέιλ, ένα τζιν και Dubonnet (απεριτίφ με βάση το γλυκό κρασί) με μια φέτα λεμόνι και πολύ πάγο, σύμφωνα με τον Ντάρεν ΜακΓκρέιντι.
Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού, ο πρώην βασιλικός σεφ αποκάλυψε στην εφημερίδα The Telegraph ότι η βασίλισσα συνοδεύει συνήθως το λιτό πιάτο με λαχανικά και ψάρι με ένα ποτήρι κρασί και ως επιδόρπιο ένα κομμάτι σοκολάτα. «Το λατρεύει», δηλώνει ο Ντάρεν ΜακΓκρέιντι.