Έργο Χιμένεθ η σημερινή κατάσταση…

Η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ, μόλις τρεις αγωνιστικές μετά τη μεγάλη ανατροπή και νίκη με τον Ολυμπιακό και την προοπτική του +8 από το μεγάλο αντίπαλο της, έχει βρεθεί ισόβαθμη του...

Τελικά το κατάφερε κι αυτό. Ο λόγος για την ΑΕΚ και τον προπονητή της που μόλις τρεις αγωνιστικές μετά τη μεγάλη ανατροπή και νίκη με τον Ολυμπιακό και την προοπτική του +8 από το μεγάλο αντίπαλο της, έχει βρεθεί ισόβαθμη του, δύο πόντους πίσω από τον πρώτο Ατρόμητο και με ένα πρόγραμμα μπροστά της που μόνο αισιοδοξία δεν αφήνει για τη συνέχεια.

Για να φτάσουμε εδώ βέβαια μεσολάβησαν τρία ματς, στα οποία η Ένωση ήταν από κακή έως ανύπαρκτη. Χάρη στον προπονητή της και στον τρόπο που αυτός διαχειρίστηκε τα ματς υπέστη δύο οδυνηρές ήττες παίρνοντας μόνο στο ενδιάμεσο ένα βαθμό στην Ξάνθη σ’ ένα παιχνίδι, που όπως εξελίχτηκε μάλλον ως αποτυχία τελικά λογίζεται.

Από που να ξεκινήσει και που να τελειώσει κανείς; Από τις τραγικές επιλογές στην Τρίπολη με το εκτεταμένο rotation που ανακάτεψε τόσο πολύ την ομάδα και τελικά την οδήγησε στην ήττα; Σε μία χρονική περίοδο μάλιστα που ακολoυθούσε διακοπή αγωνιστικών υποχρεώσεων!!! Από την εντελώς λάθος διαχείριση ενός παιχνιδιού που στη διάρκειά του ο αντίπαλος έμεινε με εννέα παίκτες; Και σήμερα τι; Πάλι ένα ημίχρονο χαμένο, χωρίς πλάνο για να διασπάσει την πιο συμπαγή άμυνα του πρωταθλήματος και μετά το γκολ τα συνήθη συμπτώματα. Νεύρα, εκνευρισμός, αλλαγές απλά για να γίνουν και καλά κάποιες κινήσεις.

Ο χρόνος για τον Ισπανό τελειώνει. Καλή η πρόκριση στο Europa League, καλές οι προοπτικές συνέχειας στη διοργάνωση, καλή η νίκη στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς αλλά η κάψα τόσο της διοίκησης όσο και του κόσμου είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σίγουρα η ΑΕΚ δεν ήταν έτοιμη να το πάρει φέτος όμως το ξεκίνημα της σεζόν αύξησε τις προσδοκίες όλων στα ύψη. Αυτές λογικά θα πληρώσει στο τέλος ο Χιμένεθ.

Μπορεί να γυρίσει το φύλλο; Θαύματα δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη. Υπομονή άλλη δεν υπάρχει και σε λίγο όλοι θα ψάχνουν κάποιον ένοχο για να τα φορτώσουν όλα. Το προσεχές διάστημα μέχρι την διακοπή για τα μπαράζ του Μουντιάλ η ομάδα έχει πολύ δύσκολες αποστολές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Την επόμενη εβδομάδα δοκιμάζεται στη Ν. Σμύρνη κόντρα στον πάντα επικίνδυνο Πανιώνιο ενώ μετά υποδέχεται στην έδρα της τον ΠΑΟΚ σε ένα ακόμα ντέρμπι. Στο ενδιάμεσο δε υποδέχεται τη Μίλαν για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς δεν έχει ματς σίγουρο ή βατό. Αν οι αποτυχίες συνεχιστούν και η απόσταση από τους άλλους διεκδικητές μεγαλώσει ο κόουτς θα αφήσει χρόνους.

Το πρόβλημα όμως ακόμα και αν ο φύγει ο προπονητής δεν θα λυθεί. Η ΑΕΚ δεν είναι φέτος φτιαγμένη για να πάρει το πρωτάθλημα. Έχει κάνει πολλές καλές προσθήκες αλλά δεν έχει ικανό ρόστερ για να αντέξει όλες τις υποχρεώσεις τις. Για να είμαστε ειλικρινείς πληρώνει την αφλογιστία του Αραούχο αλλά και ότι πίσω από τον Αργεντινό δεν υπάρχει άλλος ικανός φορ. Ο Λιβάγια είναι περισσότερο παίκτης εκτός περιοχής παρά φουνταριστός, ενώ ο Γιακουμάκης ακόμα βρίσκεται εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Δυστυχώς δεν παίρνει τακτικά σκορ και από τους χαφ της οπότε το πρόβλημα στο σκοράρισμα γίνεται εντονότερο. Δεν είναι τυχαίο ότι στα τέσσερα τελευταία ματς έχει βρει όλο και όλο ένα τέρμα και αυτό σε παιχνίδι έντεκα εναντίον εννέα. Χωρίς γκολ δεν πας πουθενά.

Θα κλείσω με ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα συνολικά. Είναι πολύ όμορφο μετά από οκτώ αγωνιστικές να βλέπεις να φιγουράρει στην πρώτη θέση μια ομάδα σαν τον Ατρόμητο. Να βρίσκεται εκεί γιατί έχει περάσει με πειστικό τρόπο από τις έδρες Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Να ξέρεις ότι θα είχε μεγαλύτερη συγκομιδή αν δεν ισοφαριζόταν τυχαία και κόντρα στη ροή του ματς στη πρεμιέρα αλλά και αν του μέτραγαν το κανονικό γκολ του Ρισβάνη στη Λάρισα.

Ένα σύνολο που στην αρχή του πρωταθλήματος κανείς δεν υπολόγιζε. Ένας προπονητής που όλοι θεωρούσαν ότι θα ήταν ο πρώτος που θα απολυόταν με βάση την εικόνα στα φιλικά. Μακάρι να συνεχίσει και να ζήσει το όνειρο όσο μπορεί ή όσο τον αφήσουν. Για τους άλλους μεγάλους τα έχουμε πει.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα ντέρμπι χάρη σε μια απίστευτη καραμπόλα όντας ο χειρότερος των τελευταίων ετών. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη για μια ακόμη χρονιά εξαφανίζεται μακριά από την Τούμπα. Για τον Παναθηναϊκό το μόνο που μετράει είναι η επίλυση των τεράστιων οικονομικών του προβλημάτων. Άρα οι πανηγυρισμοί καλό είναι να λείπουν από όλους…..

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από