Ατρόμητος, με τα «ρετάλια» των άλλων…

Από το... πουθενά ο Ατρόμητος είναι πρώτος και καλύτερος!

Ένα πρωτάθλημα είναι συναρπαστικό όταν οι διεκδικητές του εναλλάσσονται στην κορυφή
της βαθμολογίας.

Γίνεται όμως πιο συναρπαστικό όταν αντί για τους θεωρούμενους διεκδικητές, είμαστε στην όγδοη αγωνιστική, και στην κορυφή βρίσκεται μια ομάδα που δεν περιλαμβάνεται ούτε στα αουτσάιντερ και το καλοκαίρι στα φιλικά μάζευε «εξάρες».

Να το χοντρύνω ακόμα περισσότερο: Ο Ατρόμητος άρχισε και πάλι ομάδα να θυμίζει όταν
από τον ΠΑΟΚ περίσσεψε ο Ουάρντα και ο Ολυμπιακός έψαχνε να ξεφορτωθεί τον
Γιαννιώτη και τον Ρισβάνη. Να τα λέμε να τα γράφουμε που θα μας παρότρυνε και ο
αξεπέραστος Αναστόπουλος.

Η αγωνιστική εικόνα του Ατρόμητου άλλαξε όχι όταν άρχισαν να αποδίδουν τα συστήματα του Κάναντι αλλά όταν προστέθηκαν αυτοί οι τρεις. Τους δανεικούς από τον ΠΑΟΚ Χατζηισαία και Γιαννούλη δεν τους αναφέρω γιατί είχαν φτάσει στο Περιστέρι νωρίς. Και η αναφορά στους τρεις γίνεται για να φανεί εκτός των άλλων πόσο σωστά αξιολόγησαν το έμψυχο δυναμικό τους καλοκαίρι, ειδικά στον Ολυμπιακό…

Το βλέπω δύσκολο να πιάσει στασίδι στην κορυφή ο Ατρόμητος. Βάζω όμως στον γενικό
λογαριασμό ότι έχει βγάλει δύσκολο πρόγραμμα αφού έχει παίξει σε Φάληρο και ΟΑΚΑ κι
έχει πάρει «διπλό» με το ίδιο σκορ και με τον ίδιο τρόπο. Μια ευκαιρία αλλά μια και καλή.

Δεν παίζει το θεαματικότερο ποδόσφαιρο αλλά είναι γρανιτένιος πίσω και αποτελεσματικός μπροστά. Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί να γράφονται διθύραμβοι όταν πάνε μπροστά ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ και να μην γράφονται για τον Ατρόμητο τώρα που είναι μόνος του στην κορυφή.

Απλή είναι μάλλον η εξήγηση. Ο Ατρόμητος δεν έχει οργανωμένο επικοινωνιακό στρατό και έτσι δεν θα γραφτούν κείμενα για το μέταλλο και τον χαρακτήρα της ομάδας ούτε θα βρεθούν πληκτρολόγια να παρομοιάσουν την ομάδα με την Τσέλσι και τον Κάναντι με τον Μουρίνιο. Ειδικά για την ΑΕΚ διαβάσαμε μέχρι τώρα διθυράμβους και εγκωμιαστικά σχόλια.

Η νίκη της στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού πανηγυρίστηκε σαν μισός τίτλος και απόδειξη ότι η ομάδα είναι έτοιμη να το σηκώσει. Την περασμένη εβδομάδα διαβάζαμε ότι ο ΠΑΟΚ έρχεται στον Πειραιά να κάνει επίδειξη ποιότητας, χαρακτήρα και ανωτερότητας. Τώρα που τον πέρασε ο Ατρόμητος ναι μεν παραμένει η ποιότητα αλλά (ξανα)φταίει ο Λουτσέσκου που δεν ξέρει να την διαχειριστεί.

Είναι πάντως εντυπωσιακό, ο Ολυμπιακός να κάνει το χειρότερο ξεκίνημα και οι θεωρητικά ανταγωνιστές του να μην μπορούν ούτε από τον Ολυμπιακό να ξεφύγουν και τον Ατρόμητο να βλέπουν να τους περνάει στην βαθμολογία. Και να μην μπορείς να πεις ότι ο Σπανός ελέγχει την διαιτησία και παίρνει τα σφυρίγματα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από