Ολυμπιακός : Ο Σφαιρόπουλος το σκαλπ, ο Σπανούλης τις απαντήσεις

Ολυμπιακός : Ο Σφαιρόπουλος το σκαλπ, ο Σπανούλης τις απαντήσεις

Ο Έλληνας τεχνικός πήρε το… σκαλπ του ομόλογού του, ενώ ο Σπανούλης με σωστή διαχείριση έδωσε απαντήσεις κι ανάγκασε τον Δημήτρη Ιτούδη να φύγει ηττημένος και πάλι από τον Ολυμπιακό.

Για μία ακόμα φορά απέδειξαν γιατί τρομοκρατούν όλη την Ευρώπη. Να κάτσουμε ήρεμα, νηφάλιοι, χωρίς παρωπίδες  και να  αναλογιστούμε: Ποια άλλη ομάδα θα μπορούσε να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ, ίσως το πιο γεμάτο σύνολο της Ευρωλίγκας, μην έχοντας στο παρκέ τον πιο φορμαρισμένο της παίκτη και το υπόλοιπο supporting  cast του στη ρακέτα;

Μην προτρέξετε. Ρητορική είναι η ερώτηση.  Μόνο ο Ολυμπιακός έχει αυτήν την ικανότητα.

Να μεταμορφώνει τον Ουίλτζερ στα πρώτα λεπτά και να τον φέρνει έστω και για λίγο πρωταγωνιστή στην αναμέτρηση. Να βλέπει τον ΜακΛίν της Αρμάνι, να γίνεται ξανά ο Τζαμέλ της Άλμπα και να αναγκάζει τον κορυφαίο ημίψηλο σέντερ της Ευρωλίγκας, Κάιλ Χάινς, να βλέπει εφιάλτες με τους 25 πόντους που έβαλε.

Να έχει τον Παπαπέτρου να «σκυλιάζει» για κάθε άμυνα και τον Τόμπσον αντί για επιθετικό όπλο στο ματς, πολιορκητικό κλοιό στην τέταρτη περίοδο. Στην ίδια μοίρα και ο Στρέλνιεκς. Φοβερά πράγματα..

Από την καταστροφολογία για τον Σφαιρόπουλο στο ματς με την Μπάμπεργκ, στην αποθέωση του στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Ο Ελληνας τεχνικός πήρε το… σκαλπ του ομόλογού του στον πάγκο των Ρώσσων.  Απόλυτα επιτυχημένο κοουτσάρισμα για τον Σφαιρόπουλο, ο οποίος το γύρισε στο small ball και τον… διακόπτη για να πάρει ο Ολυμπιακός μία ακόμα παλικαρίσια νίκη. Ελα μην φοβάστε, δώστε και σε αυτόν το απλόχερο χειροκρότημά σας.

Ανοίγω μία μικρή παρένθεση.

Παρατήρηση πρώτη: Ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο με τον ΜακΛιν να έχει 7/9 διποντα και την υπόλοιπη ομάδα 4/15!! Οι ερυθρόλευκοι έπαιρναν ανάσα από το περιφερειακό τους σουτ αφού είχαν 6/11 τρίποντα.

Παρατήρηση δεύτερη: Δεν θυμάμαι από πότε είχα να δω τέτοια απίστευτη εμφάνιση αθλητή αντίπαλης ομάδας σε ένα μόλις ημίχρονο.

Ο Σέρχι έκλεισε το πρώτο 20λεπτο με 18 πόντους με 3/4 δίποντα και 4/5 τρίποντα! Σε 17:48.. Στην συνέχεια βέβαια είχε σε 13 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα, 5 πόντους με 2/2 βολές και 0/1 δίποντα, 1/4 τρίποντα. Τον εξαφάνισαν!

Κλείνω την παρένθεση.

Οσο για τον Βασίλη Σπανούλη; Τα λόγια στερεύουν. Πριν μερικές ημέρες διαβάσαμε και πάλι απαξιωτικά κείμενα για τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Ακόμα ότι πλέον πρέπει να αγωνίζεται για 10-15 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Να αφήσει τους υπόλοιπους πλέον να παίζουν. Ότι έχει τελειώσει. Ότι κακώς αγωνίζεται πια και είναι βάρος στον Ολυμπιακό. Τον Βασίλη μωρέ; Που έπεσε για κάθε τελειωμένη φάση; Αυτός είναι 36 ετών; Μόνο… παλαίμαχο δεν θύμισε. Ακριβώς το αντίθετο. Ακόμα και άμυνα έπαιξε. Σωστά φάουλ και λογική στο παιχνίδι του.

Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων με σωστή διαχείριση από όλους μέσα στο παιχνίδι και χωρίς να τον ψάχνουν όλοι στα τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης, ανάγκασε τον Δημήτρη Ιτούδη να φύγει ηττημένος και πάλι από τον Ολυμπιακό. Τι να τα κάνεις τα εκατομμύρια του μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ; Όταν δεν έχεις άντερα και ψυχή, τα λεφτά δεν βοηθούν πουθενά. Είναι απλά μηδενικά..

Υ. Σ. Πολύ ωραία η κίνηση του ενός λεπτού σιγή για τον Τάσσο Στεφάνου και η στάση του κόσμου του Ολυμπιακού που την σεβάστηκε απόλυτα.

ΥΓ2. Φοβερά αχρείαστη και κακή διαιτησία στο Φάληρο. Ακόμα χειρότερη η αντίδραση του πάγκου της ΤΣΣΚΑ. Δεν χρειάζονται ονόματα. Ο κόσμος είδε…

ΥΓ3 Υποκλίνομαι στο πάθος του Κώστα Παπανικολάου. Για μένα είναι ο επόμενος ηγέτης αυτής της ομάδας. Ο παίκτης που πρέπει να στηριχτεί όσο κανείς άλλος μέχρι τέλους. Έπαιξε και για τους απόντες ο Κωστής. Όσο πάθος είχε αυτός, δεν το είχε όλο το ΣΕΦ. Και ας τον αδίκησε η διαιτησία σε αρκετές φάσεις αναγκάζοντάς τον να μείνει στα τελευταία τέσσερα λεπτά στον πάγκο με πέντε φάουλ (το τελευταίο το χρεώθηκε σε άμυνα για… φλόπινγκ). Μπορεί να έτρεξε και τον φροντιστή της ΤΣΣΚΑ για μία άμυνα ή κατά λάθος και τον ίδιο τον Πασχόπουλο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ