Τελικά, πόσοι ήταν «κουρασμένοι» στο ΟΑΚΑ;

Τελικά, πόσοι ήταν «κουρασμένοι» στο ΟΑΚΑ;

Το group therapy του Μαρτίνς στο Ρέντη περιλάμβανε μεγάλη συζήτηση με τους παίκτες. Αλλά μόνο δύο είπαν ότι αισθάνθηκαν κούραση μέσα στο παιχνίδι.

Η επωδός, μετά το τέλος του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ήταν συγκεκριμένη: Κακώς ο Μαρτίνς ξεκίνησε με την ίδια 11άδα που αγωνίστηκε κόντρα στην Τότεναμ. Οι παίκτες ήταν κουρασμένοι, «άδειοι» από δυνάμεις, αλλά και πνευματικά. Τοποθετήσεις που επιβεβαιώθηκαν στο γήπεδο. Με τον Πορτογάλο τεχνικό να επωμίζεται την ευθύνη για τις επιλογές του, να την αναλαμβάνει στο 100% και να αναζητά τον λόγο που ήρθε αυτό το δυσάρεστο 1-1. Και κυρίως να αναζητά τον λόγο που η ομάδα του δεν έπαιξε το ποδόσφαιρο που τη χαρακτηρίζει.

Ο Μαρτίνς, αποφάσισε να συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές του για το τι έφταιξε. Και κυρίως επεδίωξε να ακούσει την άποψη όσων αγωνίστηκαν στο ΟΑΚΑ, για την εξέλιξη του αγώνα. Αφού πρώτα τους έδειξε βίντεο διάρκειας 12 λεπτών, με φάσεις από την αναμέτρηση με Τότεναμ, αλλά και από τα πολλά λάθη που έγιναν κόντρα στον Παναθηναϊκό, έκανε συγκεκριμένες παρατηρήσεις για το πόσο κακός ήταν ο Ολυμπιακός στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μάλιστα, σε όλες τις φάσεις οι Ερυθρόλευκοι είχαν μακριά τις γραμμές, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την αλλοπρόσαλλη τοποθέτηση της άμυνας: Με την Τότεναμ, που είχε στην επίθεση Κέιν και Λούκας Μόουρα, η γραμμή ήταν στο… κέντρο και με τον Παναθηναϊκό του Μακέντα και του Περέα, λίγο πάνω από τη μεγάλη περιοχή του Σα.

Όταν ολοκληρώθηκε η ανάλυση, ο Μαρτίνς σημείωσε πως «…κάναμε λάθη που δεν κάνουμε συνήθως. Δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι γραμμές μας ήταν μακριά, δεν ήμασταν επιθετικοί σε όλο το γήπεδο, όπως κάνουμε πάντα, δεν πιέσαμε σωστά και δεν είχαμε σωστές συνεργασίες. Ακόμη και παίκτες που είναι το στυλ του παιχνιδιού τους πιο επιθετικό, πιο aggressive δεν το βγάλατε στο γήπεδο. Θέλω να μου πείτε γιατί πιστεύετε ότι συνέβη αυτό και εάν κάποιοι αισθανθήκατε κουρασμένοι σε κάποια στιγμή του αγώνα».

Όταν τελείωσε με τις παρατηρήσεις ο Μαρτίνς ρώτησε ευθέως τους ποδοσφαιριστές του εάν ήταν κουρασμένοι, εάν αισθάνθηκαν καταπονημένοι σε κάποιο σημείο του αγώνα. Οι μόνοι που πήραν τον λόγο ήταν ο Ποντένσε με τον Μασούρα. Ο Πορτογάλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «μετά το 75′ αισθάνθηκα κουρασμένος, αλλά από την αρχή ήμουν καλά. Απλώς δεν μου βγήκαν αυτά που ήθελα να κάνω». Αντίθετα, ο Ελληνας εξτρέμ σημείωσε πως «στα πρώτα 15-20 λεπτά ένιωθα πολύ βαριά τα πόδια μου, ένιωθα κουρασμένος. Αλλά στη συνέχεια λύθηκα και ήμουν καλά».

Από τους υπόλοιπους, κανείς δεν μίλησε για κούραση. Ολοι υποστήριξαν ότι ήταν νορμάλ, όπως σε κάθε παιχνίδι. Κανείς δεν χρησιμοποίησε κάποια δικαιολογία για την απόδοσή του. Ούτε οι Ποντένσε, Μασούρας το έκαναν, βεβαίως. Διότι όλοι, παραδέχθηκαν ότι το βασικό πρόβλημα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν ο τρόπος που το αντιμετώπισαν οι παίκτες. Η χρυσόσκονη του αγώνα με την Τότεναμ τους θόλωσε την κρίση και εμφανίστηκαν ανέτοιμοι πνευματικά στο ΟΑΚΑ, παρότι όλος ο οργανισμός των Πειραιωτών, είχε θέσει ως βασικό στόχο τη νίκη κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο.

Η απόφαση του Μαρτίνς να κάνει αυτό το ιδιότυπο Group Therapy, θύμισε σε αρκετούς την περσινή απόφασή του να κλειστεί η ομάδα για τρεις ημέρες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Μια προσπάθεια να καταλάβουν οι παίκτες ότι το βασικό μέλημα του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα. Και κανείς δεν επιτρέπεται να εμφανίζεται χαλαρός ή ανέτοιμος πνευματικά, πριν από ένα ντέρμπι. Και γενικά πριν από κάθε παιχνίδι. Διότι κάθε βαθμός που χάνεται κοστίζει. Και ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει δώρα στους αντιπάλους του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ