Η παρένθεση που πρέπει να κλείσει και το βασικό ζήτημα του Χιμένεθ

Ο Νίκος Κιτσιγιάννης καταπιάνεται με τα… απόνερα του σοκ της Δευτέρας, την επόμενη μέρα της ΑΕΚ αλλά και τον Αραούχο

Η ήττα από τον Ατρόμητο και το σοκ που έφερε εντός ΑΕΚ ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί. Δεν είναι απλό πράγμα για την Ένωση να κλωτσά άλλη μια ευκαιρία για να βρεθεί στην κορυφή και να οδηγήσει την κούρσα του πρωταθλήματος, ειδικά μετά τα ματς που είχαν προηγηθεί. Το… θετικό ωστόσο για την ΑΕΚ είναι πως από σήμερα κιόλας μπαίνει ξανά σε ρυθμούς αγώνων.

Το ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας δε είναι από εκείνα που περιμένει κάποιος να δει αγωνιστική αντίδραση, όμως είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να πάει λίγο πιο πίσω, τα συναισθήματα της Δευτέρας. Αλλάζοντας, ανάλογα και με την κατάληξή του, σε έναν βαθμό την ψυχολογία της ομάδας.

Η ΑΕΚ χρειάζεται αυτή τη στιγμή ψυχολογία και πρέπει να την βρει μέχρι την Κυριακή. Ο Χιμένεθ, από τη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο έδειξε πως έχει αντιληφθεί ότι η ηρεμία πρέπει να επιστρέψει εντός ομάδας. Μια ηρεμία που συνέβαλε και ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός να διαταραχθεί. Φυσικά δεν έφταιξε μόνο αυτό στην ΑΕΚ για να συγκεντρώσει έναν βαθμό σε τρία ματς, αλλά σε μια χρονιά με τόσο λεπτές ισορροπίες, όλα παίζουν τον ρόλο τους.

Ο Χιμένεθ έχει μα σειρά από ζητήματα να διαχειριστεί. Με ένα εξ αυτών, να είναι η γενικότερη ψυχολογία της ομάδας. Ωστόσο, θα σταθώ σε ένα πιο… ειδικό. Την περίπτωση Αραούχο, που ο Ισπανός προπονητής πρέπει να βρει τους τρόπους για να «ξεμπλοκάρει». Μιας και ο Αργεντινός φορ δεν δείχνει να αντιμετωπίζει τη δεδομένη στιγμή μονάχα αγωνιστικά ζητήματα. Και όπως έχει φανεί περίτρανα φέτος, η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται τον «κανονικό» Αραούχο.

Ο Αργεντινός αγνοεί το γκολ από εκείνο το παιχνίδι με τη Λάρισα και παρά την αγωνιστικότητα που βγάζει στο γήπεδο, μοιάζει έξω από τα νερά του. Και όσο δεν σκοράρει και συνεχίζει αυτό το αρνητικό σερί, τόσο θα βαραίνει. Όπως όλοι οι επιθετικοί, έτσι και ο Αραούχο, ζει για το γκολ. Και «τρέφεται» από το να σκοράρει. Κάτι, που το έχει χάσει εδώ και ένα μεγάλο διάστημα.

Την Κυριακή, ο Αραούχο θα βρεθεί ξανά στο γήπεδο που… έκλεισε τον περυσινό λογαριασμό των γκολ του. Εκεί που βρήκε δίχτυα λίγο πριν το φινάλε και έφερε την ΑΕΚ στην πρώτη θέση των πλέι οφ. Μακάρι απέναντι στον Πανιώνιο, ο Αραούχο να βρει αυτό που ψάχνει εδώ και καιρό, δίνοντας ξανά άλλη μια νίκη στην ομάδα του.

Το χρειάζονται άμεσα άλλωστε και ο ίδιος και η ΑΕΚ. Που μπαίνει από αυτή την Κυριακή κιόλας με την πλάτη στον τοίχο στο γήπεδο, κυνηγώντας ένα και μόνο αποτέλεσμα. Αφού μόνο με νίκες επί Πανιωνίου και ΠΑΟΚ, στις αγωνιστικές που έρχονται, μπορεί να βρεθεί ξανά στον δρόμο προς τον μεγάλο στόχο της. Που έδειξε να… ξεχνά, εδώ και τρία ματς. Πετώντας από τόσο νωρίς, όσα περιθώρια της είχε δώσει το καλό ξεκίνημα στη χρονιά. Και για να βρεθεί πάλι εκεί που θέλει και πρέπει, οφείλει από την Κυριακή κιόλας να δείξει πως αυτά τα τρία ματς, ήταν μια κακή παρένθεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από